Otěhotněly jste při užívání HA a antibiotik?
Ahoj. Zajímalo by mne, jestli jste některá z vás otěhotněli při užívání antibiotik a současném užívání HA?
Beru antibiotika od konce 7 denní pauzy. A dnes si budu brát 13 prášek. A atb budu ještě užívat dalších 5 dní. Včera jsem při utreni po WC slabě krvacela,, ale pak už ok.
@bubbi no mě právě nikdo nic neřekl...ani dr. Ani v lékárně. Jen, že u těch mých atb bývají průjmy (já nemám).
@snezenka123 v pribalaku u tve antikoncepce je presne napsano, ktere skupiny atb jsou rizikove.
@belleelle já tuto antinu brala několik let za mlada ,a teď jsem ji dostala hlavně na srovnání cyklu a MS... Leták jsem jen prolitla a někam založila.. Teď jsem se koukala na netu a píšou tam ty moje :-/tetracyklinove atb že by mohli snižovat účinek... Hledala jsem na netu a našla tam článek od Who že atb na antinu nemají téměř žádný vliv... Že účinek antikoncepce nenarusuji.. No, tak mě zajímalo, jestli se ti skutečně někomu stalo.
@snezenka123 Ja ne, ale znama ano
3 moje známé mají děti po atb a antiko😉.
Ja jsem otehotnela pres prasky a ani jsem ATB nebrala, proste taknejak prestaly po nejake dobe tak pusobit.. Zacala jsem proste lehce spinit a nazdar.. A to jsem je po zkousce z farmakologie brala opravdu poctive! Nic neni nemozne..
Kamaradka takhle otehotnela.
A poznala to těhotenství?neprisla ji potom MS? Krácení po dobrani antikoncepce?
@aklin
@snezenka123 poznala to podle chybejici ms.
@aklin děkuju.čekám ji příští pondělí..

já sama ne, ale když jsem atb užívala, byla jsem upozorněna paní v lékárně, že se to stát může (a že zná dvě děti přes atb 😉 ), takže je lepší se chránit nejen po celou dobu užívání, ale ještě dva týdny po dobrání 😉