Potřeboval bych radu - kamarádka je v nesnázích.
Ahoj lidi, potřeboval bych poradit mám o dva roky mladší kámošku a ona se mi před měsícem svěřila že ji její kámoš donutil k jistě věci no a mám o ona má strach že je těhotná, a ona se bojí svěřit mamce tak jsme se dohodli že se skusíme poptat tady. Lidi jen abyste věděli nedělám si srandu prostě mám strach s kámoškou se známe už víc jak 8 let a bojím se o ní :(
Dokud si neudělá aspoň těhotenský test, není třeba plašit kvůli miminku. Nicméně se i tak pozastavuji, jak se může nechat dotlačit do něčeho, co nechce (ať už šlo o cokoliv). Měla by zapracovat na svém sebevědomí a naučit se říct ne, nepřeji si, nechci, nedám si.
Máš o dva roky mladší kámošku, znáš se s ní 8 let, máš o ni strach, protože se bojí svěřit mamce, takže... byla znásilněná, ještě jí nebylo patnáct?...poptat se tady máš na co přesně?
Pokud o ni mas starost, zaved ji do lekarny a kupte a provedte tehotensky test. Dokud nebude vedet na cem je, zbytecne se treba bude trapit.
Predpokladam, ze Te kamoska netaha za nos.
Pokud slo o sex z donuceni, rika se tomu znasilneni a je to trestny cin - hlasit na policii (a bohuzel nahlaseni rodicum se take nevyhne). Pokud jde o strach z tehotenstvi, tak pokud se ti sverila uz pred mesicem, mela by ted uz vedet celkem s jistotou, zda tehotna je, pripadne ji to potvrdi nebo vyvrati jakykoliv tehotensky test. Snad to vse dobre dopadne.
@marti89 to mě uklidnilo, ale ona je právě ten typ člověka co neumí říct ne a několikrát jsem se jí snažil vysvětlit že prostě musí mít sebevědomí ale ona už je proste taková no, nicméně ptal jsem se toho kdo ji do toho donutil a ten řekl mi nic nechtěl říct no každopádně stěžuje si že ji je zle a že prý přibírá ale myslí si že to jsou jenom hormony adt. No ale já jsem si prostě nebyl jistý tak jsem se chtěl ujistit a zeptat se skušenějších
@imluky
hlavne by ho mela udat pokud ji k tomu donutil...
@imluky Pokud ji donutil k sexu (ať už fyzicky nebo psychickým nátlakem), je to sexuální zneužití a měla by to oznámit na policii. Samozřejmě chápu, že jsou situace, kdy se za to sama oběť stydí a řešit to nechce, ale co bude dělat, když se ocitne před stejnou situací znovu? Teď může přibírat ze stresu, špatně jí může být kvůli psychice, těhotná být nemusí - ať si udělá po 14 dnech test a kdyby měla zpoždění menstruace, tak potom znovu, na gyndu v cca 7. týdnu těhotenství (tam proberou možnosti).. Doma bych to neříkala, dokud nebude vědět, na čem skutečně je. A jestli ten kluk je takový na víc holek, asi bych doporučila raději i test na pohlavní choroby, preventivně..
@marti89
nikdo se s ni na gynde bez zakonneho zastupce podle me vubec bavit nebude...
jestli je jí míň než patnáct, bude to řešit podle mě sociálka, možná i PČR
@zelenaesmolda To záleží na věku, já se na gyndu objednala v 15ti sama (ale je pravda, že jsem měla už delší vztah a mamce jsem o tom řekla, protože jsem chtěla preventivně antikoncepci, až někdy budu připravená na další krok - nešla tam se mnou a ani doktorka nic s ní nekonzultovala).
Nicméně pokud tam půjde už s podezřením, že je těhotná a není zletilá (resp. 15+), doktorka má povinnost to oznámit.
Dali jsme na vaše rady a nakonec jsme zjistili že naštěstí není těhotná, no každopádně za tím klukem jsem zašel a vysvětlil mu že jestli si jen dotkne tak že už ho fakt udám, no a kámoška to řekla všechno mamce, mamka jí v klidu vyslechla a dopadlo to všechno nakonec dobře no 🙏
@imluky
sla ho udat?

A s čím chceš pomoct přesně....? 😳 Jestli je těhotná jí řekne jen těhotenský test, případně gynekolog.