Potvrzení těhotenství, můžu na pohotovost v Podolí?

darxie
30. zář 2015

Ahoj holky,
nedávno jsem se přestěhovala do Prahy, tak tu ještě nemám žádného dr(teda, byla jsem jednou u jednoho, ale vracet se tam nechci). Jenže všude mají dlouhé objednávací doby a já tak dlouho nevydržím. Můžu jít na pohotovost do podolí? V nejhorším to vyřeším krví jako samoplátce, ale byla bych radši, kdyby mě viděl doktor...Nevysmějou se mi tam?

prokopa
30. zář 2015

A jsi těhotná? Já zatím bydlím v Praze, ale budeme se teď stěhovat a rodit budu už v Příbrami (pokud tedy si to naše holčička nerozmyslí s termínem a nepůjde dřív..) a tak nejsem v žádné pražské porodnici zaregistrovaná a když mi bylo špatně a měla jsem podezření na únik plodové vody ve 28. týdnu tak jsem šla normálně do Podolí na příjem a neměli s tím nejmenší problém, prohlídli mě, sepsali zprávu.. v pohodě. Jako určitě se ti nevysmějou, neboj, maximálně tě prohlídnou a řeknou ti, kam se máš příště obrátit.

darxie
autor
30. zář 2015

Předpokládám že jo🙂 MS mi mešká, test je slabě pozitivní(čárka jde vidět, ale je dost slabší než kontrolní) a příznaky zatím odpovídají těhotenství. Jen jsem nevěděla, jestli se tam dá jít i pro "potvrzení" těhu, nebo až budu v pokročilejší fázi.

apple11
30. zář 2015

Ahoj, proč by jsi nemohla? 🙂 Od toho tam jsou aby ti pomohli, jak říká @prokopa, prohlídnou tě, sepíšou s tebou zprávu. určitě tě nepošlou domu a je to lepší než čekat než tě přijmou někde jinde. 🙂

eldrag
30. zář 2015

@darxie počitej že pokud nejsi akutní (a to nejsi) tak s tebou budou zacházet dost hrozne. možná tě ani nevezmou pokud nemaš obtíže.

naho31
30. zář 2015

Ano, v Podolí je zacházení na pohotovosti přímo katastrofální. Tam bych už nešla. Měla jsem potíže po porodu a to jsem tam i rodila a to co jsem zažila nepřeju nikomu. Zkus raději kouknout po gynekologii kde berou hned, takových lékařů co shánějí klientky je více, než dost..

lucykal
30. zář 2015

Byla jsem na Pohotovosti v Podolí dvakrát a dvakrát naprosto spokojená.
Ale myslím, že zjištění a potvrzení těhotenství rozhodně není na pohotovost. Nechápu proč bys chodila na pohotovost sežen si gynekologa stejně ho budeš potřebovat.

lucykal
30. zář 2015

@darxie rozhdoně tam nechoď a sežeň si gynekologa.

oliik
30. zář 2015

Souhlasím s názorem výše. Potvrzení těhotenství není žádný akutní problém, kvůli kterému bys měla jít na pohotovost. Já tam byla 2x. Nebydlím v Praze, ale protože místní nemocnici nevěřím, jela jsem radši do Podolí. Na přístup si určitě stěžovat nemůžu. Naopak sestřička byla hrozně milá, ačkoli vyprávěla, jaký tam mají fofr. Jednou si mě tam dokonce nechali na pozorování. Ale já jsem těhotná a těhotenství je uloženo v blízkosti rohu děložního, takže hrozí prasknutí a pokud by se mi cokoli nezdálo, mám jít okamžitě do nemocnice. Potvrzení těhotenství je podle mě trochu zneužití pohotovosti.... 😒

prokopa
30. zář 2015

Aha, tak s tím bych na pohotovost nešla, ty potřebuješ gynekologa. Kdybys chtěla zkus si zavolat na 734755291, je to CGOP, sídlí u stanice I.P.Pavlova, já tam chodím konkrétně k panu doktorovi Aleši Kotoušovi a musím říct, že je naprosto zlatej. UTZ mi dělá pokaždý když jdu na kontrolu, vzal mě hned po pozitivním těhotenském testu (jinde berou třeba až v desátém týdnu, ale mě to přijde třeba trochu riskantní, těhotenství může být i mimoděložní a tam jde o život), nejdřív viděl jen bublinku, tak mě pozval hned za týden a už tam bylo srdíčko 🙂 . Pan doktor je vstřícnej, když se dočtu něco na netu a zeptám se ho na to, tak na mě nekouká jako na krávu ale normálně se o tom se mnou pobaví, do ničeho mě nenutil, na prvotrimestriální screening mě poslal automaticky do GENNETU atd. o což např. jinde musí těhulky prosit atd. Prostě můžu jen doporučit. A myslím si, že pacientky ještě bere.

darxie
autor
30. zář 2015

@prokopa Super, díky. Zkoušela jsem tam napsat, neb u sebe nemám nabíječku a vybil se mi telefon. Jak je to s cenami?

prokopa
30. zář 2015

No na textovku ti tam nikdo neodpoví. To je číslo na pevný telefon, jen to mají přes nějakou GSM bránu. S cenami? Je to zadarmo, jako celé naše zdravotnictví přece .. 🙂 Jediné co tam platím je jednorázové "zrcadlo" na vyšetření (je plastové, menší než to kovové a tak tolik nestudí) což stojí 50 Kč a nemusíš si ho brát, můžeš se nechat vyšetřit tím kovovým co je zdarma.

karlajasmine
30. zář 2015

@darxie to se normalne objednej k doktorovi.. jako ze najdi si na netu dobryho doktora (treba podle portalu znamy lekar) a zavolej si tam, rekni, ze si myslis, ze jsi tehotna, a objednaji te na cca 7-8tt na potvrzeni tehotenstvi. Driv tam stejne neni videt srdicko a nema moc smysl tam chodit. Ja jsem si udelala po meskani MS test, zavolala ke svymu Dr., rekla, ze mi vysel pozitivni test, a objednali me za 3 tydny. Na zacatku se stejne nemaji delat zbytecny ultrazvuky a na co si nechat brat krev kdyz to vidis na tehotenskym testu jestli je pozitivni nebo ne. A jestli je slabe pozitivni tak pockej par dni a udelej dalsi, a mezitim se objednej.
Tohle fakt neni akutni problem se kterym bys musela okamzite nekam chodit.. minule jsem byla u svyho Dr. a nekdo tam zrovna volal, ze ma akutni problem - tehotenstvi, a sestricka se zacala smat, ze tohle neni akutni problem..

Samozrejme ze pokud bys krvacela, spinila, mela bolesti atd tak muzes jit hned, ale jakmile budes u gynekologa zaregistrovana tak muzes jit I bez objednani kdybys mela takovyhle potize.

pecora
30. zář 2015

@darxie ahoj, nevim kam jsi se prestehovala ale mohla bych ti doporucit dobreho gynekologa na pze6 kdybys chtela 🙂

darxie
autor
30. zář 2015

@pecora a bere nové pacientky?🙂 Jsem z Prahy 12(Modřany)

pecora
30. zář 2015

Jo jo, bere. Ja tam presla prave v tehu a za me super. No z modran bys to tam mela celkem daleko ale zalezi na tobe, ja tam jezdim jeste z vetsi dalky, k nemu se mi to vyplati 🙂. Pokud budes chtit poslu ti kontakt 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru