Pozitivní těhotenský test po interrupci. Jaké jsou možné příčiny?
Dobrý večer, má někdo zkušenost s pozitivním testem po interupci? Já byla na miniinterupci před měsícem (kvůli miminku zastavila se srdeční činnost, byla jsem kolem 10tt) a s partnerem jsme měli styk normálně pár dnu po tom nebylo mi řečeno že se mám zdržet pohlavního styku (zároveň interupce dopadla v pořádku a bez komplikací), dnes sem si dělala těhotenský test jen ze zvědavosti a vyšel mi lehce pozitívní slabá 2 čarka tam je, nevím co si mám myslet jestli se jedná o zbytek HCG z minulého těhu nebo se jedná o nové těhu, moc jsem toho na tohle téma nenašla tak zakládám novou diskuzi. děkuju 🙂
@milenaplna doktorka mě upozorňovala,že odbourání HCG trvá až 6 týdnů... Po té době jsem šla i na kontrolní odběry. Zároveň se doporučuje dodržet 6ti neděli z důvodu mizneho zanesení infekce
@milenaplna po jakémkoliv gynekologickém zákroku se všeobecně doporučuje dodržet šestinedelí, kvůli riziku zanesení infekce do rány.Za druhé si myslím,ze jsi byla na revizi dělohy,kdy dojde k odstranění plodoveho vejce kyretou, to znamená, že se seškrábne děložní sliznice…miniinterupce se dělá tuším do 8.týdne,kdy se plodové vejce odsaje odsávačkou z dělohy….podle mě se může stát,pokud si otěhotněla, že se vajíčko nebude mít do čeho zahnizdit…nevěřím,ze tě při propuštění nepoučili💁♀️ já měla po revizi pozítivni test ještě par dni,taky se mohlo stát, ze tam nějaký zbytek plodovych obalů zůstalo a to způsobuje stále pozitivní test..,,zkus testovat a uvidíš jestli čárka sílí
@milenaplna
@milenaplna záleží zda jste měla styk bez ochrany záleží jak rychle jde HCG dolů může to bejt i přes měsíc
@milenaplna já měla po revizi ještě měsíc slabou čárku na testu. Uvidíš, zda bude sílit a nebo nee
Zrovna dneska jsem si chtěla koupit test, abych zjistila, zda HCG po revizi už je pryč. Vlastně jste mi odpověděly na otázku, od revize mám 2 měsíce, takže případný pozitivní tt by bylo už těhu nové🤔
Jinak v nemocnici i na kontrole na gynekologii mi pořád všichni opakovali, že mám dodržet šestinedělí a nechat projít 2 Ms. Proto mi přijde divné, že Vám nikdo nic neřekl o dalším postupu. Dokonce jsem to měla napsané i v propouštěcí zprávě po revizi
@bertik20 pokud bude pozitivní test, už je to nové těhu. ;)
@milenaplna já byla na revizi v 8tt a za pár dní (přesně si nepamatuji kolik) jsem měla test snehobilý
@milenaplna já jsem tedy dodržela šestinedělí, hcg se dostavalo z těla 6 týdnu, po šestinedělí jsem byla na kontrole i odběru krve

Měsíc po podle mě zbytkové HCG není