icon

Pozitivní těhotenský test po menstruaci: Jsem těhotná?

kerolejna
26. črc 2024

Ahojky holky. Jdu sem s dotazem. Je mi 22 let
Musim na svou situaci pořád myslet a nedá mi to.
Před dvěmi měsíci jsem vysadila hormonální antikoncepci a měla jsem dostat menstruaci 7.7.2024 což nepřišla. Měla jsem 14 dni zpoždění a měla jsem i příznaky k blížící se menstruaci. Hrozně mě bolelo břicho jako bych to dostala a ono nic. Menstruace přišla 23.7.2024 ale spustila se par minut po dělání digitálního těhotenského testu “Clearblue” a vyšel pozitivní
(+ 1-2)
Menstruace trvala 4 dny a většinou ji mám 7 dní.
Po skončení menstruace jsem měla opět pozitivní digitální těhotenský test. Úplně stejný.
vždy mě prsa přestali bolet hned po skončení menstruace.
Tentokrat je to jiné. Mám vystouple bradavky a jsou na dotek trochu jiné se mi zdá a začali mě už druhý den pnout prsa.
Jsem zmatená a trochu nervózní.
Za týden bych chtěla znovu udělat testík.
Beru léky na štitnou žlázu Euthyrox 125.
Může to mít vliv na těhotenské testy?
Děkuji moc za odpovědi 🥰

themuffin
26. črc 2024

@kerolejna asi bude lepší jít na krev, na zjištění hcg. Aspoň 2x, jestli stoupá. Kvůli té štítné žláze, tam se většinou dávka léku upravuje 🙂

kerolejna
autor
26. črc 2024

@themuffin byla jsem na hcg v krvi ve středu u obvodního a doktorka mi řekla, že je negativní.
Ale prej je možný, že jsem na začátku těhotenství.
Mám se prej otestovat ještě příští týden a uvidím. Mam to pak řešit s gynekologem. Spíše je divny, že mám testy pozitivní. Podle manuálu bych měla být ve 3-4 týdnu pokud jsem těhotná 😅.
V pondělí jsem měla těhotenský test obyčejný mamatest a měla jsem tam ducha. V úterý začala menstruace a digitální test pozitivní jak píšu +1-2 ukázal a dneska to samé ráno 😃. Moc děkuji za radu 🥰

anniej
26. črc 2024

Beru Euthyrox taky, ale dvojnásob co Ty. Na výsledek testu to vliv určitě nemá, ono podle mě těhotná jsi, ale ty prášky a i hormony té štítné žlázy to tělo úplně rozhodí. Já celé těhotenství chodím co 2-3 týdny na krev a pokaždé se upravuje dávkování. Až Ti to potvrdí, určitě co nejdřív utíkej k endokrinologovi ☺️ Držím palce

reeeza
26. črc 2024

Pokud jsi byla přede dvěma dny na testu krve a byl negativní, tak už těhu nejsi.
Myslím, že došlo k uhnízdění a měla jsi zvýšené hcg, proto ten pozitivní test a proto i těhu příznaky. Ale odešlo to s ms. Hcg se drží nějakou dobu v těle i potom, proto ty přetrvávající příznaky. Ale zřejmě ti už kleslo, jelikož krev byla negativní.

kerolejna
autor
27. črc 2024

@anniej moc dekujiii 🥰🥰🥰🥰

kerolejna
autor
27. črc 2024

@reeeza měla jsem v krvi 0.6 výsledek. Ale říkala, že se ještě může zvýšit protože jsem teprve na začátku. Mám zkoušet během příštího týdne ještě. Uvidíme co ukáže.
Ale moc děkuji za radu 🥰
Menstruace byla jiná než kdy mívám.
První den s kousky, druhy den už skoro bez a třetí až čtvrtý den uplne bez kousku. Ani břicho mě nebolelo. Pravý podbrisek mě furt jakoby tlači ale nic víc. Moc dekuju za názor 🥰

sorboni30
27. črc 2024

@kerolejna někdy je HCG tak nízké, že je prostě ještě brzy na test krve..já si myslím, že těhotná budeš... HCG by bylo dobré zkusit za týden u gynekologa. A testy si zkoušej klidně za další dva dny..
Držím palce pokud chceš miminko ✌️

oveckaluky
27. črc 2024

@kerolejna 0,6 je negativní, ne?

kerolejna
autor
28. črc 2024

@sorboni30 Ahojky
Chtěla bych miminko. Dělala jsem si test další v pátek 26.7.2024 a byl zase pozitivní
Menstruace trvala 4 dny jen.
Dnes nemám vůbec chuť na jídlo, bradavky furt citlivé a je mi jakoby nevolno ale ne na zvracení.
Přála bych si aby to vyšlo 🥰

kerolejna
autor
28. črc 2024

@oveckaluky je to negativní
Ale podle doktorky to může být ještě brzo na hodnocení hcg z krve. Mám testovat testami a uvidím. Popřípadě budu řešit vše s gynekologem 🥰

sorboni30
28. črc 2024

@kerolejna hcg stoupa pomalu. Záleží kdy proběhla ovulace, oplodnění atd. Pokud jsou testy pozitivní, budeš těhotná.. může jít ale taky o mimoděložní těhotenství kdy je menses pár dnů. Na tom opravdu pozor.
Jinak některé maminky menstruuji i několik měsíců.
Buď v klidu, čekej a objednej se ke gynekologovi.

kerolejna
autor
28. črc 2024

@sorboni30 moc děkuji 🥰. Vážím si vašeho názoru. Celý den mě je dneska blbě, zvracela jsem 2x dneska a tlači mě žaludek. Nemám vůbec chuť na jídlo 🥰🥰🥰

ileni
28. črc 2024

@kerolejna no, ale pokud ti vyšel Digital pozitivní,tak bys musela mít v krvi minimálně 25 jednotek hcg, Digital patří k méně citlivym testům...

ileni
28. črc 2024

@kerolejna jo a z krve to vyjde dřív než na testu

kerolejna
autor
29. črc 2024

@ileni dneska tehotensky test pozitivní

kerolejna
autor
29. črc 2024

@sorboni30 dělala jsem si dneska opět tehotensky test a zase psalo +1-2
Koupila jsem si už i mamatest obyčejný tak budu testovat v týdnu ještě 🥰

sorboni30
29. črc 2024

@kerolejna pokud máš 1-2 tak HCG ještě nebude..u některých maminek stoupá pomalu.. ve středu nebo pátek na testu by ti mělo ukazovat 2-3.
Příští týden bych šla ke gynekologovi a nechala si vzít krev

kerolejna
autor
29. črc 2024

@sorboni30 moc děkuji za podporu.
Jdu dneska k obvodní, chce mě vidět raději.
Kvůli těm nevolnostem. A mám tlak v pravem podbrisku 🥰🥰.

kerolejna
autor
29. črc 2024

@kerolejna nakonec mě poslala na gyndu se žadankou a prej mám hcg v krvi negativni ale zvýšené crp mám.
Škoda 🙁

kerolejna
autor
31. črc 2024

@kerolejna holky můžete mi poradit prosím?
Z krve mi v týdnu vyšlo HCG negativní a dělala jsem si znovu test a na mamatestu mám ducha ale jde vidět jen málo a na digitálním testu mám furt +1-2
Jsem z toho zmatená a vůbec nevím co s tím 😅

kerolejna
autor
31. črc 2024
zetpee
6. srp 2024

@kerolejna Tohle dle mého těhu nebude, bohužel.. Z krve už byste HCG měla. Držím palce ať vám to vyjde příště 😊

anniej
6. srp 2024

To je teda pěkně zvláštní. Nejsem sice doktor, ale mimoděložní vyloučili?

oveckaluky
6. srp 2024

@kerolejna To je divný, spíš vadný test, protože i tyhle testy reagují na HCg.

kerolejna
autor
6. srp 2024

@anniej ano vyloučili a myslím si, že mám hormony nějaké zmatené po vysazeni antikoncepce. Mám testy furt +1-2 a vykašlala jsem se na to už.
Neřeším to😊
Těhotná nejsem 😊

kerolejna
autor
6. srp 2024

@oveckaluky mám cca 5 takových testů pozitivní. Ale už to neřeším. Těhotná nejsem 😊