icon

Pozitivní těhotenský test v šestinedělí

tirous
23. říj 2016

Ahoj všichni

malá otázka. Jsme krátce po šestinedělí a manželce vyšel pozitivní těhotenský test. Je možné, že jsou v těle zbytkové hormony, které test ovlivní?? Manželka normálně kojí.

Děkuji

petuliee
23. říj 2016

je to možné ;) ale po 6ti nedeli je prohlídka, tam se meri i HCG hodnota z krve, tak budete mit jistotu, kojeni nechrani pred otehotněním ;)

elchacz
23. říj 2016

Zajímavá otázka. Co se týče těch hormonů, to nevím, ale vím jistě, že kojení se rozhodně nedá považovat za antikoncepci. Pokud jste tedy měli sex a žena je již po šestinedělí, těhotenství je možné.

kocvarovas
23. říj 2016

Rodila jsem 2* a nikdy mi po šestinedělí kontrolní HCG nebrali.. Navíc mě to samotnou zajímalo a tak jsem pobrouzdala internet a píšou, že měsíc po porodu by měly být hodnoty HCG nulové, ale třeba se stát může.. A nebo vyšel falešně pozitivní test.. A nebo taky ne.. Kojení s tím podle mě nemá nic společnýho..

tirous
autor
23. říj 2016

toho jsem se bál 😀

petuliee
23. říj 2016

me teda delali u obou dcer, po potratu tez ale tam je to asi jasne

marketa228
23. říj 2016

Kojení antikoncepce není, i když u někoho tak funguje, spoléhat se na to rozhodně nedá 🙂 A špatné těhotenské testy v podstatě neexistují. Pokud to byla regulérní druhá čárka, nezbývá než gratulovat 😀

majkoz
23. říj 2016

Můj kamarád je o 10 měsíců(- pár dní) mladší než jeho sestra- narozen v termínu 😀

lichtakova
23. říj 2016

@tirous to nebude zbytek,to bude nove mimco; hodne zdravi a pevne nervy 🙂

petuliee
23. říj 2016

@tirous my máme dcery 13m přes HA a žijeme ¨:D malé jsou 2roky ale i já posílám pevné nervy 🙂)

lichtakova
23. říj 2016

@tirous behem kojeni je otehotnet obtiznejsi,protoze se vylucuje prolaktin (na laktaci) a ten brzdi ovulaci,ale ne stoprocentne...

tirous
autor
23. říj 2016

Hmm nevím jestli se smát či brečet...no asi dnes propláču noc a pomůže strejda rohypnol. 😀

lichtakova
23. říj 2016

@tirous tak ze je to sok,o tom nikdo nepochybuje 😉. Pamatuju si,ze jsem tady jednou cetla prispevek,ze holka psala,ze jeji kamaradka nedodrzela ani sestinedeli a na kontrolu sla o neco pozdeji-a uz byla tehotna, a nekdo ji odpovidal "jee,tak to bude mit jako dvojcatka..." a ona-no to budou mit spis jako trojcatka,protoze to byl uz druhy porod,taky nejak 13-14 mesicu po tom prvnim....stanou se ruzne veci 🙂

petuliee
23. říj 2016

@tirous to bude dobrýýý :D

petuliee
23. říj 2016

@lichtakova panejo :D tak to sem rada ze sme meli jen skorodvojčátka :D ale nam druhorozena davala hodne zabrat tak nebyla chut :D :D :D

nutricnihodnota
24. říj 2016

@tirous Kamarádka má poslední děti deset měsíců od sebe, je na ně sama a taky to zvládá. Vy to taky dáte 🙂.

terezapetrova
24. říj 2016

@tirous za me nevim jestli je to mozne ale co vim a myslela jsem, ze dnes uz to snad vedi téměř všichni, ze kojeni neznamena antikoncepci 😉 Tak třeba budete vedet pro priste 😉 Jinak jestli je to tehu tak gratuluju a drzim palce urco to zvladnete, to jen ted s cerstvym miminem se 2 deti zdaji byt prilis..

astyna
24. říj 2016

Dříve se tradovalo, že časté kojení i v noci po X hodinách - a nespustí se ovulace. Naše sousedka má z toho syna 😀 menzes neměla, takže si myslela, že prostě neovuluje.

petuliee
24. říj 2016

presne :D mensi byla napojena temer nonstop a stejne sem si hned byla pro HA jak sem vysadila HA (stale kojila) hned sem byla tehu MS se taky nedostavila 🙂