Pozitivní test po týdnu negativní. Co mám dělat?

teress1215
23. kvě 2021

Ahoj holky, mám otázku vím že to bude asi špatné ale tak nějak nevím co mám dělat. V březnu jsem prodělala ZT v 8+6, pak sem otěhotněla znovu kdy na UTZ jsem odpovídala 3-4tt dali mi utrogestan. Podle clearblue sem byla 1-2 týdny a tak sem chtěla vědět jestli se týdny posunuly a po týdnu sem udělala druhy a clearblue ukázal -, na testech už čárka není ani vidět, obavám se aby to nebylo biochemické a neodeslo to s ms ale, lepší než zase nějaký zákrok. Nevím jestli mám utrogestan brat dal?
Pořad mě picha v podbrisku a bolí mě prsa tak se ještě tak trochu obavám aby nebylo mimoděložní ale, zase si říkám ze to bych asi měla pozitivni testy ? Sem už zoufalá, už nevěřím ze budu někdy máma živého dítěte 😖
Jinak asi si budete říkat ze sem blázen ze sem si test udělala jenomže mám po ZT proste hrozny strach tak mě za to neodsuzujte 😞

bertap
23. kvě 2021

@teress1215 Ani nevíš, jak tě chápu. Nechci si připomínat, co všechno jsem prožívala, už bych to zažít nechtěla. Ale chci tě povzbudit. Jestli dobře koukám, tak ti je 23 let. Mě bylo v té době +- 33. A teď nám tady běhá tříleté šídlo. Takže hlavu vzhůru! V pondělí skoč k doktorovi nebo tam alespoň zavolej. Aby to odešlo s MS je v tom špatném ta lepší varianta. Jen se popřej na ty prášky, ať třeba zbytečně MS neoddaluješ. Bude líp!

teress1215
autor
23. kvě 2021

@bertap když já už na to asi nemám ani sílu. Před rokem SP, březen ZT a teď tohle. Vzdávám to, už nemůžu a nechci se pořád utápet v slzách 😔 právě že mi jde o ty prášky že když by to mělo odejít s ms tak ať to s ní odejde i pro mě to tak bude lepší..

palja
23. kvě 2021

@teress1215 já tě chápu, někdy je bohužel cesta za miminkem obtížná a dlouhá a některé ženy se kvůli tomu i dost trápí (i já). Pokud jsi byla na ultrazvuku a byla vidět dutinka, tak bych se mimodelozniho nebála. Spíš to embryo zaniklo, přestalo se vyvíjet, něco bylo špatně. A bude z toho nejspíš biochemko, které odejde s opožděnou ms. Tomu i napovídají teď ty negativní testy. Znám případy, kdy utrogestan to "špatné" těhotenství prostě držel a krvácení přišlo až po vysazení. V tomto případě bych se poradila s lékařem.
Mně vždycky pomohlo vědomí, že nejsem sama, které se to děje, že je více žen. Ty jsi ještě celkem mladá (vím, že v této chvíli tě to nijak nepovzbudí), proto věřím, že se svého vytouženého miminka dočkáš, ikdyz to někdy trvá déle 🍀❤️

teress1215
autor
23. kvě 2021

@palja posledně na utz bylo ve vejcovodu kdy mi dr. rekla ze to zatím vypadá dobře ale ze záleží jestli doputuje do dělohy .. ale také se spis přikláním k biochemku a asi bylo takhle pro mě bylo i lepší .. a úplně nejlepší by bylo kdybych to nezjistila před ms 🙈 ale i bez testu bych vedela ze sem těhotná .. nenávidím svoje tělo za to že mi ho vždycky vezme 😖 zítra skocim k dr. aby mi s tím ustrogenem poradila ale já vůbec nevím co ji mám říct, nechci aby se na mě divala jako na blázna

bertap
23. kvě 2021

@teress1215 Nebudeš první ani poslední, kdo s něčím takovým přijde. Z vlastní zkušenosti vím, že je lepší testovat opravdu až po zpožděné ms. A na UZV jít taky později. Úplně té chápu, že chceš vědět na čem jsi, že chceš, aby to už bylo. Ale věř mi, nijak to neovlivníš. Ano, pokud je prokázáno, že z nějakého důvodu potrácíš, tak pak se to samozřejmě většinou ovlivnit dá. A měj svoje tělo ráda. Ono má důvod, proč toho dělá. A děkuj, že vůbec můžeš otěhotnět. Na gyndu určitě běž, ať se to třeba zbytečně nedrží. Pokud tě ještě neposlal doktor na nějaké vyšetření, tak se na to poptej. Ale opravdu jsi mladá a máš spoustu let před sebou. Vím, argument nic moc, ale jsou to samé plus: jsi mladá a můžeš otěhotnět. Co by za tohle mnohé daly...

teress1215
autor
23. kvě 2021

@bertap ano tak nejsem blba to vím taky, ale i kdybych si test neudělala vedela bych ze sem těhotná proste sem to vedela a na utz bych také nechodila ale jelikož sem měla domluvenou preventivní prohlídku tak sem to říct musela 🤷🏼‍♀️ I s tím ze sem vedela ze nic poradně vidět nebude ale udělala by to takhle každá.
Sem po dvou potratech teda teď to už vypadá ze skoro po třech tak se proste bojím, na psychiku pro toho člověka je to hrozný. K cemu mi je ze muzu otěhotnět když nedokážu ani donosit živé dítě ? Myslím ze tohle mi je teda úplně k ničemu.

bertap
23. kvě 2021

@teress1215 Tak to ses hezky rozjela. Promiň, že jsem vůbec reagovala. Nemáš ani tušení, čím jsem si prošla já. Kdybych to nezažila, čekat, doufat, revize, plakat, testy, vyšetření, bolest...a to ne jednou, tak bych si vůbec nedovolila reagovat. Taky jsem to chtěla vědět hned, myslela jsem si, že když mi potvrdí těhu, tak mi bude líp. Ale kdepak. Proto ti píšu netestovat. Preventivka prostě byla shoda okolností, to jsi nemohla ovlivnit. Zkus přestat nenávidět všechny kolem sebe a především sebe. Co děláš pro to, aby jsi odnosila zdravé dítě?

teress1215
autor
24. kvě 2021

@bertap já sem nic z toho nemyslela zle, záleží jak si to přečteš 😔 kazdej si něčím někdy prošel a také mi nebylo v den oznámení ZT nejlíp a v den kdy sem sla na revizi taky ne, když kvůli covidu neměli lůžka a já ležela na porodnici kde breceli miminka a já sem si ho sla nechat vzít, také my nebylo nejlíp.. bylo mi hrozně, slyšet jak si na chotbe povidaji maminky živých děti a já nemám vůbec žádné a sem po dvou potratech, teda teď už po třech. Kdybych nesla na preventivku objednala bych se později, čekala bych na ms.
Není to o tom že bych nenáviděla lidi kolem sebe ale víte koho nenávidím ? Lidi který dítě nechtějí, odloží a přitom je zdravé. My co sme si nekolikrat prošly něčím takovým by sme temhle dětem které rodiče nechtějí dali lásku a domov ale, to je fuk. A sebe ? Není to o tom ze bych nenáviděla sebe ale, své tělo které se celou dobu tváři ze je všechno v naprostém pořádku a pak si proste řekne ze žádné dítě mít nebudu. Přestala sem věřit a doufat že někdy budu mít zdravé a živé dítě. Nejhorší je ze stále prši na lidi které by si zasloužili už svou duhu a ze je nás bohužel víc.

A pokud vím udělala bych cokoli na světě abych měla aspoň jedno jedine, vytouzene miminko doma ale, se mnou nikdo nic nedělá ani mi nikdo nedává možnosti co bych pro to mohla udělat a to by asi dr. měl .. každý jen řekne to se stává, tělo nebylo připravené ale, ne to mi moc nepomáhá .. je to zase čerstvé a potřebuji par dni aby se s tím moje hlava srovnala 😞

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru