Pravděpodobnost otěhotnění. Co si o tom myslíte?
Dobrý den, předem se omlouvám za možná hloupý dotaz, ale vážně mě tahle věc trápí a chtěla bych se tady zeptat na víc zkušeností. Beru HA už přes půl roku, nevynechala jsem prášek déle než měsíc. S přítelem jsme měli sex, bohužel došlo k prasknutí kondomu. Cca po 8 hodinách jsem ještě použila tabletku ellaone, ale když jsem se koukala zpětně, je možné, že ten den jsem ovulovala. Zkoumala jsem statistiky a vypadá to, že v mém věku je pravděpodobnost otěhotnění velká a já momentálně dítě opravdu mít nemůžu, tak jsem se chtěla zeptat, co si o tom myslíte. Moc děkuji za všechny odpovědi.
@maaaadlaaaaa Moc děkuju za odpověď, vážně mě to uklidnilo. Poslední 3 dny jen čtu o tom, jak všichni otěhotní i přes pravidelné braní HA, tak jsem znejistěla.
@alphabete Může se to samozřejmě stát, ale ještě když sis dala tabletu po, tak bych tomu šance nedávala.
@maaaadlaaaaa Jasně. Spíš mi šlo o to, že tyhle tablety prý fungují na bázi oddálení ovulace, jenže mně právě vycházela okolo toho dne, tudíž je prý možné, že nemusí zabrat. Je tedy prakticky nemožné, abych byla těhotná?
@alphabete to ti nikdo 100% neřekne a ty sis sledovala cyklus a věděla si přesně kdy máš ovulaci ještě před branim HA? Oni totiž pokud jedeš podle toho, že cyklus je 28 a vychazelonby to na nějaký 14 den, tak to tak úplně není pravda. Každá to má jinak a ovulaci se nejlépe zjišťuje testy, měřením teploty a pohmatem na cipek, ale během užívání HA ovulaci v podstatě nemáš. Nestresovala bych se. Už ji bereš půl roku. Měla bych obavy, kdyby se to stalo v prvním měsíci a pro jistotu vzala pilulku. Což si udělala, tak uvidíš.
@maaaadlaaaaa Chápu. Ovulaci si počítám podle aplikace, je mi jasné, že to nemusí být přesné.
@alphabete V klidu, bývá tu dost podivnejsich dotazu a nikoho to tu nepohorsuje. Předpokládám, že budeš mladá a každej většinou normálně poradí.
@maaaadlaaaaa Jako nejsem zas nějak nejmladší, taky mam nějaký medicínský znalosti, ale prostě když se najednou jedná o mě, tak všechny racionální úvahy jdou stranou a jsem už jen paranoidní. Navíc když kvůli tomu pročítám všemožný fóra a všude čtu jak jde otěhotnět pomalu přes všechny formy antikoncepce najednou, tak se mi moc dobře nespí :D
Opravdu se neboj, při dlouhodobém užívání HA je prakticky nemožné otěhotnět z jednoho vynechaneho prášku. Jak píší výše, tělo ani neovuluje a trvá určitě dyl než 24 hodin aby se to nahodilo zpět. Navíc v kombinaci s práškem “po” je šance tak mínus 10% 😅 nicméně oceňuji tvoji zodpovědnost, upřímně slečnám které otěhotní i přes to že braly prášky jak měly moc nevěřím ... to je tak vzácné že je to skoro nemožné ... spíš je pravděpodobnější ze udělaly samy chybu v braní a nechtějí to přiznat. Antibiotika, alkohol, zvracení, průjem, vícekrát zapomenutý prášek apod ... to vše je pravděpodobnější než selhání HA při perfektním braní 😁
@veronika9595 Dobře, moc moc děkuju za ujištění, konečně se budu moct normálně vyspat 😄
Nejsi nejmladší, mas nějaké medicínské znalosti a nevis jak funguje ha? Tak proč ji vubec bereš? Kdyz bereš ha nemáš ovulaci!!!

@alphabete Mozek dostává prostřednictvím hormonů z HA signál, že jste vlastně “těhotná”, tudíž pravá ovulace nenastává a vajíčko tedy nemůže být oplodněno. V tomto případě mohou nastat určité komplikace po vysazení HA a při následné snaze otěhotnět. Taky jsem třeba jeden den zapomněla a nic se nestalo. Po vysazení jsem ani neovulovala ani nemenstruovala, tělo vypne a trvá než nastartuje. Během užívání HA nemáš pravou ovulaci ani pravou menstruaci. Je to řízené mozkem, ne přírodou a pokud by tam nějaká šance byla, tak si ji tabletou po zabila.