Premenstruační syndrom nebo těhotenství?

olivie14
6. led 2016

Ahoj všichni, už delší dobu ( 7 měsíců) se partnerem snažíme o miminko, zpočátku jsem byla plná euforie a měla pocit, že o vyšlo, skoro pokaždé se u mě projeví některý z těhotenských příznaků. Zejména nateklá a bolavá prsa, pobolívání v podbřišku někdy silně jindy méně, špinění 5 dní předem, slabost, vlčí hlad, nespavost, a zase spavost, zácpa a průjem, atd. Ale po každém čekání a pocitech se dostaví zklamání. Stále si říkám, že to nebudu řešit, že se budu snažit od toho odprostit, ale nemohu si pomoci. Ještě dodávám, že už doma jednoho cvrčka mám, kdy nám miminko vyšlo v podstatě na první pokus. Problém je, že příznaky, které jsem měl u prvního prcka, se mi právě objevují i teď, a nakonec je to vždy jen premenstruační syndrom. Už mám někdy pocit, že se moje tělo zbláznilo. Momentálně jsem den před MS (mám pravidelný cyklus 27D a mám pocit, že to musí každou chvíli přijít, bolesti břicha neuvěřitelné, jako vždy, prsa o číslo větší, únava maximální usínám už odpoledne, průjem, ale nešpiním, a to je zásadní rozdíl o proti všemu co bylo dřív. Máte s tím někdo podobné zkušenosti, a poznali jste nakonec nějaký rozdíl od premenstruačního syndromu, když jste otěhotněli?

loc
6. led 2016

@olivie14 ja bych se na to neupinala a snazila se ty "priznaky" neanalyzovat. Vse je o psychice a kdyz si miminko prejes, ty priznaky si telo vytvori podle potreby, at uz je tehotenstvi skutecne nebo neni. Takze pokud to xkrat s urcitymi priznaky nevyslo, mohlo si telo vytvorit trochu jine s tim, ze ted je to ono. Muze to byt tehotenstvi i nemusi, to se uvidi za par dni. Jinak ja nikdy zadne extra priznaky nemela, spis az pri pozitivnich testech bolesti bricha jako pred ms. A u prvniho kolem 30 DC jednorazove zaspineni. Drzim palce, at to co nejrychleji vyjde 😉

pandabox
1. únor 2016

@olivie14 tak jak to dopadlo?

olivie14
autor
24. únor 2016

Ahoj holky dlouho jsem tu nebyla, trochu úmyslně, abych pořád nemyslela na to samé. Bohužel to dopadlo standardně menstruací, stejně jako to dopadne zjevně i tento měsíc.

luciasek1987
24. únor 2016

@olivie14 nesmíš si říkat bohužel... ber to tak, že za pár dní bude ovulka a zase se můžete snažit... takhle to beru vždy já 🙂)) snažíme se 4. měsíc...

olivie14
autor
24. únor 2016

@luciasek1987 máš pravdu......pokaždé si říkám, že to nebudu řešit a každý další měsíc bude fajn, ale mám menstruaci jako černý bod v kalendáři. Nejhorší je to období před jak jsem psala výše, protože ty premenstruační příznaky opravdu vyvolávají pocit, že by to mohlo vyjít. Někdy když to nakonec přijde se mi dokonce uleví, že mám před sebou další měsíc, ale vnitřně prostě toužím po mimču a z hlavy to dostat je těžké.

ladule123
19. lis 2018

jsem rok a půl po porodu, poslední 4 měsíce jsem se snažila zhubnout, do toho se přidal stres.. zhruba v půlce cyklu jsem začala špinit, bolavá prsa, únava, chuť železa v ústech.. začala jsem doslova šílet a hledat zde na diskuzích.. dle 85% uživatelek bych byla těhotná.. moje tělo se prostě zbláznilo s hormony a úplně se mi to celé rozhodilo.. ne že bych dítě nechtěla, ale chtěli jsme s manželem později druhé.. tělo je prostě složité a ovlivní ho opravdu cokoliv ..

hermij
19. lis 2018

@ladule123 Máte pravdu, stresy dokáží zamávat. Je to kvůli jejich propojení s hormonálním systémem reprodukční soustavy, vzájemně se ovlivňují estrogeny a stresové hormony. Už Vám to polevilo? Kdyby ne, dobrý efekt na PMS přináší doplnit omega 3 mastné kyseliny, vit. B, C, hořčík a výborná je pupalka - buď kapsle, anebo olej, který se užívá vnitřně na lžičku.

ladule123
20. lis 2018

@hermij byla jsem u Dr. Doporučila mi hořčík ale ten jsem si preventivně davala už sama, protože se mi motala hlava. Tělo si prostě řekne..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru