icon

Příznaky těhotenství na úplném začátku: Může jít o těhotenství?

betynka002
6. únor 2024

Úplně tomu moc nerozumím co se to děje .. menstruaci mam nepravidelnou takže bohužel nevím vůbec kdy by mohlo dojít k té ovulaci a případně k oplodnění .. vím jen akorát údaj že poslední ms proběhla 18.1. 2024 .. myslíte že teď už by to určitě bylo aspoň 1 den zpoždění ? Zkoušela jsem si dělat těhu testy ale podle mého to bylo na testování až moc brzo a byly negativní a nebo hodně slaboučký dušík který nešel skoro vidět tak jsem si říkala že to asi těhu asi nebylo jenže jsem začala na sobě pociťovat příznaky tehu a bylo mi to divné takový pocit jako bych těhu byla no a nedalo mi to zkusila jsem jít na krev jako samoplatce 5.1.2024 před 2 h odpoledne a večer jsem měla už tento výsledek který jsem tu přiložila ke zprávě kde píšou že je ta hodnota v krvi jen 2 IU/L .. je tu někdo kdo si zažil aspoň něco hodně podobného a nakonec to byl začátek prosperujícího těhu a nebo to nic neznamenalo? Myslela jsem si že u žen co jsou netěhotné tak mají hladinu vždy 0 když je vše jak má být ... Že je to vyloženě jen těhu hormon

Příznaky těhotenství na úplném začátku: Může jít o těhotenství?
lencaa11
6. únor 2024
betynka002
autor
6. únor 2024

@lencaa11 ano to jsem také na googlu našla 🙂) že do nějaké hodnoty je ta hladina HCG i u netěhotných ale tomu se mi zas tak úplně věřit nechce ..proč bych měla potom tedy ty příznaky co ukazují na těhotenství a bazální teplotu která neklesá vůbec a je pořád nad 37c° po celou dobu

nilieh
6. únor 2024

Je to negativni.

betynka002
autor
6. únor 2024

@nilieh proč mám ale tedy ty těhu příznaky a tu bazální teplotu která neklesá a ms pořád nikde naposledy toho 18.1.2024 .. vše nasvědčuje tomu že by se o těhotenství mohlo jednat ale ta krev tedy negativní

lencaa11
6. únor 2024

@betynka002 kdyby to bylo těhotenství krev by byla jako první pozitivní a je negativní s kdyby jste měla těhotenské příznaky které vytváří právě HCG tak by test byl pozitivní teplota jedna vysoká není znamení že je to na 100% těhotenství to může klidně bejt před Ms normálně uvidíte za par dní

nilieh
6. únor 2024

@betynka002 psychika muze delat divy, ale hcg hormon se zacne uvolnovat po uhnizdeni oplozeneho vajicka do delozni sliznice (nidace) coz je kolem 5-7 dni po oplozeni 🤷‍♀️

betynka002
autor
6. únor 2024

@lencaa11 nebyla to jen jedna teplota takhle ale po celou dobu od poslední ms tudíž více jak těch 18 dní po sobě co udávají na netu za údaj ...děkuji vám ..nezbývá stejně nic jiného než čekat a uvidí se jak to dopadne.. no a kdy mám prosím zkusit udělat teda ten těhotenský test z moci jestli by něco ukázal?

lencaa11
6. únor 2024

@betynka002 kdyby ta teplota byla 18 dní též by krev ukázala že jste těhotná ale píšou že je to možné ne na 100% jasne krev je negativní test bych vyzkoušela třeba 3-6 dní cca a uvidíte nebo za 3-6 dní dojít na krev to už budete mít jistotu

nilieh
6. únor 2024

@betynka002 ted jsem se divala na sve vysledky z krve a v dobe ktera odpovida te co uvadis jsem mela vysledek kolem 1000 jednotek..
S tim ze referencni mez pro negativni vysledek je v teto laboratori 0-7.
Vic uz ti nevim, jak rict ze je to negativni. 🤷‍♀️

nilieh
6. únor 2024

@betynka002 a jeste jedna vec - vsimla sis ze tam pisou o te druhe polovine cyklu ? Ze v te mas zvyseniu bazalni teplotu 18+ dni ..
To znamena, ze kdybys mela 18/1 ms a pocitala bych 14 dni k tomu tak rozhodne nemas bazalni teplotu zvysenou 18. Dni a v druhe polovine cyklu, nebo se pletu?

ines76
6. únor 2024

Ohledne te krve souhlasim s holkama, ze je proste negativní, ale ted jsem si vsimla, jak pises ze mas teplotu po celou dobu od poslední ms tudíž více jak těch 18 dní - jakoze porad stejnou? Abys mela z teploty potvrzenou ovulaci, musi tam byt videt rozdil pred ovulaci - vzestup=ovulace - a pak se drzet porad vysoko (pokles = blizi se ms). Pokud tam ten vzestup nemas, tak to muze znamenat, zes nemela ovulaci a proto se muzes citit divne, nejaky hormonalni vykyv... meris teplotu uz nekolik cyklu, nebo ted nově?

reeeza
6. únor 2024

Určitě bych dala na výsledky krevních testů spíš než na snadno ovlivnitelnou a kolísavou bazální teplotu a pms 🤷‍♀️ Navíc před ovulací klesá teplota 🤷‍♀️
Vím že si asi přeješ mimi ale tady už je hodně proměnných proti...