icon

Příznaky těhotenství nebo vedlejší účinky léků?

no_title
16. zář 2016

Ahoj holky,
myslela jsem, že nikdy podobný příspěvek dávat nebudu, ale hold věci se mění 😀.
Ve zkratce, trpím PCOS, takže žádná ovulace, žádná menstruace pokud nedostanu léky. Teď jsme před 9 dny podstoupili IUI, brala jsem Clostík, 12. DC 1 folikul 21 mm, takže pak Pregnyl a teď beru (zavádím) Utrogestan. Manžel má naštěstí ukázkový spermio, mohl by být dárce, tak máme snad nějakých 20% šanci, pokud byl můj folikul zdravý.
Jde o to, že mám už pár dní příznaky, které by snad svědčily o těhotenství. Cca 5 dní bolest v místě, kde je děloha (podobné bolesti jako před MS), trochu citlivá prsa (jakoby svědí a nesnesu, když o ně něco zavadí) a lehká nevolnost (ta je jen asi 2-3 dny). Navíc se mi trochu snížila imunita, chytnu teď kde co, což nevím, jestli s tím souvisí.
Každopádně si nejsem jistá, jestli toto nemohou způsobit léky. Už jsem jeden cyklus s Clostilem, Pregnylem a Utrogestanem měla, ale tohle se mi nestalo. Tenkrát jsem měla akorát žravé nálady 🙂. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli se někomu z vás něco takového stalo? A jestli toto opravdu nemůže být lékama?
Testovat ještě nemůžu kvůli Pregnylu. 😉

leniiid
16. zář 2016

Myslim si že mozek zase dokázal své... já jsem si každy měsíc tak přála otěhotnět že jsem pokaždé měla nějaké příznaky...

salenas
16. zář 2016

před 9 dny IUI, takže pregnyl je tak před 11 dny ? Ten by si už v těle mít neměla

no_title
autor
16. zář 2016

@salenas nn Pregnyl jsem měla v den IUI čili před 9 dny. Jsem teď 8 DPO

salenas
16. zář 2016

@no_title aha, já ho měla vždy tak dva dny dopředu, tak hold musíš vydržet do testu 🙂

no_title
autor
16. zář 2016

@salenas ono to tak asi většinou probíhá, ale ten můj folikul už byl přerostlý a ovulace proběhla už na druhý den (podle dr. měla přijít ten den v noci nebo druhý den ráno). Měřím bazální teplotu, tak tohle mám naštěstí potvrzeno 🙂.