icon

Slabá čárka na testu. Jsem těhotná?

26. kvě 2022

Ahoj holky, vypadá to podle vás na těhotenství? Test (mamatest) jsem si nedělala z ranní moči, ale včera večer. Děkuji.

Slabá čárka na testu. Jsem těhotná?
Strana
z2
autor
3. čer 2022

@lenka27 kdysi dávno v pubertě cca do 20 let jsem hodně trpěla na vaginální mykózy, ale vždy jsem to léčila (čípky). Myslíš, že to je teď následek těchto zánětů?

autor
3. čer 2022

@lenka27 a po tom, co ti vzali vejcovod jsi otěhotněla už normálně? Nebo máte pořád problémy?

autor
Autor odpověď smazal
autor
3. čer 2022

těhotenské příznaky moc nemám, jen jsem byla 3 dny po sobě hodně unavená, musela jsem si dát šlofíka, ale pak už to bylo v pořádku, tak to mohlo být i něčím jiným. Jo a trochu mě pobolívaly bradavky, prsa ale ne. Jinak si na nic nevzpomínám.

lenka27
3. čer 2022

Mám dvě děti a obě nakonec z umělého oplodnění, protože já měla to mimoděložní 2x a pokaždé ze stejného důvodu, ale znám spoustu holek co otěhotněly s jedním vejcovodem a ani nevěděly, že to půjde tak snadno. Teď tu absenci vejcovodů už vnímám kladně, nemusím do sebe cpát antikoncepce 🙂

lenka27
3. čer 2022

vaginální mykóza není zánět, srůsty na vejcovodu způsobují záněty vaječníků nebo dělohy.

lenka27
3. čer 2022

no uvidíš podle výsledků, ale pokud něco viděl na vejcovodu tak to musí mít hodně dobrý UTZ, mě to v porodnici furt nemohli najít kde, že to mimoděložní mám, já totiž neměla ani bolesti, ani když mě různě mačkali po břichu nic. Trvalo v podstatě tři dny než ho našli v pravém vejcovodu

autor
3. čer 2022

Tak dneska jsem byla znovu na vyšetření, byla tam jiná doktorka a taky to tam viděla. Mám to už 3 cm velký v pravém vejcovodu, napsala mi zadanku do nemocnice, musím na operaci bohužel. Tak mi držte palce, ať je všechno v pořádku. 🙁 Achjo, že já se pokoušela o dítě, teď z toho budu mít trauma a už se budu bát otěhotnět. Co když se to stane znovu?

maxulekapcule
3. čer 2022

Já taky byla na začátku hodně unavená, a teda zmahalo mě to fest, dělala jsem i šestnáctky fyzicky náročné práce a byla tak trochu neshopna 🤣 ale to jsem i ted, půl roku po porodu 🤣🤣

karkulka1283
3. čer 2022

Bohužel občas se to stává že se to objeví zase ale v dnešní době už je tolik možností jak otěhotnět že tohle by mě teď strašilo že všeho nejméně . Neboj bude to dobré 🍀

autor
5. čer 2022

Ahoj holky, tak už jsem doma z nemocnice, nakonec se nejednalo o mimoděložní, ale "jen" o spontanní potrat a to, co považovali za mimoděložní těhotenství byl ve skutečnosti myom na pravém vejcovodu 3x4 cm. A ještě mi doktor, co mě operoval řekl, že mám zbytněné vejcovody po nějakém prodělaném zánětu, ale já vůbec nevím, že jsem nějaký zánět kdy prodělala, jak je to možné? 😮 Otěhotnět ale evidentně můžu, embryo bylo nakonec normálně v děloze, akorát se bohužel z nějakého důvodu neudrželo :( Zkoušet znovu prý můžeme po dvou cyklech, tak snad to bude příště už dobré. Jen ten myom mě trochu zneklidňuje, snad nebude dělat neplechu.

autor
Autor odpověď smazal
autor
5. čer 2022

Jo, a ještě mám v diagnózach v lékařské zpravě oboustranní sactosalpinx, ale píše tam dodatek doslova "obě tuby mírně saktované" Čtu všude na internetu, že to není dobré pro tehotenství, myslíte, že budú moct mít mimino přirozenou cestou i s touto diagnózou? Neřekl mi k tomuto vůbec nic, já si to našla až teď v té zprávě, ale všude na netu se píše, že to má negat. vliv na embrio v děloze, tak jestli jsem nepotratila kvůli tomu 🤔 Bojím se, abych příště zase kvůli tomu nepotratila...

lenka27
6. čer 2022

na vše bych se zeptala svého gynekologa, ať ti vše vysvětlí, ať se třeba zbytečně nestresuješ

Strana
z2