Vynechala jsem 2 tabletky HA - přišla MS - jsem těhotná?

heloman
5. zář 2016

Zdravím, zapomněla jsem si 2 dny po sobě vzít pilulku. Nechráněný styk jsme s přítelem měli v době kdy jsem si měla vzít první ze zapomenutých dvou tabletek (Pátek v odpoledních hodinách). Třetí den (v neděli po zjištění) jsem si vzala dvě a pokračovala v obvyklých 1tbl/den. Po vynechání se mi samozřejmě spustila menstruace, ale po 3 dnech menstruování je mi špatně, na zvracení a nedostanu do sebe vodu ani jídlo. Moje otázka je, jak pravděpodobné je, že bych mohla být těhotná když menstruuji? A jestli mi nemůže být zle z nerovnováhy hladin hormonů po dvojté dávce tabletek? Díky za reakce

broskvicka01
6. zář 2016

Ahoj, těhotná určitě nebudeš 🙂.
V pribalovem letáku je napsáno ( nebo aspoň u mých bylo), že v případě zapomenuti, si je mohu vzít najednou ( když to jsou 2 nebo 3)... Doporučuji si ho přečíst 🙂.
Co se týče nevolností, tak na ty dvě tabletky bych to nesvadela
.. Mohla si jen něco špatného sníst... S tím ti poradí jen doktor 🙂

mitenka9
6. zář 2016

Ahojky, záleží taky jak dlouho HAK bereš...po nějakých měsících či letech se zablokuje činnost vaječníků na úrovni hypofýzy, takže i po úplném vysazení HAK bývá často pár cyklů bez ovulace, takže s vynecháním 1-2 pilulky bych byla v klidu. Nevolnost bych taky nesváděla na užití více tabletek, myslím, že i kdybys vzala 3, tak to na sobě nepoznáš..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru