icon

X DPO - to čekání je šílený

elzab
28. kvě 2019

Ahoj, jsem 9 DPO a potřebuji někoho kdo je na tom podobně jako já a s kým můžu sdílet své čekání na pozitivní test nebo v horším případě MS. Určitě někoho kdo trpí stejně jako já najdu 😁😁 to čekání je šílený... Pojďme se podpořit 😊

sudylichozrout
22. črc 2019

Zdarec, holky 🙂 Tak vcera jsem byla zase na kontrole na ultrazvuku. Byla jsem dle ms 7+0, gestacni stari vsak jen 6+0. Videt byl gestacni vacek 13 mm, uvnitr zloutkovy vacek. Lekar v nem nic nemohl najit, rikal, ze uz by tam mely byt nejake struktury. Tak jsem se vydesila a zacala se smirovat s anembryomolou. No a pak ho nasel 🙂 Pri jednom pohybu sondou se prtousek ukazal i se srdickem jako zvon 😃 Takze uf a trikrat hura 🙂 Premeril ho a velikost odpovida presne na den dle tabulek 🙂 1,6 mm 🙂 Mam v sobe jeden a pul milimetru dalsiho cloveka 🙂

elzab
autor
23. črc 2019

@sudylichozrout vuaa to museli být nervy... Tak hlavně, že je všechno v pořádku 😊

elzab
autor
23. črc 2019

Včera jsem se ptala své téměř 3 leté dcery : Natynko, je tam miminko? - a ukaziji si na břicho - odpověděla, že ne. Tak se ptám - a bude tam někdy? - jo - a bude tam ještě letos? - jo - a bude to holčička? - ne - takže to bude chlapeček? - jo!... 😁 Tak uvidíme, jestli má nějaký věštecký dar 😁
Jinak si opět myslím, že proběhla ovulace. Zjistila jsem, že jsem špatně měřila teplotu, takže podle grafu se úplně řídit nemůžu, ale i v něm je znát mírný vzestup, každopádně čípek a hlen se zachovali ukázkově. Pokud by to tak bylo, byla bych dnes asi 6 dpo, ale už to beru s rezervou... 😊

leymea
23. črc 2019

@sudylichozrout tak nakonec to dopadlo dobre 😀 gratuluji 😊

makiska1
24. črc 2019

@sudylichozrout tak to je super, hlavně že to dobře dopadlo! Jen tak dál, já jdu příští týden ve středu, budu 7+0, tak jsem zvědavá....

hermij
24. črc 2019

@elzab Jak proběhlo to špatné měření teploty? Pokud jsi "takto" měřila denně stejně, tak by to nějakou výpovědní hodnotu mohlo mít... Jinak DPO počítej spíš míň, ovulace probíhá u většiny žen až v době po tom dni s vrcholem hlenu (kdy byl nejtažnější, nejmokřejší a pak se kvalita zase snižuje = zahušťuje a krémovatí), tak den dva poté.

elzab
autor
24. črc 2019

@hermij měření probíhalo tak, že jsem se vzbudila třeba v 6 chvilku jsem byla vzhůru, válela se v posteli a pak znovu usnula jelikož jsem chtěla měřit ve stejnou dobu. Další měření jsem provedla třeba v půl 8 a to zaznamenala, ale někdy jsem spala až do té půl 8,takže mám smíchané teploty s těmi, co jsem měřila se vzbuzením před měřením. Ale rozdíly teplot v dvouhodinových rozdílech jsou třeba 3 desetiny... Bylo mi řečeno, že důležitější je měření hned po prvním probuzení, než to ve stejný čas. V tomhle se trochu motám např dnes. Teplota kolem 6 36,47 a po dalším provuzení kolem 7:15 už přes 36,8 (nevím přesně) ... Hlen a čípek porovnávám s ovulací předchozí měsíc, tím se řídím... Po ovulaci mám ještě jeden den čípek otevřený, druhý den se začne uzavírat a třetí den je už uzavřený, hlen tak podobně, ty 2-3 dny přechází v krémový...

elzab
autor
24. črc 2019

@hermij pro představu

hermij
24. črc 2019

@elzab Pokud to přepíšeš do papírové tabulky a nafotíš + barevně označíš teploty (anebo aspoň ať je znát, že toto bylo měřeno 6:20, toto 8:30...), tak se na to můžu podívat a pošli mi to nafocené. Třeba tam tu ovulaci vyčtu :D

hermij
24. črc 2019

Ale hlen a čípek se u tebe zdají být dobře čitelní 🙂

elzab
autor
24. črc 2019

@hermij jenže je nejhorší, že si nepomatuji, kdy jsem se vzbudila a kdy ne, jinak bych si to zvládla tak nějak vypočítat sama... Takle se fakt řídím jen tím čípkem a hlenem. Teploty mi napovídají, že ovu proběhla, ale podle nich neurčím kdy přesně... Na teploty 36,8 jsem se dostávala večer před ovulací, ráno i s probuzením max tak 36,5...

elzab
autor
24. črc 2019

@hermij jo hlen a čípek jsou fakt jasný 😊 aspoň něco. Zase něco co jsem neměla na starosti já a nemohla to podělat 😁

hermij
24. črc 2019

@elzab Ok, tak kdyby se nezadařilo, tak příští cyklus měřit jen po probuzení, buďto s budíkem, anebo, jak se probudíte. Jednou v 6, druhý den v 8, ale lepší zapisovat na papír. Pak se v tom dá líp vyznat. Aplikace si s tímto neporadí.

elzab
autor
24. črc 2019

@hermij mě aplikace vyhovuje víc, nečekám od ní vyhodnocení, ale mám jí všude s sebou 😊 a budík nepřipadá v úvahu, bohužel. Nechci si vzbudit dítě 😂 To radši budu déle spát 😂 ale budu zapisovat přímo po probuzení ať to bude v kolik chce 😊

nina004
24. črc 2019

@elzab ja som niekde citala, ze ked spis dlhsie alebo kratsie a zaznamenavas si teplotu , tak treba priratat k teplote 0,1 stupna na kazdu hodinu, co sa zobudis neskor. A ked zas menej tak za kazdu hodku 0,1stupen odrataj. Mozno ti to pomoze do buducna a budes mat jasnejsie v tych vysledkoch. 🙂

nina004
24. črc 2019

@sudylichozrout gratulujem 🙂 a drzim palceky nech to vsetko dobre dopadne 🙂

sudylichozrout
24. črc 2019

Dekuji, holky, vsem 🙂

hermij
24. črc 2019

@nina004 A přesně takhle "já jsem někde četla" vznikají všechny ty mýty a nepravdy 😞 Nic ve zlém 😉, ale prostě jsi jen narazila na nepravdu, kterou nevědomky šíříš dál.
@elzab Jasnačka, nebuď otrokem měření. Měř po probuzení, ale zapisuj si časy. Když budeš potřebovat pomoct s vyhodnocením, tak ti, co v tom umí číst, je potřebují.

elzab
autor
24. črc 2019

@hermij a jak je to tedy s tím časem? K čemu je tak důležitý, pokud neplatí co popsala @nina004? Ráda bych se naučila v tom orientovat sama a nechci být na nikom závislá...

nina004
25. črc 2019

@hermij mozno to nie je pravda, neviem. Ale cez vikend som si chcela pospat a nestresovat sa budikom. Tak som sa tym riadila a podla mna tie teploty do grafu aj pekne zapadli. Keby som tam mala rozne casy, tak sama by som z toho asi nikdy nevysla. Pre predstavu moj graf. 🙂

elzab
autor
26. črc 2019

Holky jak jste na tom? Čekáte některá na testování jako já?

janamar86
Autor odpověď smazal
janisek13
27. črc 2019

@elzab taky čekám, mám devět dní do menstruace, tak uvidíme 🙂

nina004
27. črc 2019

@elzab ja tiez cakam som 6 DPO, niekedy koncom buduceho tyzdna by som chcela skusit test 🙂 Meriam aj teplotu, tak to mozno vycitam aj z toho 🙂

elzab
autor
27. črc 2019

Tak aspoň někdo, aspoň v tom nejsem sama 🙂 jaké máte pocity? 🙂

nina004
27. črc 2019

@elzab Dufam, ze to vyslo. Ale mam podobne pocity ako pred MS, tak tomu velku sancu nedavam. Som zvedava buduci tyzden na test 🙂

janisek13
27. črc 2019

@elzab
@nina004 jsem na tom stejně, dnes 6DPO, poboliva mě podbrisek, prsa, ale snažíme se první měsíc, tak pochybuji že by to vyšlo. Ale přála bych si to 🙂

elzab
autor
28. črc 2019

@janisek13
@nina004 já jsem dnes 11 dpo, testovala jsem včera a nic, mám už poslední test, tak bych ráda aby byl pozitivní. Pak přemýšlím kam půjdu koupit další, abych nebyla už za debila 🤣

janisek13
28. črc 2019

@elzab A kolik dní máš do menstruace? Někdo má pozitivní testy až po vynechání, tak máš pořád ještě šanci, že to vyjde. 🙂 já taky přemýšlím, kdy zkusím první. Možná zkusím v týdnu.

nina004
28. črc 2019

@janisek13 Tak to sme na tom rovnako. My sa tiez snazime prvy mesiac. Snazili sme sa uz pred tym 7 mesiacov, potom som musela na operaciu s cipkom a teraz ideme od znova. Ale to cakanie kym si mozem urobit test je strasne. Nad nicim inym nepremyslam, aj ked mam kopec inych aktivit. Vzdy sa to do tej hlavy nejako dostane 🙂

@elzab Mozno je na test este skoro. Kedy mas mat MS? Pockaj este nejaky den a skus opat. Mozno na teba vyskocia //. Inak ja som kupila ovu testy aj teh.testy z ebay, aby som nemusela furt do lekarne 🙂

Strana