X DPO - to čekání je šílený
Ahoj, jsem 9 DPO a potřebuji někoho kdo je na tom podobně jako já a s kým můžu sdílet své čekání na pozitivní test nebo v horším případě MS. Určitě někoho kdo trpí stejně jako já najdu 😁😁 to čekání je šílený... Pojďme se podpořit 😊
@elzab sejdeme se tu zitra rano 😀
@michaelapfeiferova já nejsem naštvaná na těhotné, to zase ne. Každý se rozhodl ze své vůle. Spíš jde o to, že jsem myslela, že to půjde hned a teď se bojím, aby to nebylo na umělé..jen už tomu prostě nevěřím. A taky je mi 30 let.. některé už mají v mých letech druhé.. spousta holek mě předběhlo.. přijdu si staře a pozadu. Vím, že negativní myšlenky jsou špatné. Ale teď mentálně cítím vztek a lítost. Chci se z toho stavu dostat. Vím, že to nikam nevede, já se jen tak nevzdám 😁 zvládla jsem už horší věci, kdy sem byla nemocná a ležela v nemocnici...nebudu to tu rozebírat...taky to chtělo čas a dnes jsem fit a to jsem tomu nevěřila 😉
@klonkytka nevěs hlavu vážně. Podívej se na mě. Já jsem byla vždy smířena s tím, že to půjde jen uměle. Od puberty jsem ms prakticky neměla. Natynka vznikla po clostilbegytu, v září jsem jí přestala kojit a ms nikde až ke konci ledna. A 4 cyskly bez ovulace... Jak dlouho se snažíte? Co fakt začít měřit? Kromě teploměru to nestojí nic a třeba zjistíš, že máš ovulaci v jiné dny než bys měla mít, nebo máš krátkou luteálku, postoupili jste už nějaká vyšetření? A co zkusit nějakou alternativu? Mě pomohla rozjet cyklus terapie a to by se mnozí divili co za kouzla jsme udělali... Je spoustu možností a často je hlavní problém někde jinde a blokuje možnost otěhotnět... Mě se za poslední 3 roky otočil život vzhůru nohama. A ne co se týče péče o dítě atd, ale spíš o pohledu na svět a hlavně na sebe. Přijetí sebe sama, svého ženství, naučit se mít ráda atd... A hlavně věřím, že ať se stane cokoliv, má to svůj důvod, třeba právě budeš potřebovat tu dovolenou, nebo se stane něco, co by jste s dítětem nedali... Všechno co se nám děje se děje proto abychom se z toho něco naučili a budou se nám ty situace opakovat, dokud se to nenaučíme... Teď bych si prožila co prožíváš, nesuaila to v sobě ani nezkrývala za masku. Je ti smutno, máš na to nárok, tak si to proží a až ti bude upřímně líp, určitě vše uvidíš jinak 😊 držím palce a posílám objetí 😊❤️
@elzab snažíme se od března. Je to chvilka pro někoho, pro nás už věčnost...teď to bude 4 měsíc. A když chodím na tři směny, jak mám měřit? Když pokaždé stávám v jiný čas??? A ta luteální fáze nevím co je??? Já sem podle gynekola v pořádku. Tak to chce čas...sám mi řekl, ať si nic neměřím. Ať se máme rádi bez měření. Že se pak milování stane na povel. Ještě jsem si nikdy neměřila ovulaci ani bazální teplotu... gynekolog mi doporučil akorát vitamíny ogestan. Mám ho v šuplíku pro případ když to tento měsíc nevyjde, tak začnu brát a uvidím. Takže nevyšlo. Tak začnu. Jinak po dobu ovulace piju kontryhel. V ovulaci už se prý pít nesmí? Přijde mi že už v tom mám guláš. Co se smí a nesmí. Máme někdo nějakou babskou radu jak počít? 😁😃
@klonkytka chápu že ti to připadá jako věčnost a tuplem ještě nejsi otrkaná z nezdaru, sakra proč to nejde, když by mělo být vše v pořádku...
Takže popořádku. Snažíte se 3 měsíce a co předtím? Brala jsi ha?
Ovulaci nemáš tedy nějak potvrzenou?
Je pravda, že při 3 směnném provozu je měření asi na prt, ale máš možnosti sledovat hlen a čípek, ráda ti to vysvětlím, když budeš chtít 😊
Luteální fáze je důležitý čas od ovulace do ms. Měla by mít alespoň 10 dní. Jelikož vajíčku chvíli trvá než se dostatečně vyvyne, doputuje a uhnízdí se, pokud je krátká fáze, nestihne to a odchází s ms..
Na kontryhel pozor. Často pomáhá, ale zároveň často potlačuje ovulaci... Přidej se na fcd do skupiny přirozená antikoncepce a dohledej si v lupě...
A upřímně, necpala bych se hormonama a lékama takle brzo. Je potřeba naučit se věřit svému tělu, dát mu šanci, uklidnit se, začít se vnímat jako úžasnou bytost, která funguje jak má a nezasahovat do ní chemií... 😊
@elzab vysadila jsem antikoncepcci na začátku října 2017 a od té doby antikoncepci neberu. Chránili jsme se kondomem. A loni v březnu jsem jesre dítě nechtěla, tak jsem si běžela pro Ella one...snad to na to vliv nemá.... očištěná jsem od antikoncepce až až...pleť se mi dost zhoršila, hlavně loni. Teď už se to vrací do normálu.
@michaelapfeiferova vidim 🙂
@michaelapfeiferova teda ten zesílil, tam máš trojčata ne? 😁 Já na testu prakticky to samé jako včera, tak nevím... Asi z toho nic nebude..
@elzab nestras. 😀 dvojcata bych brala ale trojcata by nerozdychal manzel. Me je sumak kolik deti se narodi, hlavne at jsou zdrave a at jsem schopna jim dat do zivota jen to nejlepsi. Takze dneska odjizdis a zbytek se dozvis az v pondeli. Googlila jsem co je DPO (dny po ovulaci?) a pocitala jsem, ze mi to s tebou vychazi o den vic... Vcera jsem ale videla taky velky kulovy, i kdyz neco tam bylo. Az dnesla po pulnoci takhle zesilela. Takže ti drzim pesti moc moc moc moc moc. Citim dobre vibrace ze z te neviditelne carky bude za devet měsíců hlasite miminko 😀
@michaelapfeiferova jj odjedu, ale možná se vydám do krámu, stejně tam potřebuji, tak koupím testy sebou, ale už tomu nevěřím, myslím si, že jsou to spíš rysky, zvlášť, když teď vidím 2 na jednom testu... Tak si dáme další kolo a pak další, dokud to nevyjde 😊
@elzab jdi do kramu a vykup zasoby. Ony se budou kdyztak hodit do budoucna a pokud jsi tehotna uz ted, tak se alespoň budeš moct presvedcovat kazdy den X krat 😀 ne fakt. Duch tam je.... Strasne slabounky ale kazda to mame trochu jinak a kazdy test je jinak zobrazujici se. U meho prostredniho ditete jsem 2 dny po MS mela takovou carku jakou jsem ukazovala včera. Proto nechci jasat ani ja, protože porad to muze byt ted a za dva dny nic. A i kdyby tam nic nebylo, jsi hodně rozumna a uzasna zena, takze vis jak to chodi a pujdes si za svym cílem do chvile, dokud se nepodari. Ale napnuta jsem i beztak 😀 budu tu oplendovat cely víkend abych zjistila jak se to u tebe hnulo.
@michaelapfeiferova díky 😊 a že jsou tam dva tak nějak stejný? 😁 Nebo už jsem blázen? 😂😂
@elzab ja ten bliz k testovaci carce (cili uprostřed) vidim zřetelnější než ten indikator tehotenstvi. Ale treba uz mam halucinace taky 😀 za poslední tri dny jsem protestovala majlant a vsude hledala tu 2 carku 😀
Ty jo, holky, ja jsem nejaka nervozni. Jak se blizi termin ms, tak mi to zacina srotovat... Asi nejaky konikovsky syndrom, nebo co 😃
@elzab mohu se zeptat copak je to za aplikaci? Moc se omlouvám ve snažení jsem teprve novopečená a spoustu informaci teprve získávám. Na měření bazální teploty stačí pouze digitální teploměr? My se teprve začali snažit tenhle měsíc ( no snažit proste jsme tomu nějak nechali volný průběh a uvidíme), ale ráda bych si začala zjistovat jak se to dá ještě podpořit. Z tohohle měsíce z toho nejspíš noc nebude:( včera když jsme se “tulili” tak jsem trochu krvácela, ale dneska zase nic tak uvidím. MS by měla správně přijít tak za 3-4dny 🤦🏼♀️
@sudylichozrout to si můžeme placnout. Ma to přijít každým dnem tak držím palečky ať vám to vyjde 🙂
@zandulak no, ja si je taky drzim 🙂 I kdyz nevim, jestli nezesilim, pokud ms nedorazi. Mam uz dve minideti 🙂
Tobe samozrejme taky.
Holky tak já asi nic, testy mlčí, teplota začíná klesat... Ale nevadí, vyjde to snad jindy 😊 co vy?
@elzab ja dnes 10 dpo. Dnes ci zitra ocekavam ms. Pokud nedorazi, budu testovat. Zatim se nic nedeje, jen me boli bricho, ale zadna krev, zadne spineni. Vrta mi to hlavou... Jste me normalne nakazily 🙂)
Dnes bych mela mit MS ale stane se obcas ze ji dostávám s den ci dva spozdenim. Zkusim dneska test ale myslím si, ze to tam proste je. A kdyz to nebudou dvojcata tak kluk jak vysitej 🙂

@michaelapfeiferova tak nedám, už je šero, nejde mi to vyfotit...jinak kdy mám mít ms nevím... Jsem 11 dpo. Ovulace byla 19. 5. Což bylo 24 DC teď jsem 35 DC ale jelikož ovulace v předchozích cyklech nebyla, nebo si to aspoň myslím tak těžko podle nich soudit, každopádně byli cca 30 dní dlouhé...