Zkušenosti se špiněním a vysokým hCG na začátku těhotenství?
Ahojky holky, snad mi některá poradíte a máte zkušenosti.
Poslední ms jsem měla 10/12/2023 a od pátku 5/1/2024 špiním (hnědo-růžová barva). V sobotu taky, v neděli nic, v pondělí zase, v úterý nic, ve středu jednorázově(světle růžová barva) a dnes zase trochu. Mám // čárky na třech testech. Dnes ráno jsem byla na gyndě a p. doktorka mi oznámila, že nic na utz ještě nevidí a vezme mi HCG. Hodnotu HCG mám 998,57 a nelíbilo se ji moc to špinění, že to sama vidí (ne moc, ale je tam trochu). Předepsala mi utrogestan 2-0-2 a v pondělí 15/1/2024 mám přijít znovu na krev na HCG, jak se to vyvíjí. Mám strach, že to dopadne špatně. Bolí mě celkově v podbřišku a do toho to špinění. Měl to taky tak někdo, prosím?
@fialka103 Já bych to viděla na mimoděložní 🤔
@klokanka31 to snad ne:( Dr. o mimoděložním vůbec nemluvila. Buď to bude prosperující nebo ne a bude to potrat. Proto se ptám na zkušenosti.
@fialka103 Já když byla u prvního těhotenství na gyndě kvůli hnědému špinění, taky mi doktorka neřekla že by to mohlo být mimoděložní. Nic neviděla, dala mi duphaston, a čekalo se...Bohužel to mimoděložní bylo.
@klokanka31 Teď se mi to bude furt honit hlavou:( Snad to bude dobrý. Když špiním, tak jen trochu a není to vyloženě tmavě hnědá barva, ale světlá.
@helen_h Myslela jsem si, že už půjde vidět aspoň váček. Okolo hodnoty 1000 něco údajně půjde vidět a může říct, že je to prosperující. Po dvou tabletkách, co jsem zavedla ráno jsem zjistila, že zatím nešpiním a ani mě tak nebolí v podbříšku. Někdy mě bolí nalevo někdy napravo a někdy všude, ale dá se to vydržet, není to bolest, co by se nedala snést, jen je to nepříjemné a mam pocit, že je něco špatně a špatně to dopadne
@fialka103 Já tě nechtěla vyděsit, jen na sebe dávej pozor a kdyby se ti něco nezdálo tak upaluj na pohotovost. U mimo jde o život...
Tak dnes HCG mám 2834,88 mmol/l a uvidím podle ultrazvuku, nevypadá to zatím špatně, ne? 🙏🏼

@fialka103 Ve vašem případě je potřeba především ohlídat, aby se nejednalo o mimoděložní těhotenství. Hodnoty HCG jsou na hraně, aby bylo něco vidět přes UZV. Dr postupuje dobře, počká na zvýšení HCG do pondělka a pak musí dobře zkontrolovat, kde je zárodek uložen. V případě stupňujících se bolestí břicha nebo většího krvácení by bylo na místě zajet na gyn pohotovost.
Ale na druhou stranu jsou samozřejmě příběhy, kdy ženy špiní i zakrvácejí, a přesto se jedná o prosperující těhotenství se zdárným koncem.