Zpoždění menstruace po vysazení antikoncepce. Je to stres?
Ahojky holky ☺️
Je mi 22 let a v květnu jsem vysadila antikoncepci.
Poslední tři měsíce jsem měla menstruaci pravidelnou, někdy cca o 3-4 dny dříve. Tento měsíc jsem měla mít menstruaci 14.10.2024 a mám zpoždění 7 dní. Mám celou dobu typické bolesti břicha jako při menstruaci a také citlivé bradavky. Během dne mě i popichuje v prsou. Včera 19.10.2024 jsem měla bílo-růžový výtok a slabé špinění. Od večera do teď už žádná známka špinění. Druhý měsíc hubnu. Chodím k výživové poradkyni. Těhotenské testy negativní.
Myslíte, že to může být tím hubnutím nebo jinou stravou kterou mám, nebo stresem? Moc děkuji za rady ☺️
@vendulis já ani moc nezhubla, spíše jsem zhubla 2kg na tucích ale nabrala jsem je zpět na svalech, takže vážím furt stejně. Ale břicho mě bolí pořád jako při menstruaci a někdy i křečovitě. A četla jsem, že některé ženy mají pozitivní testy až po 14ti dnech vynechání ☺️
Moc děkuji za radu. Dávám si i horké koupele, šalvějové čaje a nepomáhá nic.
@kerolejna Co zajít k lékaři? Odběry na hcg, zjištění příčiny zpoždění?
@berenika39 právě, že přemýšlím jestli nepočkat ještě týden a pak to začít řešit 🥰
@kerolejna já po vysazení antikoncepce byla 3x na vyvolávání menstruace. Některý měsíc mi MS přišla a jiný prostě nepřišla. Když to bylo víc jak 2,5 měsíce, šla jsem pokaždé na injekci. Prý je to normální. Antikoncepce je docela svinstvo a ne každé tělo na to reaguje dobře. Mě trvalo rok a čtvrt než se tělo srovnalo. Doktor tenkrát říkal, že není nic výjimečného, když se z toho ženy dostávají i 2 až 3 roky.

@kerolejna Na testu uz by bylo tehotenstvi videt, podle me rychle zhubnuti zpusobilo slabou, nebo zadnou menstruaci..