Výlet - Sněžka s 10m. miminem. Dá se to s městským sporťákem?

ivybee
3. srp 2022

Dobrý den,
máte prosím někdo zkušenost?
Jaké jsou cesty, možnosti, terén,..?
Dá se to i se sporťákem? (“Městským” sporťákem, žádným teréňákem).

Dekuji 🌷

dasipe
3. srp 2022

@ivybee lanovkou asi v pohodě ale pěšky až nahoru určitě ne. Pokud máte dobré plíce, vzít dítko do nosítka. Ale já když tam šlapala posledně, měla jsem co dělat sama se sebou 😅 zrovna totiž foukal silný vítr a tak lanovka jela jen na Růžovou horu, takže odtamtud pěkně po svých a i tak to byl záhul 🤭 no musím uznat že na výletě v 6. třídě ZŠ jsem to dávala o poznání líp 😀

sigyn
3. srp 2022

Ja bych s mimcem nesla uz kvuli počasí. Měli jsme tam skolni vylet v prvaku a bylo krasne slunne pocasi, i vrcholu prudka zmena - vitr a dest. Neli jsme co delat, abychom došli.

veroniquecz
3. srp 2022

Sněžku neznám, ale my teď prochodili Jeseníky. Malá byla v nositku a úplná pohoda. Na Sněžku bych asi volila lanovku a pak sestup dolu, to je nejpohodlnější.

ivis_b
3. srp 2022

S kočárkem nedoporučuju, s městským už vůbec ne. Vezměte nosítko, pokud máte možnost.

blka
3. srp 2022

Na Snezku vedou schody. Takže jedině lanovkou a i ta zastavuje těsně pod vrcholem, kde je dalších x schodů. Byli jsme se 4 měsíčním prckem a kocar jsme nesli v rukách. Přijel i vozickar a ten bohužel zůstal pod schodama. Nikde o tom nebyla zmínka (nebo jsem si nevšimla), že to je tak blbě. Toho vozíčkáře mi bylo líto.

ivis_b
3. srp 2022

@blka tak na Sněžku nevedou jen schody, pokud nejedeš lanovkou, ale jdeš pěšky směrem od Luční boudy. Ale cesta pro městský kočár to není.

kakba
4. srp 2022

Na Snezku v dobe sezony a jeste s miminem nikdy. Na lanovku by si cekala hodiny. Kdyz by si chtela jit pesky tak jedine nositko.

ivybee
autor
4. srp 2022

Skvělý! Moc moc děkuju! 🙂🌷
Ještě se zeptám, máte někdo zkušenost s krosničkou? 🙏 Jak vybírat?
(Nosila bych já i manžel - 164 a 185cm)
Dekuji.
@dasipe
@sigyn
@veroniquecz
@ivis_b
@blka
@kakba

kakba
4. srp 2022

Za me krosna je k prdu. Ma jinde teziste a na delsich trasach je znat unava zad. Ja, co jsem mohla tak jedine v nositku, kdy dite je namackle na zadech a pocitove to nebylo tak hrozny jak v krosne. Ja ji mela jednou a uz nikdy.

g_m
4. srp 2022

@ivybee S detmi jsme jezdili do Dolomit, kdyz jeste nemeli ani rok, takze Snezka urcite v pohode. Meli jsme je v krosne (uz hezky sedeli ale) Corazon Panda - je to ceska znacka, srovnatelna s Deutrem, ktery stoji velke penize... Holky ti tu budou psat, ze krosnu ne a mas mi nositko apod. Ale ja bych do hor jen s nositkem nesla, pod krosnou je prostor, kde jsme detem dali nahradni obleceni i svacu, jak sedeli, tak hezky videli, co se deje kolem nich a v pohode mohli jist nebo se napit. Kdyz usnuli, dali jsme jim pod hlavu mikinu, at jim neplanda hlava. V nositku mas dite prilepene na sobe, takze kdyz v lete jdes, tak to poceni fakt neni prijemne ani pro jednoho a dite ma dost omezeny rozhled. A za tu chvili, co v krosne bude, se mu nic nestane, jak ti budou vsichni zurive argumentovat z ergonomickeho hlediska - byt na krosne neni nic spatneho, pokud uz je dite zesilene a hezky sedi. Resit to ma smysl u nositek, ktere clovek pouziva skoro denne. Na hory urcite krosnu...

g_m
4. srp 2022

@kakba To je ale stejne jako u vetsiho batohu, chce to mit dobre nastavene na zadech a hlavne spravne dany bederak...

veroniquecz
4. srp 2022

@ivybee krosnu ne. Klasické nosítko. Mám Monilu.

veroniquecz
4. srp 2022

@g_m tak s 9 měsíčním je nositko určitě lepší. A Sněžka nejsou dolomity ;) Batoh a vše potřebné má chlap, ty mas prcka, no problem.

somalicats
4. srp 2022

@kakba Krosnu je potreba si dobre sestelovat, jinak je to pocitove spatne. Ja teda u vetsich kojencu a batolat vzdycky do hor jedine krosnu - pri vyslapech v lete se dost potim a nositko je mi z toho duvodu pocitove neprijemne. Letos nas cekaji jeste hory a pata dcera bude taky v krosne. Zada jsem si nikdy neoddelala, mam dobre nastavene popruhy i bederni pas.

dasipe
4. srp 2022

@ivybee krosnu jsem měla jednou. Půjčila mi ji známá a nedala jsem to s ní ani do lesa na houby 🤷 taky bych volila spíše nosítko, jak píšou holky 🙂 nebo pak prostě vymyslet úplně jiný výlet 😊 ono na Sněžce to bude jak na Václaváku stejně .. 🙂

swan42
4. srp 2022

Krosna je super! A do hor urcite doporucuju. Na 100% lepsi nez nositko. Nositko se hodi kamkoli (do mesta, na prochazky, vylety...), ale do hor opravdu ne.
Samozrejme pro jiz sedici dite alespon 2 mesice, stejne jako u pokracovaci autosedacky...
A krosnu si muzes i pujcit. Na den asi za stovku, zalezi na půjčovně a lokalitě...
Nebo jsou penziony, kde ji ubytovanym pujcuji. Takovy vzdycky hodnotim o hvezdicku navic, protoze je to opravdu velke plus 👍

bertik20
4. srp 2022

Sněžka je samý kámen. Pokud s tak malým, tak lanovkou. Kopec je to obrovský, s nosítkem bych to nedala

ivybee
autor
4. srp 2022

@kakba
@g_m
@veroniquecz
@somalicats
@dasipe
@swan42
No jo! Vždyť já si neuvědomila, že malá mi ještě sama pořádně nesedí, respektive teprve začíná sedět. 🤦‍♀️
Jde mi právě o to, že v nosítku vidí houby a moc dlouho v něm nevydrží. A v létě? Potím se s ním a jsme uvařený obě pomalu i doma, natož na výšlapu. 😬 Vůbec si to nedovedu představit 🙆‍♀️

g_m
4. srp 2022

@veroniquecz Porad jsou to hory a ty bych nepodcenovala ani na Snezce. Kamoska byla s nami "jen" na Palave s nositkem a ona i prcek byli totalne propoceni, prcek nevrly, protože v lete v horku byt na nekom prilepeny neni prijemne snad nikomu. Hezky to tu ted nekdo psal - nositko kamkoliv, ale do hor ne.

ivis_b
4. srp 2022

@ivybee presne, nositko na kratkou dobu, jinak by se clovek uvaril. Plus teda moje deti stisneny prostor nesnaseji, takze nesnasely i nositko. V krosne obe v pohode. Ale nosi ji teda chlap, cely den bych ji na zadech taky nechtela😀Mame Deuter III. Ale do krosny by melo dite uz stabilne sedet.

drep
4. srp 2022

@g_m já odchodila několikery české hory a jedny Vysoké Taury (a že jsme teda chodili poctivě) s nosítkem, naposledy s 15kg slečinkou, s holema a neměnila bych, pohodlnost za mě ve srovnání s krosnou neporovnatelná. A 9měsíční bych do krosny nedala i ze zdravotních důvodů, ale to je na každém.

kakba
4. srp 2022

@somalicats to je jasny. Vsechno se musi postelovat, ale krosna je za me hrozna vec. Kazdemu vyhovuje neco jineho a jestli dite jeste nesedi,.je jasny ze nositko to jisti.

somalicats
4. srp 2022

@kakba Tak pokud nesedí, tak je to jasný, takové dítě do krosny nee. Já je nosila v šátku, dokud neseděly, s ním jsem dala i túry, ale jakmile už seděly, stavěly se, tak na túru jedině krosnu. Teď je nejmladší skoro 15 měsíců, sama nechodí, jen obchází, takže letos už půjde do krosny. Dvouletá ujde víc, jak šesti- a osmiletá. Loni jsem na horách courala s terénním dvojvozíkem, manžel byl v nemocnici, letos už to dáme s terénním kočárkem a krosnou.

martulka88
4. srp 2022

@ivybee S kočárkem ze Špindlu a i tak to bude na lanovku. Protože jsou všude nějaké schody. Pokud chcete Sněžku po svých, tak nosítko a pro tu by byla nejlepší cesta z Horních Míseček - k Jelence kočárkem po asfaltce a pak už jsou schody a tam už jedině nosítko.

avital
4. srp 2022

Já bych si teda hlavně vyzkoušela nějakej míň náročnej výlet s krosnou nebo nosítkem🙂 mně do tří let nejvíc vyhovuje šátek, s nosítkem mě víc bolí záda. Krosna je mi pohodlnější až pro větší děti. Na Sněžku jsme šli v sezóně. Nahoru Obřím dolem, dolů lanovkou. Čekat jsme nemuseli. Ale bacha na počasí, i když je hic, nahoře hodně fouká. Vzala bych čepku přes uši, rukavičky, bundu.

ivis_b
4. srp 2022

@martulka88 ze Spindlu lanovkou na Snezku?😀A z Misecek k Jelence po asfaltce?😀To asi neeee. Lanovka jezdi z Pece a Misecky jsou na druhe strane Krkonos, k Jelence vede cesta z Male Upy😉

konidana
4. srp 2022

@ivybee z té Horní Malé Úpy to je pohodová cesta, šli jsme to s dětma 5 a 7 let, tam po červené, zpátky po žluté. S kočárem, a nosítkem k tomu, v pohodě, na Jelence by vám ten kočár možná mohli uschovat.

zuzkasim
4. srp 2022

Jeli jsme na Sněžku lanovkou, dolů s kočárem s nafukovacími koly. Část jsou schody, tak se to seskákalo nebo jsme poponesli. Dítě mělo 11 měsíců. Ta část se schody nebyla až tak hrozná, jako chvilku jsem zalitovala, ale jsme zvyklí zvládat ledacos. Už nevím, kolik km to dolů bylo, možná 12? To bych s nosítkem nedala, počasí dost různorodé (dole léto, na Sněžce zima a foukání), chce to i dobře se obléct, pak postupně oblečení odkládat, ten kočár se náhodou hodil.

misamisenka
4. srp 2022

Za me nositko (odpovidajici velikosti ditete) je o dost lepsi nez krosna a chodim s nim normalne do hor (ted tam nosim dvouletacku). Krosna je za nas uplne naprd. Pod to nositko si chce vzit termotriko (i pro dite) a da se to. Jinak na Snezku bych s malyma detma nelezla a to hodne s detma chodime (i po horach, prosli jsme kdeco) a zaroven jsem se v Krkonosich narodila a mam tam rodice. Pro uplne male deti se daji vybrat v horach lepsi trasy, kde i treba nebude tak moc lidi, jako na te Snezce (tam je bud hnusny pocasi nebo hodne lidi - kdysi jsem mesic brigadnicila v jedne chate na hrebenech).

veroniquecz
4. srp 2022

@g_m no a my minulý týden v nositku prochodili celé Jeseníky - hřebenovku. Takže bych to hned nezatracovala. Každému sedí něco jiného.