Hlídání miminka na Kladně: Máte doporučení?
Ahojky,
mate nekdo dobrou zkusenost s nekym na Kladne? Potrebovala bych pohlidat malou aspon na 3h. V kocarku spinka,tak ideal prochazka nebo klidne nekoho domu. Bohuzel nikoho nemame a potrebovala bych udelat uklid pred Vanoci,vyzdoba,okna atd…nevim jak to delaji jine maminky,ale ja to proste nestiham. Moc dekuji za tip ;).
@klokanka31 Kdyby tohle řekl můj manžel vypadly by mi oči z důlků. 😃 Podle něj stačí běžný úklid. Nikdo přece nevidí na horní skříňky kuchyňské linky, co je v zadní části polic, dokud vidíme ven jsou okna čistá. Po Vánocích budu stát na váze a řešit kila navíc, takže se mám vykašlat na pečení, ať mě to neláká.
Radši mám místo toho gruntování hodit nohy na stůl nebo si jít s malou po obědě lehnout.
@michaela666 Jo pro mýho chlapa by taky stačil běžný úklid co dělám každý den 😄 ale když řeknu že budu dělat velký vánoční úklid (zahrnuje to i přerovnávání skříní) tak chce abych to nechala až bude doma, aby pomohl.
@klokanka31 k čemu přerovnavani skříní? U nás je ložnice přísně strezeny pokoj v bytě...
@irmamala samosprasna? Co tim myslis?
@veruuu_kubesovic Já nevím... Já abych měla dobrý pocit že je vše tip ťop uklizené, tak musím mít všechno srovnaný do komínků,vyházený zbytečný věci, atd...ale mě to baví takže to mám spíš jako zábavu než povinnost.
@veruuu_kubesovic no ze se oplodnila sama 🙂
@angienessi úplně ti nepomůžu, jen ti chci napsat, že je to naprosto normální, že s malou nic moc nestíháš. Také jsem si myslela, že s jedním dítětem to půjde, ale asi jak s kterým 😁 malý byl neodložitelný dost dlouho a manžel kvůli postižení moc pomáhat nemohl, neudělala jsem těch prvních 6m skoro nic 🤦 takže si vuuuubec nepřipadej divně nebo špatně, s dětmi je to náročné i bez úklidu 🙂
Jinak mě napadá - co si najít spíš někoho na úklid namísto na hlídání? To by se mohlo podařit lépe.
Jo a manželovi dej pěkně do.. prej dovolená. Když už nic, tak tebe stát "platí" za péči o malou, o domácnosti tam nikde není ani slovo, to je přeci záležitost obou. Navíc by neměl hlídat jen proto, aby ti pomohl, ale hlavně proto, že je to jeho dítě, které by měl milovat a tvořit si s ním vztah, zážitky atd atd 🤦
@angienessi taky bych se spíš podívala po paní na úklid. Já jsem ještě loni měla paní na úklid a bylo to lepší s udržováním domácnosti. Pak mi odešla a mám smůlu a snažím se to nějak udržovat.
Vánoční úklid vůbec neřeším. Celkově to mám trochu na háku. Letos jsem se tedy trochu překonala kvůli dětem a máme i výzdobu venku. Peču málo a skříně zavřu a nechávám je srovnane jako celý rok. Manžel se snaží pomáhat, ale je taky unavený. Děti máme tři a ani s jedním jsem moc nestíhala. Mě ten shon kolem jednoho dne nebaví. My si děláme celý advent hezký, Štědrý den je pak ve znamení hřbitovu, betlémského světla a procházky. A zkus si trochu s manželem promluvit a ukázat, že péče o dítě není sranda.
@angienessi Já chci jenom říct, že je to táta a vlastní mimčo se nehlídá to přece není jen tvoje, ale i jeho. Tomu se říká, že se mu věnuje. Promiň vím, že na to se neptáš, ale tomu tvému chlapovi bych to pěkně vysvětlila ten by viděl.🤔Tohle mě zvedá že židle. Dostal by kočárek a hned bych měla čas doma poklidit.
Přijde mi smutný, že jseš nucena hledat někoho na hlídání a on to má na háku.Nezlob se, ale musela jsem to napsat.
@angienessi jak 'malou mi pohlídá'?! Tohle úplně nesnáším. Ona je taky jeho. Je přece taky rodič. A ne jen ty 🤦 Normálně mu ji strč a hotovo. Ať se stará. A ty si místo úklidu odpočiň. Vánoce nejsou soutěž o nejvíc naklizený a nazdobený dům 😉
@chrystyanna
Nakupy a doktory oblitavam s malou 🤷♀️. Chtela jsem jednou,aby si vzal volno v praci,protoze chodim 2x tydne na rehabilitace a elektro kvuli zadum,mam vyhrezlou plotynku po porodu a pry nemuze 🤷♀️. Na gyndu take litam s ni,proste vsude.
@angienessi a jak to budeš dělat až bude dítěti půl roku, rok a už nebude jen ležet/sedět v kočárku? To se uhonis, aby on měl full servis a nemusel nic?
Budeš dělat po nocích? Bo 3 m jesre dost spí, půl roční už všude leze a roční ti usne na hodinu přes den a jinak ho budeš mít pořád za zadkem.
Rodicak dostavas, že se staras o malou. Nákupy, vaření, domácnost je k tomu navíc.
Mu řekni, že si poridis chůvu, paní na úklid/žehlení a on to bude platit, kdyz nechce ti pomoc..
Pardon, ale ty bys svěřila na tři hodiny miminko někomu cizimu z internetu, abys mohla umýt okna?? A vlastní otec dítěte není schopny se zapojit do chodu domácnosti?? No mně přijde, že bys měla řešit úplně jiné věci než mytí oken....
@angienessi když byla třeba, občas se někdo našel z okolí, jinak pak až v roce a půl jesle. Akorát jsem doma těhotná, uklízet se nechystám, tak kdyby byla potřeba, ráda pomůžu 🙂
S hlídáním neporadím. Co jde, to uklízím jednou rukou, když je malý vzhůru (prach, okna zevnitř by šla, zrcadla atd.) a zbytek, když spí. Vařím taky tak. Hlavně vše nakrájet, obalit když spí a něco se dá pak i s ním. Nakupovat jsem začala přes Rohlik.cz. Pro maminky na MD je doprava zdarma. Jenom vybalím a je hotovo bez nervů. Uklidit celý byt na jeden zátah je pro mě už dávno pasé. Ale zvykla jsem si na etapy.
@bohumilakupkova fakt je pro maminky na MD doprava zdarma?A jak se jim to dokládá?Zrovna přemýšlím,co před Vánoci využít,zda Košík nebo Rohlík.
@tez83 já jsem rozhodně pro košík 😂🛒 doprava zdarma pro maminky v nějaký ty dopoledni časy je tam taky, ale všeho všudy jsem platila dopravu 2x, jinak mám vždycky nakup dost velký, abych ji měla zdarma kdykoliv. A případně těch 30kc za ten ušetřený čas stojí. Jsem moc spokojená s jejich kvalitou. Za poslední rok se neuvěřitelně posunuli 🙏 a taky jsem závislák na lokálních produktech, kterých je tam plno ❤️
@tez83 jinak nedokládá se to nijak, jen člověk musí pravidelně nakupovat dětský produkty, pak je tam nějaký benjaminek klub 🤷♀️ Ale zatím to řeším jen okrajově 😄
@polakovakl super,děkuji za info.Chystam se po neděli si na to poprvé sednout,už se mi nějak nechce na velký nákup.
@angienessi Nervy si nech na malou, až povyroste a začne pořádně zlobit. Když spí, jdi spát s ní 🙂 Až malá trochu odroste, tak to doženeš. Nebo to chceš mít na činčané kvůli muži? Rozhodně si z něj nedělej hlavu, dokud nezkusí tak neví 🙂
@tez83 Kupodivu se to nedokládá nijak. Jen se zadá při registraci do klubu rohlíček jméno a datum narození dítěte. To mě celkem překvapilo, že je to vlastně o důvěře - mají za to u mě velké významné plus. 🙂Taky jsem po 1. nákupu dostala tři 100 Kč poukazy na další nákupy. Jen každý musel být do týdne od posledního, což stejně bylo potřeba. Doprava zdarma je myslím od 10 hod do 16 hod...Vždycky přivezli kompletní objednávku a včas. Jsem spokojená...
Rozhodně bych nedavala 3m miminko na hlídání, abych si mohla uklidit nebo umýt okna. To at je radeji doma bordel. Jinak ja uklízela se synem v nositku a prostě na etapy. Na hodně etap. Jako kecy chlapů, že se ženská doma s dítětem jen valí jsou mimo. Ale nebyl schopna si udelat najaky normální úklid s miminem mi už taky přijde za hranou. Asi by to chtelo pristupovat k vecrm trochu systematicteji, s nadhledem a s vědomím, že domov nebude jako klicka jako kdyz jsi byla bezdetna.
@bohumilakupkova jojo,už jsem se na to koukala,zaregistrovala,stáhla apku a až budu mít chvilku,tak jdu objednávat.Uz se těším a jsem zvědavá.😄

On TI malou pohlídá? Jsi samosprašná? 😀