icon

Může tělísko ovlivnit chuť mateřského mléka?

sherryel
26. dub 2022

Chci se zeptat ... Před třemi týdny jsem si nechala zavést nitroděložní tělísko, Dr. Říkal že u kojení vůbec nevadí ničemu. Jenže od té doby dvojčata (teď 3m) odmitají moje mléko, byly to velcí jedlíci 900ml za den si klidně dali a od té doby max 550ml a to vesměs násilím. Můj Dr. Tvrdí, že to nesouvisí. Strava, kosmetika atd u mě nezměněna, s třemi dětmi prostě není čas nic měnit 🤣 vymyslet novoty. I když odstříkam tak to plyvou, pokud vyloženě nemají už extra hlad. Dětská doktorka zatím nic nepodnikla. Už dvakrát jsem to hlásila, že sice děti nehubnou ale nepřibírají, denně příjem 400-550ml mléka, díky ukrajinským dětem, nezvládá dosavadní klientelu. Přístup najednou o 200% horší - nestíhála předtím a teď už vůbec ne. Může mít tělísko vliv na chuť mléka ? Popř. Zažil někdo, aby z jedliku se ve 3m najednou zvrat a teď je hodinu nutim aby vypili 60ml za 4-5hodin...

sirinfirst
•
26. dub 2022

Ve 3 m dochazi velmi často bojkotu kojení kvůli dudlikum, lahvičkam atd.
Jinak bych se teda vyprdla na nějaké stresy s vážením a prostě nenásilně nabízet, třeba s bílým šumem a řídit se pohodou miminek, případně počůranými plenami a ne váhou.

holkaokomodra
•
3. kvě 2022

@sherryel a to telisko mas hormonalni?

malanoha
•
4. kvě 2022

Kolem třetího měsíce mají mimina často bojkot kojení. Zadej si to do googlu a budeš vědět vše... Taky jsme to zažili, je to nervy drásající, ale dá se to překonat...

emamaira
•
4. kvě 2022

Mám teď dva týdny hormonální tělísko Levosert. Synovi je už rok, tak kolik vypije nesleduju, ale kojím normálně na usnutí, v noci a 1-2 přes den. Žádnou změnu nepozoruju.

bigbig
•
4. kvě 2022

Zkušenost s tělískem nemám. Zato mám zkušenost s bojkotem ve 3 měsících a pamatuju si, že to bylo opravdu hrozný. Všude se říká že bojkot přejde do pár dní. U nás ten tříměsíční trval přes 3 týdny a už jsem myslela že to kojení vzdám. Nakonec si to zase sedlo.