Bojkot pravého prsa. Jak ho odbourat?

lucifux
7. lis 2019

Ahoj maminy, syn 7 měsíců už delší dobu bojkotuje pravé prso. 9 z 10 nabídnutí se k němu nepřisaje. Nabídnu mu ho, a on se hnedka začne zlobit, prohýbat se. Rozčíleně křičet. Jediný kdy se přisaje je v noci, kdy moc nevnímá a je v polospánku.
Byli by nějaké rady a tipy jak bojkot odbourat?

gruyerre
7. lis 2019

@lucifux ahoj, můj syn taky začal odmitat jedno prso cca v sedmi osmi mesicich, vzal si ho jedině v noci v polospanku. Takže ho dostával pouze v noci, ale asi tak v 1 roce ho přestal chtít úplně. Pak byl ještě 8 měsíců kojenej jen z jednoho prsa.

chumlee71
7. lis 2019

@lucifux Ahoj, měla jsem to samý jako gruyerre, jen s tím rozdílem že já pořád ještě kojim z jednoho prsu

areh
7. lis 2019

Asi od 3 měsíců jsem kojila jen z jednoho prsa. Kojila jsem do dvou let syna.

jupiter2013
7. lis 2019

První syn odmítl pravé prso také v 7 měsících a pil do 3 let už jednoho. Druhý syn taktéž, ale už jako 2 měsíční a jedno prso to v pohodě utáhlo, ani velikostne to nebylo znát.

amazonkajanik
7. lis 2019

Mě to dělal už v porodnici a až nová sestra po 4dnech mi ukázala,jak na polohu fotbalisty. Nechtěl otáčet hlavu na druhou a u téhle ji měl stejným směrem. Pak se naučil i normálně,ale už jsem v pravém měla hrozně málo mléka a levé nestihalo. Takže jsem kojila jen do 3měsíců plus prikrm UM

urtica
7. lis 2019

Řešili jsme též, u nás šlo zřejmě o kiss syndrom - blokáda krční páteře.

zuzkasim
7. lis 2019

Netuším, jaký to může mít důvod, ale kamarádce holčička taky jedno prso v určitém období začala odmítat, dalších pár měsíců pak kamarádka kojila jen z toho druhého prsa. Měla je určitý čas i nestejně velké, po odstavení se vše srovnalo. Tak jen, že se to prostě asi stává.

sobist
7. lis 2019

Mě holka taky raději saje z levého a i pro mě je to příjemnější strana, co se držení a všeho kolem týče, ale funguje nám na to změna polohy, to je pak bez problému. 🙂