icon

Kojení v noci. Poradíte?

zuzan88
14. pro 2019

Krásné ráno všem, máme doma 14ti denní mimčo, které večer do prvního kojení spí krásně v postýlce, ale pak se stává téměř neodložitelnou... U prsa mi usne, ale jakmile ji dám do postýlky, tak konec. Nehledě na to, že na střídačku vydrží přilepená k prsům klidně do rána,ale takhle to přece nejde... Budu vděčná za každou radu 🙂

Strana
z2
hezz17
14. pro 2019

A takhle to je no 😀

krupka3
14. pro 2019

Takhle to jde a vyzaduje to vetsina miminek. A je to spravne. Podporuje to laktaci i vas spolecny harmonicky vztah. Proto tolik zen preferuje spani ve spolecne posteli, aby nemusely neustale vstavat z postele a dite si podavat na kojeni. Idealni je kojeni vleze, u ktere muzes spat i ty (chvilku mi trvalo si zvyknout a napolohovat se), a ono to casen zase prejde. Tohle novorozene miminko bylo doted 100% casu nejen s tebou, ale TEBOU. A nerozumi tomu, ze ted je to jinak - porad se s tebou citi nejvic v bezpeci, a pokud ma prso v puse, je s tebou zase spojene. Doprej mu ten cas, behem par tydnu se to trosku zlepsi a behem par mesicu uz to tak vubec byt nemusi. U nas to preslo relativne brzy, ale nemuzu mluvit za vsechny. Kazdopadne jsem dceri tohle vsechno dopravala, dneska jsou ji 2 roky a je to uzasne zdrava samostatna bytost. Je to narocne obdobi, ale milionkrat to stoji za to.

aleenka1234
14. pro 2019

@zuzan88 to je normální ;)

danask88
14. pro 2019

Já to takhle měla celé šestinedělí. Jen a jen malou u prsa. Nešlo se vzdálit. Po šestinedělí lepší, ale i teď ve skoro 2 letech by nejraději spala celou noc u prsa. Akorát teď už jí to vysvětlím, nakojím a spí. Ale kdyby bylo po jejím ....

shakira007
14. pro 2019

Normálně bych ji dala do postýlky pokud brečí jenom kvůli prsu

hezz17
14. pro 2019
shakira007
14. pro 2019

@hezz17 🙄😂

malytlustyhroch
14. pro 2019

@zuzan88 Jestli muzes a jestli to dokazes, tak spi pres den a pockej, az se to srovna. U druheho jsem uz ani neverila, ze to nekdy prejde, ale kolem pateho tydne zaradil jedno skoro petihodinove spani v kuse (nastesti v noci), huraaa!

danask88
14. pro 2019

@shakira007 A nechat plakat a posilovat plíce, ve 14ti dnech 😂 jo super v kojeňákách to dělají stejně. 🤦‍♀️ chudák dítě.

puhelin
14. pro 2019

To nic, madam @shakira007 se tu se svym studenym odchovem predvadi casto. Staci ignorovat.

puhelin
14. pro 2019

Starsi dcera s nami spi v posteli i ted ve 2,5 letech. Az ji to s nami prestane bavit, odejde do pokojicku do postele. 4mesicni miminko mam v posteli od narozeni, tomu jsme postylku ani neporizovali. Odmitam se v noci unavovat prendavanim z postylky a zase zpet. Dam prso a spime dal.

monika76301
14. pro 2019

@krupka3 to je tak krásně napsáno až mi slza ukapla... A naprosto souhlasím a soucitim mám 7 měsíční miminko a máme to tak taky jsem každou noc krásně vyspana jen strcim prso a spíme a navíc mám pořád hodně mlékam

makra1988
14. pro 2019

Jj taky to máme s prvním synem za sebou a musím říci, že mne to hodně zmahalo, těšila jsem se až se konečně sama normálně vyspím. I když ve dne jsem kojila třeba už jen jednou, v noci to byl vždy boj a alespoň 10x kojení. A to neměl celou dobu dudlík.
Zkoušeli jsme úplně všechny všechny rady, co kdo řekl nebo jsem našla na internetu nic. Až měl rok a tři dny, řekla jsem dost. Nevím jak se to stalo ale za dvě noci se z něj stala samostatná spící, celou noc, bytost. Nejsem zastánce dlouhého kojení, má skoro tři roky a nějakou vážnou nemoc neznáme, dostává v jídle vše co je potřeba a nějaké sunary jsme už nepodporovali. Držím pěsti vám i sobě, za chvíli mne to čeká znovu. Oj.

pavulka
14. pro 2019

@zuzan88 Malý 10 měsíců, někdy na prsu téměř celou noc, někdy spí až do rána. Máme postýlku přiraženou k posteli, tak je trochu více místa. Za chvíli si zvykneš, manžel se kolikrát ráno směje, že já spím, malý hledá prso, přicucne se a spí dál a já o tom ani nevím 😁.

luj89
14. pro 2019

Normální zdravé miminko 🙂. Neávej ji do postýlky a spěte spolu v posteli 🙂

olga_
14. pro 2019

Naprosto normální chování kojence. 😉 Užívejte si společnou blízkost. Letí to, letí. ❤

vendelinka08
14. pro 2019

Dcera 9m spi se mnou..kojim dost casto..a nemam silu vstavat a davat do postylky. Postylku mam prirazenou k posteli a slouzi jako mantinel. Ma dva tydny..stale se to bude menit. Neres to tolik...

jarmarca
14. pro 2019

Mala byla stejna, naucila jsem se kojit vleze a usnout u toho, prirazila jsem jeji postylku k nasi a spi s nama a je to uplne nejvic😍 navic jsem nebyla rano hotova z vecnyho vstavani, i kdyz se budila casto...
Ted je ji 16 mesicu, asi mesic uz nekojim a spi celou noc, na svy postylce, ale proste s nama, taky bych nechtela spat bez muzskyho nekde vedle v pokoji...a reci ostatnich, ze ji nonstop nocnim kojenim naucim na nejaky zlozvyk a budu ji muset v noci krmit snad az do skolniho veku, jsou pekna blbost🙈
Uzivej si miminko, strasne to leti!!

lenatko91
14. pro 2019

Naše malá (3 týdny) to má stejně, akorát hlavně dopoledne.. to jsem ráda, když si stihnu nachystat snídani 😃 ale co, dokud chtějí být s náma, tak ať jsou, ne? 😊

jednaholkaa
14. pro 2019

@zuzan88 A nebo dat dudlik? U nas teda prijat nebyl..

mourovatakocka
14. pro 2019

@shakira007 Tak necháme vyřvat a bude to, když je to jen kvůli prsu, že jo? To myslíš vážně?

mourovatakocka
14. pro 2019

@zuzan88 U nás to teda bylo s malou boje naprosto nehodné následování. Ale nakonec jsme se ustálily a nemusela být přisosnutá pořád, ale od mala spí se mnou v posteli, dokud jsem v noci kojila, měly jsme to obě pohodlné, za mě je společné spaní super věc. Pak už stačilo jen pohladit a spala dal i bez přisosnutí. Holt je to ještě malé miminko a prso=maminka a bezpečí ❤️

zuzan88
autor
15. pro 2019

Kdyby aspoň spala, ale ona toho v noci moc nenaspí, prsa mě už bolí a potřebuji aspoň trochu fungovat kvůli staršímu synovi a ne mít 20 h denně malou na prsu. Já zas nejsem zastánce toho, aby si z mojí bradavky dělala vyloženě dudlík😊

pavulka
15. pro 2019

@zuzan88 přes den šátek, v noci společné spaní. Víc asi v tuto chvíli poradit nejde, malá je opravdu malinká a chce být s tebou. Chápu, že tě potřebuje i syn, takže den bych řešila tím šátkem.

shakira007
15. pro 2019

@danask88 ano v kojeňákách to dělali taky děti jím tam neumřeli

shakira007
15. pro 2019

@mourovatakocka kdybych to nemyslela vážně tak to sem nepíšu a je mi úplně jedno co si o mě myslíš

olga_
15. pro 2019

@zuzan88 Prso je pro dítě přirozené, bylo tu PŘED dudlíkem. Tvoje dítě se chová zcela normálně. Nemůžeš čekat, že budeš fit jako s jedním dítětem. Holt je to náročné, je potřeba hledat rezervy a pomoc jinde, ne v tom, jak si zjednodušit péči o dítě v takto základních věcech jako je kojení a kontakt s miminkem. Je to náročné, ale netrvá to přece zase tak dlouho. Přirozené řešení podporující vzájemný kontakt je společné spaní. ❤

danask88
15. pro 2019

@shakira007 Pravda, neumřely (i když to vlastně nevím jistě). Ale byla jsi někdy v kojeňáku? Já jo, na zdrávce na exkurzi. Ty totálně deprivované, apatické děti kývající se zepředu dozadu s prázdným pohledem mi trhaly srdce. Hned bych si všechny vzala domů. Je to fakt šílené k čemu to vede.

kuttu
15. pro 2019

@shakira007 Taky jsou deti z detskych domovu a kojenaku do konce zivota poznamenané

mourovatakocka
15. pro 2019

@shakira007 Na profilu nevidím jestli máš dítě. Pokud ne, víš prd. Pokud ano a aplikuješ tyhle názory do výchovy, doufám, že ti tu lásku a pochopení tvoje děti vrátí, až budeš stará a neschopná se postarat sama o sebe.

shakira007
15. pro 2019

@kuttu a ty se všemi na celém svete žiješ a znáš je? Když tak všechno víš o jejich životě

Strana
z2