Málo mateřského mléka?

misamisamar
9. říj 2020

Dobrý den, mám skoro měsíčního chlapečka a doteď mu stačilo na každé kojení jedno prso, střídala jsem je, ale teď začal být u kojeni neklidný a dopije jedno prso a musim mu dát ještě druhé. Je možne že mi mléko "dojde" a tvoří se pomalu?

moonulka
9. říj 2020

Koj jak si malý řekne, a nestrachuj se, že máš málo mléka. Funguje princip poptávky a nabídky, když budeš víc nabízet, bude se mléka tvořit víc. Navíc kojené děti přibírají skokově, takže mají období, kdy mléka prostě potřebují víc a může být z toho neklidný 🙂

lucka662006
9. říj 2020

Kojila jsem dvě děti velmi dlouho. Po narození miminko zpravidla vypije zcela úplně jedno prso a pak jde spát, čím je starší, tím raději si vypije jedno, a pak si dá ještě z druhého. Důležité je střídat při kojení prsa, při jednom kojení nabídnout první levé, při dalším kojení nabídnout první pravé... ale když se člověk třeba splete 🙂, nic hrozného se nestane 🙂

marketka_m
9. říj 2020

@misamisamar já od začátku střídala obě a hodně krát. takto po poradě s laktační poradkyní.

olga_
9. říj 2020

@misamisamar Střídej prsa klidně milionkrát za jedno kojení. Prso nevypije, není to flaška. Je v podstatě bezedné, jen musí být poptávka, tudíž kojit na požádání a mít dítě na prsu v podstatě kdykoli a jakkoli dlouho. Navíc kojení není jen pití mléka - uspokojuje psychické potřeby, stabilizuje základní životní funkce, pomáhá na prdy atd.

merope
9. říj 2020

Může mít růstový spurt a jedno prso prostě nestačí. Tuším jsem i někde četla, že kojit z prsou "nastřídačku" spíše snižuje produkci MM. Takže pokud je potřeba produkci navýšit, má se kojit z obou prsou.

Jinak ano, může se tvořit mléka i méně než dítě potřebuje. Pomůže na to hlavně dostatečně pít, pít kojící čaje a další věci, ale pokud dítěti stačí měsíc vždy jen jedno prso, nebude to tvůj případ.

jjasmina
10. říj 2020

Střídat prsa, noční kojení podporuje tvorbu mateřského mléka. Málo mléka nemáte , já se taky kolikrát divila, malá furt na prsu a mléka bylo dost, vydržet

jana_zofie
10. říj 2020

Ja kojila od zacatku z obou. Ale rekla bych, ze mala proste vi, ze se v tom druhem pri kojeni to mliko trosku dotvorilo a taky uz tim, ze cucala to prvni, pekne potece, tak co by se tahala s nejakymi zbytky, kdyz ma vedle "nastartovano".

lida9
10. říj 2020

@jana_zofie tvuj popis pobavil😀 ale neco na tom urcite bude😀

nikola_kopecka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz