Odstříkávání mléka, jak dlouho jste vydržely?

lucajda17
27. lis 2016

Ahoj maminky,chtěla bych se jen zeptat jak dlouho jste vydržely mléko odstříkávat?Na kojení jsem štěstí neměla,ploché bradavky a do toho malá,která se prostě nemohla přisát ani s kloboučkama.U mě nezabrali ani formovače.Odstříkávám necelé 4 měsíce,za den max.250ml,tak by mě jen zajimalo jak to vydržely jiné.Prášky na zastavení laktace mám doma co byl malé týden,ale stále v tom pokračuju.Děkuji za odpovědi.

polinka_x
28. lis 2016

Odsavam elektrickou odsavackou taky ctvrty mesic, ale mam vice jak 700 ml denne.Doufam, ze jeste chvilku vydrzim.

tulena
Autor odpověď smazal
Zobraz
tulena
Autor odpověď smazal
Zobraz
zarecna
28. lis 2016

9 mesiacov, vo vrcholnej faze som zo seba bezne vytiahla literza 24h,pricom som plne pokryvala potrebu syna. Potom som presla na sunar. Samozrejme od 6m prirkmy.

evjun
28. lis 2016

Já jsem odstříkávala do 6 měsíců. Když jsem odstříkávala poctivě co 3 hodiny, celkem jsem za 24 h nasbírala asi 400-500 ml, když jsem začala synovi dávat ve 4,5 měsících zeleninové příkrmy, postupně jsem odsávala méně a méně , nakonec už jenom jednou denně asi 50 ml a pak jsem skončila.

klaara3
28. lis 2016

já teda zatím jedu třetí měsíc, denně odstříkám kolem 900 ml, ale je to pakárna. Mám však v plánu vydržet cca. do půl roku, kdy mi končí proplácení odsavačky pojišťovnou.

lindaaax
28. lis 2016

8 mesicu, elektricka medela, bylo to narocne, ale jsem rada, ze bylo MM. Castecne jsem k tomu davala i UM (ne v jedne davce).

ivca2408
28. lis 2016

10 mesicu, dvojcata do 6 mesicu plne, pak jsem zacala s prikrmy.odsala jsem i 1,5l denne na vrcholu

elvira
28. lis 2016

Ruční odsávačkou zhruba půl roku, v době "největší slávy" kolem 500 ml denně, kolem toho . měsíce začalo mléka ubývat a v 6 měsících jsem prakticky skončila.

sarkar
28. lis 2016

Do 7. měsíce dcery myslím...odsávala jsem ručně, odsávačkou mi to moc nešlo. U syna taky do 7. měsíce. Ale nebyli plně na MM, dcera byla ještě částečně na Sunaru a synovi jsem vařila domácí "mléko".

lucajda17
autor
28. lis 2016

Tak to jste tedy dobré,ja jsem dělala všechno možné abych měla mlika víc ale nepomohlo to,Ještě vydržím dokud bude.Díky všem.

kocour1
28. lis 2016

Upřímně, klobouk dolů, že stále ještě odstříkáváte, většina mých kamarádek nevydržela ani měsíc...já osobně jsem si odsáváním akorát totálně zničila bradavky, mazala pak bepanthenem a složitě hojila, naštěstí se po šestinedělí malý už plně chytil...nejspíš se bude mléko postupně vytrácet při pouhém odstříkávání...nezkoušela jste znovu přiložit? Mám také malé a ploché bradavky a čím je dítko starší, tím lépe si umí bradavku vytáhnout - třeba ještě není vše ztracené🙂...i ta odsávačka bradavky vytahuje, takže už je třeba nemáte tak ploché jako na začátku.

stastnablcha
28. lis 2016

ahoj... klobuk dole ze si vydrzala 4 mesiace... ja som mala obdobne, odsavackou som nevybrala nic, maly si nevedel sam vytiahnut a slo mi len rucne odsavat... skoncili sme na UM velmi rychlo.. Som sice maxi spokojna, amilk sadol na prvy sup... ale ak sa ti da, nevzdavaj aspon pol roka das svojmu babu najlepsi zaklad.. ale to vies aj ty.. v kazdom pripade ... si uzasna ked to takto zvladas 🙂

zarecna
28. lis 2016

@kocour1 to je mytus, ze dosavanim sa strati mlieko. Fakt som zo seba vytiahla litre a bala sa, ze ked skoncim budem musiet ist po liekyy na zastavenie laktacie...len treba vydrzat a robit to poctivo, fakt som odsavala kazde dve tri hodky. A mala brutal kvalitnu elektricku odsavacku.

mamamoja
28. lis 2016

@lucajda17 Já odsávala do 7,5 měsíce malého, do 5,5 měsíce byl plně na mateřském mléku, potom jsem přidala zeleninu, pak ovoce a kaši během těch 2 měsíců a pak jsem odsávání utla a dostal UM. Při plném "kojení" jsem odsávala každé 2,5 - 3 hodiny, v noci jsem také 2x vstávala a když přibyla zelenina, tak jsem jedno odsávání vynechala atd. Pokud člověk odsává alespoň 7-8x za 24 hodin (z toho 2x v noci), tak se laktace udrží na maximu (to u mě bylo 950ml za 24h).

sarkar
28. lis 2016

@lucajda17 mě se mlíko taky postupně ztrácelo ať jsem dělala cokoliv...
kdyžtak mám recept na "domácí" UM, které pěkně nahradí jak mateřské mléko, ale zároveň je zdravější než UM. Ale je to pracnější no 😝

lusesita25
28. lis 2016

Jen tri mesice bohuzel. Celou dobu jsem odsavala pouze 40ml na kazde odstrikani. ☹

lenka5731
28. lis 2016

8,5 měsíce... (druhé dítě). Tuším, že někdy do 4-5 měsíce byla nadvýroba 😀, kdy jsem přebytky zamražovala, potom jsem postupně podle potřeby vytahovala z mrazáku a první UM dostalo v 5,5 měsících, třeba jednu dávku Um obden apod. Po 8,5 měsících jsem se na to ze svýho rozhodnutí vykašlala a můžu jen litovat, že jsem to neudělal dřív.

měla jsem el. odsávačku na obě prsa .... jinak si to nedovedu představit už vůbec. Některé dny bylo i přes litr.

lenka5731
28. lis 2016

odsávala jsem plně, kojená z prsu nebyla nikdy. Mléka postupně ubývalo, ale to bylo spíš tím, že jsem poměrně brzy přestala odsávat v noci a některé dny jsem flákala odsávání i přes den, protože bylo potřeba taky trochu žít, odjet někam, věnovat se staršímu dítěti a ne jen celý den sedět u odsávačky ... díky tomu, že jsem měla mléka dost a zároveň dítě není velký jedlík, tak mlíko přesto stačilo plně těch 5,5 měsíce, jak jsem napsala výš.

mamamoja
28. lis 2016

@lenka5731 Tak to s tím litováním vás velice chápu. Já to měla obdobně. Já vždycky říkala, jo tak do 3 měsíců ať má MM, pak v poradně doktorka pochválila že hezky prospívá, no pak bylo jo tak tedy do 4 měsíců, pak zase do 5 měsíců a pak doktorka no už mu dejte zeleninku, ať si to usnadníte. Potom, jsem chtěla začít dávat UM, ale prvně jsem zkusila porci mléčné kašičky, co jsem měla doma od pediatry vzorek a on na to zareagoval zčervenáním kolem pusinky (opravdu rudé, vystouplé fleky), tak bylo ať s UM radši ještě počkám, že by to mohla být nesnášenlivost bílkoviny kravského mléka nebo laktózy. No a nakonec v těch 7,5 měsících jsem to už stopla - už jsem byla vyčerpaná (ještě byly doma 2 starší děti), dostal prvně HA mléko (kvůli té reakce na mléčnou kaši) a pak normální UM (ale tomu moc nedal, asi MM bylo lepší).

lenka5731
28. lis 2016

@mamamoja u nás to probíhalo docela podobně, obava z alergií (vrozené dispozice), jedla málo, takže byla dlouho převážně jen na mlíku, později UM. Detaily si už nemapatuju, je to dávno 🙂 Dnes bych to asi udělala jinak, nejsem si jistá, jestli přínos toho odsávání převýšil a nebo aspoň vyvážil moji oběť, narušení chodu celé rodiny, ještě méně času pro starší dítě atd. 🙂 Je to hloupé, ale z prvního roku mám nejintenzivnější vzpomínky leda tak na to, jak jsem odsávala za jízdy na dálnici, v lese, na WC na 120 různých místech apod. Vlastně je to fakt smutný.

lucajda17
autor
28. lis 2016

@kocour1 Tak s tím přikládáním jsem to zkoušela,pořád mi to nedalo.Jednu bradavku mám plochou,druhou spíš vpáčenou.I teď když malé prso nabízím,tak je to pořád to stejné co to bylo.Prostě nic,ale teď už se tomu jenom směju,když se pokouším a vidím jak se na mě dívá a směje se.Ze začátku jsem se snažila odsávat každé 3 hodiny,ale nedalo mi prostě nechat 30 minut malou řvát a to,že prvních 6 týdnů prořvala,takže jsem odsávala třeba jenom 5 minut a bylo tam max. 5 ml.Když tady čtu,že jste poctivě odsávaly co 3 hodiny,tak vás opravdu obdivuju.Já to teda osobně nebyla ze začátku schopna zvládat.,ale když byl čas,tak jsem odsávala a čím byla malá větší tím i času bylo víc,ale ze začátku to opravdu nešlo.Tedy alespoň u mě ne.

lenka5731
28. lis 2016

@lucajda17 já jsem s tím na začátku problém neměla (nedonošené dítě bylo stejně na JIP), spíš byl problém udržet x měsíců dlouhodobě frekvenci 7-8x denně v každodenním provozu. Mimino samo o sobě bylo zlaté. Navíc to bylo už 2. dítě, a přestože bylo 1. bez problému kojené, tak už jsem měla připravenou osvědčenou odsávačku a postupně jsem přikoupila dvě elektrické (na jedno prso a na obě). Už to všechno bylo "na jistotu", bez experimentů a plynulo to hladce, .... jen ta časová náročnost 🙂 a snad ještě víc než samotné odsávání mi vadilo mytí odsávačky a manipulace 🙂 Ke konci už jsem ji tuším nemyla po každém odsávání, ale nechávala v lednici... 😀

lucajda17
autor
28. lis 2016

@sarkar A mohla bych se zeptat na to domácí mléko?Já osobně to slyším tedy prvně,že by se něco takového dalo udělat.Mohla by jste mi prosím poslat návod spíš recept jak na to?Nutrilonu mám sice hafo,ale proč nedat něco lepšího.Moc děkuju.

zarecna
28. lis 2016

inak ja som nemala nervy v 2,5 mesiaca pocuvat ako rpi laktcnej krize maly reve od hladua ak mieste raz nejaka laktacna poradkyna povie, ze casto prikladat, tak jej poslem video ako moj Mato reve polhodinu lebo len videl prsnik....tak som odsala a dala mlieko, samozrejme,ze uz prso nechcel...maly alergik, doktorka vydrzte aspon do 4 mesiaca, potom mal ekzem, tak alergologicka, ze mm je naj, tak este vydrzim, potm este este...a zrazu mal 9 mesiacov. Spatne, ekd sa na to pozeram, neviem, dke som vzala tu sebadisciplinu a lutujem, ze som rpve mesiace syna zabila tym, ze sa hral v kresielku, lebo ja som musela odsavat. Pri druhom, co sa narodi v maji kaslem navsetky rady a bud pojde kojenie, ale UM. Sunar je moja laska.

lucajda17
autor
28. lis 2016

@lenka5731 Ano,ta časová náročnost,to je to nejhorší,kde brát ten čas.A mít doma ještě jedno dítě,tak to je úplný mazec.Já osobně,kdybych měla mít ještě jedno dítě,které by se už v porodnici samo nechytlo,tak už bych do toho nešla.Já totiž 3 dny mliko neměla,tak jsem si šla půjčit odsávačku aby se mi laktace rozjela,u druhého bych to už neudělala a nechala to na přírodě.

lenka5731
28. lis 2016

@lucajda17 kdybych mlíko neměla a nebo by byl nějaký problém, tak bych se na to vykašlala mnohem snáze/dřív .... já jsem právě s mlíkem problém nikdy neměla, bylo ho dost, hned po porodu, teklo rychle ... v tomhle jsem měla na jednu stranu štěstí (když jsem viděla, co nosí na JIPku do lednice jiné maminky nebo co tam na místě odsají ...)

lucajda17
autor
28. lis 2016

mé první odsátí bylo asi 15 kapek a sestra na to,no vidite,to je příroda.Můj pobyt v porodnici,byl taktéž úžasný.malou jsem se pokoušela 45 minut nakojit,s těma kloboučkama,ale stále řvala,takže jsem šla malou převážit,jestli náhodou něco nevypila a ona tam byla 0,takže jsem šla malou dokrmit stříkačkou a potom 30 minut na odsávačku a tak to šlo celou dobu,poslední den jsem už nemohla,šla za sestrou,že už nemůžu,ať malou dokrmí sama,že jdu na odsávačku.V porodnici jsem byla 5 dní a celkem spala 5 hodin,těžko lze nakrmit dítě,když se nemá čeho napít a když už mliko bylo,tak furt tak řvala,že už jsem byla bezradná.Takže u druhého jsem plně rozhodnutá,pokud se nechytne a mliko nebude,flašku už doma mám.

mamamoja
28. lis 2016

@zarecna
@lenka5731 Tak vidím, že to máme úplně stejně, i ty vzpomínky na období "kojení". Taky mám na malýho vzpomínky, jak u mě leží na gauči a já na něj dělám opičky s odsávačkama na prsou. Vycházky s kočárkem byly vždy na chvíli - jé blíží se čas jídla a pak odsávání. Taky jsem odsávala za jízdy v autě (řídil manžel), u příbuzných to taky byla sranda (v koupelně, v ložnici a nejlepší v pokoji, přes který procházel švagr do svého pokoje - no hrůza, vždy jsem trnula, aby zrovna nešel). Zpětně si říkám, že jsem se na to nevykašlala dřív a ten čas nestrávila plnohodnotněji, no asi zatemnění mozku propagandou kojení a myšlenkama, přece mu neodepřu MM, když si ho sám neumí vycucnout z prsu. No, teď bych to už nedělala, ale "užila" jsem si to s vědomím, že je to mé poslední dítko.

mamamoja
28. lis 2016

@lucajda17 Jo, jo, kdo to nezažil, nepochopí. Je to nápor na bednu a ta masáž ohledně kojení je ze všech stran a já si osobně připadala blbě, když jsem pokaždý u doktorky říkala, že bych už asi dala UM a ona na to, že prospívá pěkně, že nevidí důvod, pokud mě to ovšem moc neobtěžuje. A že prý mají ještě jednu maminku, co "kojí" tímto způsobem. Prostě jsem si pak řekla, že když tak krmí ta maminka, že to malýmu neudělám nedopřát mu MM.