Podle doktorky mám na 1 roce ukončit kojení
Ahojky maminky kojilky,svoji dcerusku kojim stale,byl ji ted rok a na rocni prohlidce se me dr.zeptala, ze jestli jeste kojim,odpovidam, ze ano a ona na to, ze bych mela prestat. Ze do roka je to az az. A pak uz to neni vubec potreba,ze nocni kojeni musim odbourat uuuplne,kvuli zoubkum pry..a ze i tak pres den nekojit. Ze jak se hlasilo ze kojit co nejdele uz zase neplati,ze proste jen do roka a dost.
Stejne budu malou kojit,i v noci,protoze ted ji rostou zuby a je to to jedine, co zabere a uklidni. Navic mleka mam dost, mala moje mlicko miluje,kolikrat pres den prijde se napit,od mala kojim na pozadani.
Taky na me koukala jak na exota, ze nema mala dudlik.
Tak jak nevim, jestli jenom ta moje dr.je takova, nebo jestli i vy jste se setkali zase s tou jejich "novinkou" kojit jen do roka...
Diky moc.
@ladyhacek jj respektuju nazor, vsak od toho to jtak je nastavene. Ja nikomu svij nenutim,jen jsem napsala.jinou zkisenost nez se ted preferuje a jejda, hned jsem agresivni ;D je take potreba si svuj nazor umet ohajit a kdyz prijdu na to,ze jsem.mlela kravinu tak se omluvit,ci spise pipustit ze jssm nemela pravdu,neb omlouvat se za nazor nehodlam. Uz po 3 pisu at si kdo koji jak chce kde chce ja mam nazor a postoj jiny. Ale nwodsizuju
@panickatlamicka podivej,me jsi neurazila,na to je to jodne slabe.e to spis pobavilo. Ja ti dal jasnou otazlu,neodpovedwlas a zacla jsi vykrikovat,ze jsem agresivni. A jak pisu,me se s tebou bavot nechxe,cpes mi do pisy,zes mensnad urazila,vymyslis co jsem nikdy nenapsala. Tak te uklidnim,ne ty jsi mne neurazila. A naposledy nazdar,me uboha konverzace o nicem nebavi
@barulina barulino,chapes,ze jsi nebyla nazvana agresivni pro jiny nazor,pro jinou zkusenost,ale pro formu,jakou se tady prezentujes? Chapes to? Kez bys mela trochu sebereflexe,aby ti to docvaklo. A toto je muj posledni prispevek pro tebe. Ahoj.
Tady už ani tak nejde o obhajobu kojení, na to má každý názor a je to v pořádku. Tady jde o styl konverzace jedné osoby zde, která kam vleze, tam se do někoho okamžitě pouští, to jde lehce vyfiltrovat, po čase té dotyčné mají všude plné zuby. Je to o inteligenci a míře slušnosti. Nemám ráda takové štěkny, co si urputně stojí za svým názorm, i kdyby byl sebeblbější..........
Starsiho jsem kojila 4.5mes,pak odmital. Mladsiho kojim uz 19mes a nejak konec nevidim. Predtim mi taky prislo divne kojit vetsi dite a ted? Uzivam si kazdy den🙂) Kojim uz jen doma a kolikrat jen v noci..
@mimco a ja nemam rada neloho kdo driheho aniz by ho znal nazyva steknou. Pisu stroze a razne, proto aby se predeslo nedorozumeni. A jeatli se to tobe nelibi je to jwn tvuj osobni problem. Spisnto scedci o tobe,ze druheho hned nejak nazyvas. Ja se k nicemu takovemu nesnizila a neurazim a dokonce se umim i hezky rozloucit. A jen protoze vy mi nedokazete argumentovat je vas problem. Kdyz.mi napise treba illone jaky s tom mam problem,zadny a dokonce pripustim,ze se nad jejim argumentem zamSlim,o coz mi tady celou dobu jde at mi nekdo da neco proc bych svuj nazor zmenila. Ale to ani jedna zbvas nedokazala proto jsem. Tebou oznacena za steknu,alw neni muj problem,ze ty jsi mi nedokazalandat padny argument
@panickatlamicka a chapes ty to,zes.me zacla nazyvat agresivni az po te,cos mi nedokazala aegumentovat. Ale opakuju,pro me clovek,ktery kdyz neumi odpoved zacne urazet neni dulezity ani pro tak hloupou konverzaci jako je vedena tady. Az mi das argument zamyslim se. Ty si uvedom,ze ty jsi ta prvni kdo se pokusil z nekoho pro svou neargumentaci udelat idiota a k tomu ja se nikdy nesnizim. Tak naposled pelny den,ja na toto nemam cas. A uprimne me je uplne jedno co ty nebo nejaka mimco o me myslite. Z toho jsem davno vyrostla abych toto misela resit ;) jo a jen za svym nazorem si stojim. Zamyslim se jen na podklade illone.
@eficenka mila eficenko, tvuj koment jsem zrejme prehlifla. Jsem na mobili a nemam ani cas tady furt sedet. Ke kojeni, me dokonce nevadi,ze nekdo koji i to 5 lete dite a treba na verejnosto, je to kazdejo vec. Za tom,ale ze jento zbytecne si stojim. Tak jako zatom za svym slabym mlekem. Nikdo.me nepresvedcil o opaku. Dale k memu vyjadrovani, pisu stroze a jasne,byt s prellepy,je to zpisobeno mobilem. A jestli se nekomu nelibi muj zpusob komentovani je to jeho vec,me se taky plno veci nelobi ale narozdil od nekterych ka nokoho jijak irazlive nenazyvam. Jen pisu stroze a jasne svij nazir. Jenze ten se nelibo nekterym mamonkam a uz jsem strkna a agresivni.prosom me to pobavi,urazet se neimim. A k me profesi se radeji nevyjadruj o zom noc nevis.ken to reknu jedno, k tem opravdu poskozenym jsem ten nejmilekso clovek protoze tolik jnusu co vidame my si mozna neumos ani predstavit. Ale proc bych mela tady cukrovar jen at se libim vozim lidem nevim. A kdyz si prectes celou konverzaci, ividos kfo zacel urazet a jen protoze jsem pplpzila otazku. Mej hezky den
@ilonne foky, ale ja vybusny clovek nejsem.ja napsala dce otatky nanktere mi nikdo nedokazal odpovedet neboozna ged uz nekake reakce jsou,ale po polozeno myvh otazek jsem ihned byla oznacena. No pardon,kdo jentady vybusny? Ver mi ze bouvham v praci na fetky atd,ne tady na mamky,ktere neumi odppvedet,to me necjava zcela chladnou
Chtěla jsem si část diskuze přečíst, ale některé příspěvky nejdou číst vůbec.
Ahoj, maminky tady ti již jistě napsaly, že paní doktorka je asi trochu mimo. Jen jsem tě chtěla podpořit. Dcerka měla ve 14ti měsících zánět ledvin a skončili jsme v nemocnici. Stále jsem ji kojila a jelikož od mala nechtěla dudlík, holt jsem jí poskytla uklidnění prsem kdykoliv si řekla, jinak jsme před nemocnicí měly režim kojení ráno a večer, více méně si to tak nastavila sama. V nemocnici byla přisátá aspon 30x denně. Všechen personál na mě koukal jak na exota, že jí tak často kojim/spíš se jen uklidňovala, ale i tak, co jim je do toho?! Po nemocnici jsme najely zas na režim 2x denně a do 14ti dnů jsem s tím sekla, protože jsem toho měla už až až :-/ ...Pokud dítě prospívá, není co řešit, řiď se svým instiktem 🙂
Navíc s těma zubama je to, dle mého, blbost. Naše zubařka nás vždy chválí, jak má dcerka krásný zoubky, že je poznat, že ani neměla dudlík, takže to rozhodně nebude prsama, ale spíš dudlíkem.
nechci být zlá, naší dr. důvěřuji v mnoha ohledech, ale zrovna co se týká kojení je pediatr poslední člověk na světě, kterého bych poslouchala ☹ 😅 první dítě díky tomu, že jsem neměla vlastní rozum nemám kojené. pediatra jsem pak změnila, ale rady prakticky stejně špatné. u druhého už jsem naštěstí rozum měla, znala jsem MK, měla načteno, poradila se s laktační...a světe div se...dceři budou dva roky a já stále kojím.
@barulina a ty sis nechávala dělat nějaký speciální rozbor svého mléka, že jsi tak skálopevně přesvědčená, že jsi ho měla opravdu slabé? 😕 😅 mě dcera taky často pila a pije a málo přibírala a přibírá, ale naštěstí měla dost rozumu, aby poznala, že mm je lepší a um odmítala pít i v nejhorších časech. existují růstové spurty, bojkoty kojení atd...nemohlo se u tebe jednat o něco takového?
@blahova_andreayslim ze ne. Rozbor jsem samozrejme nedelala. Ma dxera kojeni nebojkotovala,ja mam opravdu velmi nenarocne dite ktere zvlada vse tak nejak samo. Proste napisu to kratce, strucne jo tak me neoznac za agresivni; jednoho dne ikdyz bylo tekutiny dost po nakrmni jecela brcela vztekala se. Prdy to nebyly, zadna krize nic. Vydrzela jsem to 14 dni zkousela mozne nemozne, pak zasla k dr zvazila a ejhle ona dost zhubla. No tak jsem ji dala sunar a spokojenejsi site jsem nevidela. Jo a "mlika" jsem mela jeste nejakou dobu fakt dost
@blahova_andrea jo a mala do te doby priborala nadprumer.
Jsem máma tří děti a babička dvou vnuček. Zkušeností mám teda hodně. Každé svoje dítě jsem kojila 1,5 roku a moje dcera svou dceru 2 roky a ta nejmladší... té je dnes 5 dnů, tam teprve začínáme. Mezi dětmi jsem měla poměrně delší rozestupy, takže, co se doporučovalo u první, u druhé už bylo jinak, u třetí zase stejně jako u první 🙂 Ačkoliv jsem byla matkou už v 18 letech, selský rozum mi napověděl, že mateřské mléko bude nejlepší a nejpohodlnější a také nejlevnější . Taky jsem záhy zjistila, že moje děti tak nepřibírají jako ty na umělé výživě, ale jsou takové "tuhé", nemají takové ty tvarohové faldy a že kromě povinných prohlídek k doktoru nemusíme, že jsou zdravé jako řípy. Co si říkali pediatři, jak je mám v noci každé tři hodiny budit na pití a jak bych měla asi už přikrmovat.... to jsem si vyhodnotila podle sebe a případně konzultovala s mojí maminkou. Tak asi tak, každý ať se řídí svým instinktem a bude to dobře.
Na to ani snad nejde napsat nějaký komentář...jen se směju🙂 koj prosímtě dle potřeby sebě a dítěte, to je to nejdůležitější...🙂 né fakt se musím smát, ještě bych pochopila lidi a kamrádky s takovým názorem ale Dr...no fakt bez komentáře🙂
@barulina některé vaše komentáře jsou dost nešťastně psané, samotnou mě to trhá oči, když to čtu. Nemusíte být tak radikální, každý mamé svou zkušenost, není pak divu, že na vás některé maminky tak reagují, ani já se nemohla ubránit. Ani nemusíte odpovídat, stejně už nebudu diskuzi sledovat.
@barulina A jak víš, že vypila dost? Že máš nalitá prsa a teče z nich mlíko, ještě neznamená, že dítě vypije, kolik potřebuje. Tyhle problémy, co popisuješ, jsou opravdu v drtivé většině otázka techniky a četnosti kojení. Další možnost je pak alergie nebo intolerance něčeho, co jsi ty v té době jedla - alergeny přecházejí do mlíka, děcku je z nich blbě, což se nemusí projevit jinak, než tím řevem po kojení a tím, že nevypije tolik, kolik by potřebovalo (protože ho z toho bolí břicho). A pak pochopitelně hubne.
Slabé mlíko může existovat maximálně v situaci, kdy ženská trpí těžkou podvýživou - např. v koncentračním táboře. Jinak je to nesmyslná pověra.
@drakenn mě to taky hlava nebere, ono to asi logiku nemá. prostě je to jen masírka kvůli penězům. ano, dá se žít i bez mm, existuje um, ale proč mám dávat um, když mám mm? stejně tak se dá později žít úplně bez mléka a mléčných výrobků? nebo mají lékaři pocit, že lidé s alergií na bkm či intolerancí mléka do pár týdnů zemřou? 😅 ano...slavný komunistický vápník...hm...každý člověk, který rozumí výživě nebo umí použít google si najde tabulku obsahu vápníku v jednotlivých potravinách a co se tam dozví...? 😅 kde až se nachází mléko? 😀
jako fakt to dává každému s mozkem smysl...v roce odstavit dítě, vzít mu mm, ale začít ho ládovat um, nejlépe do tří let 😝
a nejde o to zda kojit nebo nekojit, co je lepší...každý ať si to má jak chce. ono i z um rostou krásné a zdravé děti.
je určité procento žen, kterým tento dar dán vůbec nebyl. mnohem větší procento žen, které ho odmítly nebo neuměly využít. ale proč kurňa lékaři kazí radost z kojení těm, kterým to jde nebo těm, kteří si to pracně vybojovali? spousta lidí zastává i názor, že ideální končit kojení mezi 9-12m. no to by mě mohlo. prvních 8m kojení jsem trpěla jako kůň, kojení jsem měla fakt vydřené občas i se slzami a když se to konečně vše uklidnilo a nastala ta lepší doba, tak bych to měla utnout?! tím, že mohu porovnat obě možnosti,...kojení i nekojení, tak mohu s klidným svědomím prohlásit, že kojím jen proto, že jsem neposlouchala lékaře a mnoho dalších "rozumných" lidí. pokud někomu rozum velí poslechnout a ukončit, ať tak učiní. pokud já sama s tím mám vnitřní problém nebo jiný názor, tak mě nikdo blbými tabulkami přece nemůže donutit a budu si to dělat jak chci. jsme dospělé a svéprávné, těžme z toho... 🙂
@baysha já myslím, že nemá více smysl barulině rozšiřovat obzory na laktační tématiku. je o své pravdě přesvědčená natolik, že ji ani pádné argumenty, roky zkušeností či výzkumů nemají šanci zvyklat, protože ona si je jistá, že zrovna jejího dítěte se nic z toho prostě týkat nemohlo! 😅 jako ano...pokud by napsala, že byla na rozboru mléka a ve výsledcích bylo, že jí teče jen voda nebo že tedy po každém kojení vážila dítě a že tedy vypilo xy každé 2-3h a přitom stejně nepřibíralo, tak bych se nad svými poznatky a možností slabého mléka třeba zamyslela také, ale to se nestalo. že je třeba více možností proč mléka je víc než dost, ale dítě je nespokojené a hubne si dosud nepřipustila. berme to tak, že už to u ní není aktuální, kojení už jí nezachráníme a názor nezměníme. dcerka dostala flašku a spokojeně dál prospívala, maminka byla spokojená taky a to je hlavní 🙂
@blahova_andrea no,maminka se mi prave moc spokojena nezda 😀

@barulina a ta citace?byla by?