Žádné noční kojení v 5. měsíci. Je nějaké řešení?

jeanpk
14. led 2023

Ahoj,mám 5.mesicni miminko a už od 3 měsíce mi spí přes noc 6 hodin. Dřív se to dalo,protože se budila třeba ve 2 nebo 3 ráno jak chodila spát brzy. Ale teď v 5.mesicich spí 7-9 hodin a jak jde spát třeba až v 22-23,tak se budi v 6h a později a tím pádem nám odpadlo noční kojeni.
Trochu se bojím, abych měla dost mléka. Přes den pak kojím co hodinu a při dopo a odpo spánku mi visí na prsu. Takže přes den kojím hodně(vic nez 10x za den). Ale někde jsem četla že noční kojeni je ultra důležité a já sama cítila,že když jsem kojila xkrat i přes noc,když byla nemocná,tak jsem měla o dost více mléka.

Takže je nějaké řešení? Jako vstávání ve 3 na budík a odsati? A nebo když kojím přes den, tak to nemusím tolik řešit?
Jinak malá prospívá,váží přes 7kg. Ačkoliv je fakt,že probytky váhy jsou menší a menší.

daasqua
14. led 2023

Obě moje děti spaly celou noc cca od 2 měsíců a mlíko v pohodě bylo, kojila jsem do 1r a 4m. Uzivala jsem si spánek. Ráno teda byla mokrá postel z toho mlíka, někdy jsem odstrikala, když jsem se probudila brzo. V úplných začátcích jsem odstrikala i v noci, protože se toho tvořilo hodně a byla jsem mokrá už v noci. Uvidíš, jaký budeš mít pocit.

jjasmina
14. led 2023

@jeanpk budet ráda, že v noci spí, nebudila bych, to bude v pořádku, když kojíte přes den

malinkata
14. led 2023

Co bych za to dala. Mám skoro 6 měsíčního syna. Ze začátku též spal třeba 6h v noci v kuse, až jsem se divila. Teď... Co hodinu vzhůru a chce furt dudat, ale... Ne hlad, prostě mu dělám dudlík, protože se ráno vzbudim a prsa nalita. Tudíž nesaje do úlevy, ale na uklidnění. Už jsem vystavena, protože skoro nespím

jjasmina
14. led 2023

@malinkata Bože jak s vámi soucítím jen když si na to vzpomenu, malá se mi uměla budit i 3x do hodiny

malinkata
14. led 2023

@jjasmina někdy to je fakt očistec. Kord, když si ho vezmu do postele, to furt heka, kňoura a hledá prso, jak cítí, že ležím vedle něj, je to furt.
Někdy mi přijde, že nespí ani hodinu v kuse. Nejhorší je, že není spící miminko, nespí totiž ani moc přes den. Nechápu, kde bere furt takové energie.

lucianka14
14. led 2023

@jeanpk měla jsem to dost podobně, malá mi spala od devíti třeba do pěti do rána, přes den se krmila taky třeba 10x i víckrát, měla jsem pocit že nedělám nic jiného než kojim. Přibývala má váze moc pěkně, když jsem u dětské doktorky říkala že v noci nekojím, protože malá pekne spí, tak mi bylo řečeno že budit jo opravdu nemusím, ale já bych alespoň jednou odsát mléko měla, prý se opravdu může přestat tvořit dostatečné množství. Asi měsíc jsem odsávala v noci, pak se malé zase změnil režim a začala se mi budit na kojení cca 2-3x za noc, spí se mnou, takže za mě rozhodně pohodlnější 😀

zuzkasim
14. led 2023

Jedno dítě se mi v noci přestalo budit ve 3 měsících, druhé v 6 a třetí nejdřív ve 4, po očkování se mu buzení vrátilo a opět od 6 měsíců spalo v kuse celou noc. Kojila jsem 2 do 2 let, jednoho 13 měsíců. Všichni v okolí mi záviděli, že se vyspím🙂

majdaptak
14. led 2023

@jeanpk Měla jsem to u obou úplně stejně jako ty a v pohodě, roční kojím ještě ráno a večer. 2-3 měsíce po porodu jsem teda v noci vstavala a odsávala, protože jinak mokro, tvrdý prsa a náběhy na záněty. Pak se to postupně uklidnilo a už jsem nemusela. A když jsem měla pocit, že je mlika míň, stačilo na 2-3 dny zvýšit pitný režim, přikládat častěji a v noci jednou odsat a zase se to zvedlo.

jjasmina
14. led 2023

@malinkata fakt s vámi soucitim, měla jsem to stejně až do odstavu

jeanpk
autor
15. led 2023

Díky moc za odpovedi, teď sem klidnější. Zkusím teda sem tam v noci odsat a snad se to v pohodě udrží.

majena39
15. led 2023

@jeanpk řeším to samé akorát dceři jsou dva měsíce a vydrží spát třeba 8 hodin 🙈 mám někdy pocit ze by vybochnou prsa jenže jsem milovník spánku a zbytečně se budit kvůli odsávání se mi vůbec vůbec nechce 😪