Vitamin D pro miminka, co používáte místo Vigantolu?

kaccaa
18. říj 2014

Ahojte, vracim se k casto diskutovanemu, nenachazim moc aktualnich informaci.
Co pouzivate pro miminka misto vigantolu? Chtela jsem koupit kapicky svanson, ale nejsou k sehnani.

eficenka
18. říj 2014

objednej si ho z USA, vyjde mnohem levněji, než v českém eshopu
swansonvitamins.com

anina32
19. říj 2014

Holky a proč né vigantol? My ho dávali skoro dva roky, co proti němu máte ať jsem v obraze?

antoinet
19. říj 2014

@anina32 dávám vigantol, jeho odmítání je podobný trend jako s očkováním.

mysonek
19. říj 2014

Také dávám vigantol a nevidím na něm nic špatného

katyxq
19. říj 2014

@anina32 protože se mi nelíbí jeho složení a nežádoucí účinky 😉

karolinafm
19. říj 2014

no já teď třeba Vigantol vysadila, jelikož malá trpí na koliku a nic nám nezabírá, tak jako poslední možnost, že by to mohl Vigantol způsobovat...

simonceli
19. říj 2014

@kaccaa používám kapky od swansonu. Jedny mám navíc, kdyby jsi chtěla.

missymici
19. říj 2014

@eficenka
@katyxq holky a co teda místo vigantolu? Ja ho koupila ve ctvrtek....tak jsem na važkach....ale nevím co místo toho....nejakou levnějjší zaležitost.

mysonek
19. říj 2014

@katyxq vždyť složení je stejné jako ty kapky swanson, obojí obsahuje cholecalciferol, t.j. vitamin D3. A nežádoucí účinky jsou způsobené hlavně možným předávkováním, takže budou u obou víceméně stejné.

anina32
19. říj 2014

Jako že vigantol má nežádoucí účinky jako je kolika? A proč tedy trpěli na bolení bříška děti i dříve když ještě vigantol nebyl? Staršímu je 11 let a za něj ještě vigantol neexistoval, byl to nějaký jiný vitamín d na předpis a trpěl na koliky víc než ten mladší. A u obou to přešlo až mezi čtvrtým a pátým měsícem. Asi bych věřila víc tomu vigantolu, než vitamínu z ameriky, který zřejmě není schválen a proto se u nás neprodává.

mysonek
19. říj 2014

@missymici používej normálně vigantol, nám třeba žádné potíže nezpůsoboval. Pokud budeš mít pocit, že po něm miminko bolí bříško tak teprv potom zkus něco jiného. Každý lék (i potravinový doplněk) může mít nějaké vedlejší účinky. Takže je klidně možné že koupíš drahý vitamin D a tvoje miminko bude bolet bříško a po vigantolu nebude mít potíže žádné.

missymici
19. říj 2014

@mysonek miminko nemame,detem 2 a 6 let necelych.JAko mimina vigantol brali,koliky meli.Ted zatím nic podobneho nemají.... davam jím to tretí den.

mysonek
19. říj 2014

@missymici aha, a proč užívají vigantol? Mají málo vitaminu D? Málo vápníku? V 6 ti letech už se běžně nedává.

missymici
19. říj 2014

@mysonek jen jako doplnek D pres zimu

sedmiteckas
19. říj 2014

@missymici @mysonek Vigantol užívají, aby předcházeli křivici...

mysonek
19. říj 2014

@sedmiteckas já vím k čemu se vigantol užívá, ale většinou jen v prvním roce života a pak přes zimu ve druhém, pak už to není nutné, dítě má pestrou stravu. Ale tak rozumným dávkováním se určitě nic nezkazí, to souhlasím.

llluckaaa
19. říj 2014

Já používám pro mimčo déčko od Swansonu, které mi objednala a dodala jedna suprová maminka z MK 🙂 Vigantol jsme sice vyzvedli v lékárně, ale ani jsem ho nezačala dávat, stačilo mi si přečíst možné vedlejší negativní účinky v příbalovém letáku 😝 😔

katyxq
19. říj 2014
marecekavendulka
19. říj 2014

@katyxq díky

nika_sp
19. říj 2014

S tim vigantolem mi to prijde trochu prehnany. Já teda dávala normálně ten, ale jenom asi čtyři měsíce a pak jsme přešli na olej z tresčích jater, který má dostatek vitamínu D. Na žádný koliky netrpěl nikdy. Navíc se narodil v dubnu a když jsme přes léto chodili ven, tak jsem měla kočárek zastíněný sítkou a ne plenkou, takže se k němu nějké to slunícko taky dostalo.

mysonek
19. říj 2014

@llluckaaa no vigantol je lék a v příbalovém letáku musí být všechny nežádoucí účinky, byť by je měl jeden člověz z 10ti milionů. Navíc většina toho co tam píší není vedlejší účinek léku, ale příznak předávkování, takže ty samé příznaky může mít jakýkoliv vitamin D (i pokud to v příbalovém letáku nepíší). Pokud je ten preparát od Swansonu jen potravinový doplněk, tak nemusí mít v příbalovém letáku psané všechny vedlejší účinky.

kaccaa
autor
19. říj 2014

Presne jak psala @katyxq , nelibi se mi slozeni a vedlesi ucinky. Vigantol je umele vytvoreny vitamin, jen chemie. Takze pokud to jde, je nejaka jina prirodnejsi a setrnejsi cesta, tak do prcka aspon o nejakou chemii min. Taky se mi nelibi jaky monopol je vigantolem vytvoren. 🙂

karolinafm
19. říj 2014

tak asi takhle... včera a dnes poprvé bez Vigantolu a malá mi normálně a v klidu spí po 2 měsících v postýlce, takže to bylo Vigantolem a NIKDO mi to nerozmluví 😉 pravidelně každý večer úderem 18:00 začal neskutečný řev, ale takový že i sousedi se mě ptali co se u nás děje, nešla utišit, nic co jsem zkoušela nezabíralo a úderem 21:00 byl konec... tak mi to tedy některá z vás, co tvrdíte, že z Vigantolu nemůže být kolika vysvětlete 🙂

kaccaa
autor
21. říj 2014

@katyxq tak swanson má na svých stránkách dokonce přímo pro děti vitamín, co ty na to? http://www.swansonvitamins.com/ddrops-liquid-vi...

katyxq
21. říj 2014

@kaccaa taky by asi šel - jen je teda o dost dražší. Já letos chci zkusit fermentovaný olej z tresčích jater, to není už vůbec žádná syntetika.

rozzaarka
22. říj 2014

@katyxq na toje Kubik (8m) asi jeste maly, co? myslis tenhle nebo nejaky jiny? http://www.biolevel.cz/biolevel/eshop/7-1-OLEJE...

kaccaa
autor
22. říj 2014

@katyxq to vypada moc dobre, od jakeho veku se to da pouzivat? Budes k tomu davat jeste nejake dalsi vitaminy, nebo jen toto?

katyxq
22. říj 2014

@rozzaarka @kaccaa záleží na tobě, já bych to dala zhruba od začátku příkrmů (mimochodem, zrovna ten olej z odkazu chci koupit 😀). Prý je to ale dost výrazné, takže mimčům do jídla a dospělým prý do pomeranč. džusu. Jinak budu dávat akorát céčko z DM. Probiotika už ne, teď u nás frčí mléčně kvašená zelenina a chci sehnat zrna na vodní kefír.

kaccaa
autor
22. říj 2014

@katyxq tak to mame jeste cas chvilicku, malymu jsou ctyri mesice, ale pomalu zacinam o prikrmech cist a ten olej mu pak taky poridim 🙂