Jak "komolíte" jména svým dětem?
Ahoj holky, docela by mě zajímalo jaké varianty na jméno používáte v oslovování svých miláčků?🙂 My dali jméno Ondřej a myslím že ani nebude vědět jak se jmenuje, protože ho skoro pokaždé oslovuju jinak😀 Říkám mu: Ony, Onyn, Onin, Oněs, Onýsek, Onděj, Onďa, Onďášek, pak taky Ondřej, Ondřejíček, Ondrášek a Ondrášeček. A nakonec Koblih 😀 Je tu někdo s podobnou úchylkou? Mmch, než jsem sama porodila, pohoršovala jsem se, že Isabelle říkají Izulko - takové krásné jméno a tak ho pitvořit, ale nejsem lepší😀
Máme Štěpánku a říkám ji Papulíno, Papulínko, prdusa 1 a smraďoško. Jo a Štěpuško 😍
My máme Dominiku a před lidmi je to Domča nebo Domís. Občas Domišťák, Domína (doufam, že nebude na SM 😄) nebo Domule, to když jsme doma samy. Mamka jí říká od narození - nevím proč - Kotrmelánie nebo Kotrmelína a už jsem to přebrala. No a pak jí říkám Slepice nebo Slepi 😅, to když je unavená a má takový ty padající víčka, co mají slepice 😄 A bohužel už se to ujalo, tuhle spala na zahradě v kočáře u našich, tak jsem poslala čtyřletou neteř se podívat, jestli už spí, a neteř se vrátila a tak nonšalantně povídá: "Jo, už je Slepi..." 😅😅😅
@fallingstars ...padajici vicka co maji slepice, tak proto Slepi...to me rozsekalo😂😂😂👏👍 lepsi vymysleni prezdivky jsem jeste neslysela😝
Ladislav - Ládín, Láďa, Laduška
Eliška - Rozára, Elda, Ela, Elina, Elíza
Adéla - Áďa, Aduš, Adulína, Adule
Máme Pavlu a říkám jí Pavlínko, Pavlí, Pájo, Pavlis, Pavlušo. No a pak taky opice, zrůdo uřvaná, vzteklino, opičko, kočičko, a pak taky úplně ale úplně mimo, třeba pasgřivče, Fifi, nebo klidně Kontiolahti (místo ve Finsku, kde se běžel biatlon) 😂
@makky1310 Ale ona fakt tak vypadá! Ale určitě mi to jednou omlátí o hlavu, až si to přečte v památníčku 😅
😀Tak jsem rada, ze nejsem sama, prvni Adam -Andy, Andí, Andýsek, Andílek,Andula, Andulák, Andýno, Miší😅Druhej Mikuláš- Miky, Miku,Mikulinda, Mikouš, Mikš, Mikší, Mikeš,Mikuška,Mikyn,Mikynka,Mikmik, Mykýs pikýs.... 😀...nekde jsem jednou cetla,ze milovany dítě ma spoustu jmen tak u nas to teda plati a urcite jsem nejaky zapomněla napsat
A máte někdo Valérii? Jak komolíte Vy a jak okolí?
Mám Antonina a říkám mu Antonínku nebo Aňo Aňoušku. Toník nebo Toníček mu říká jen babička🙂 me to pořád nejde pres pusu ten Tonda😀
Máme Zuzanku a te říkáme:Zuzu,Zuzi,Zuzanko,Zuzouši,Zuzanino,opice,Zuzíku,Zuzko,Zuzalindo
a pak Simonku:Simi,Simonko,medvidku,Simolindo,Simonino,Simoušku,Smíšku,Simino,Simčo
Máme Ninu a říkáme jí Ninuško, Ninulko, Ninulíno, Ninulisku, Ninulásku, Ninouši, Ninušáku, Ninďo, Ninčo. 😀
Jinak teda jsem vybirala jmeno podle toho, aby nešlo moc komolit. Takže jí stejně nejčastěji oslovujeme Sofi a nebo i Sofie. Jen manžel jí pracovně doma říká Pipuško😀
Teď čekáme kluka a bude to Theodor, to jsem zvedava, jak nakonec dopadne 😀
Viktorie: Viki, Vikinko, Vikinečko, Viktorko, Viktorie, princezno a kdyz zlobi tak Vikino! 😅kdyz byla mimi tak jeste Vikísku, Vikouši.
Laura: Lauro, Laurinko, Lauruško, Laurucho, Laurinečko, hučáku, křikloune, Laurino a manzel Klemento 😂 tchan rika Lálo. obema rikam kuzlátka 😍
My mame Daniela..takže klasika Daneček,Daník a pak Dádula,Dáda,Sirek, Sirka, Síček, Sičák 😁😁😁
Máme Evelínku - Eveluško, Evelišek bazilišek, kočkodanek, netopejrek, lůňatko😀. Nesnáším kdyz ji někdo řekne Evi.
Dcera je Nella a i když bych si naliskala tak ji furt říkám "malá",když o ní mluvím. Jinak ji oslovuji Nelinko,Neloušku,Neluško,Neli/o,když zlobí tak Nelušo. Doktorka jí říká Nelýsku.
S manželem ještě sovo,protože večer nechtěla spát a ještě velmi často ji říkám Mimi když se mazlíme 🙂
Dcera je Alena,říkáme jí Alenko,Ali,Alí,Alíšku,na zkomoleniny si moc nepotrpím... U některých jmen je to opravdu hrozné,hlavně když se klukům říka Dádo,Tádo,Máťo apod. 😲😀
Ferdinand: samozřejmě Ferda, pak také Ferdík, mraveneček (což na něj sedne, jak je všetečný a pracovitý), Ferdásek, Ferdín, Ferdulín, Ferdulka, Ferdušín, Ferdušína, tatínek hubuje zlobilovi Ferdálovi, jen děda mu řekne Ferdíčku.
Laura: Laurinka, Lálinka, Lála, Lauřík, tygřík, Lálísek, Lálíšek, Lauří, bráška oslovuje důsledně Lauri, tatínek hubuje Lálušíně.
František: Fanoušek, Fanoušín, Frantík, mrňousek, miminko, sestřička ho láskyplně zalehává s pojmenováním Flandí, Flandílku 🙂
My máme Lukáše a můj mu začal říkat "Kukošu" (jsme z Moravy, v Čechách by to bylo asi "Kukoši"). Ani nevim proč 🙂 ale líbí se mi to😉
Syn se jmenuje Viliam - Vilíček, Vilík, Vili a já mu často říkám Vilísek, Vivi a občas bramboro. Nesnáším když mu někdo řekne Vilda.
to sem se fakt pobavila tady:D
ještě by stálo za to se dovědět, jak jste na ty oslovení, který nejsou odvozený od jména, přišli:D
jinak mám taky ondřeje a říkám mu taky různě, a zas úplně jinak než ty:D
@odula
konečně je záhada odhalena:D když si takhle člověk rozklikne tvůj profil, tak to je docela dobrý takhle pohromadě:D
@izz76 úplně super jméno, ségra je Alena a pro mě je roky Alík 🙂 toho jmění má takových variant 🙂
Dcera je Hana a říkáme jí nejčastěji Hani, Haničko, Hanulko, Hanule (n s háčkem) , Haníku, Hanousku (n s háčkem). Nesnáším když ji někdo osloví Hančo, Hanko (takhle jsme jí nikdy neřekli)
Syn je Ivo, oslovujeme nejčastěji Ivík Ivíku, Ivoušku, Ivouš, Ivulíne, Ivulko,
Obecně koťátka, zlatíčka, lásky 🙂
Synova hláška v necelých třech letech: "Ale já nejšem žádnej Šuantišet, já šem Šanoušet!" 😀 😀 😀

Mám Jolanku a nejčastěji jí říkám Jolí, Jolísku. Občas Jolušíčku, Jolisi - Jolisu, dám tě do lisu 😂, když zlobí, tak Jolucho. S babí máme lidovou tvořivost a vymyšlenou píseň: To je naše Jolucha, co jí dáme do ucha, dáme jí tam oringle, velký jako dvě ringle 😂... no má několik slok 😉