Řeklo Vám někdy Vaše dítě něco ošklivého?
Nejsem dokonala matka. Mam sve limity. Nejsem vzdycky usmevava a vse nedelam tak, jak se asi ma. Ale sve deti nadevse miluji, snazim se pro ne delat vse tak, jak nejlepe umim a chci, aby byly stastne. Dnes se mi splnil jeden z nejhorsich snu. Moje skoro ctyrleta dcera, po ktere jsem chtela, aby si po sobe uklidila koralky, na me zacala kricet, ze me nema rada a ze odejde k lepsi rodine. Strasne me to ranilo a nejak se s tím nemůžu vyporadat. Obzvlast, kdyz vim, ze tyhle veci od nikoho nemohla slyset, ze se ji to urodilo v hlave. Nevim, jak se s tim poprat...😥
@martiniquest Tak nejak ji odpovedel manzel. Ze je nam lito, co rika, a ze by ji určitě po nas bylo smutno. Ale netvarila se nejak, ze by s nim souhlasila. Ja se na nic nezmohla, proste jsem byla hrozne smutna, ze mi tohle moje dite rika.
Chapu. Ono to taky chvili trva, nez to tem malym detem v hlave zapadne na spravne misto.
Můj tedy zatím ne, ještě neumí mluvit.
Ale vybavuji si jak sem byla jako malá s mamkou v lázních, bylo mi tak 5 let, a hrála tam divadlo pro děti taková skupinka. No a ta hlavní herečka byla hrozně milá a já svoji mamce řekla, že ta paní je hodnější a chtěla bych za maminku radši jí.
Nikdy nezapomenu jak ji to rozbrečelo 🥺
Úplně normální a běžná věc, jak je psáno zlobim se, nechci=nemám tě ráda. Eveli mi v 5 letech řekla, spis řvala, že nejsem její máma.. Jo, vzpomenu si, zabolelo to moc, ale patří to k určitému věku
Můj syn (3,5) má teď takové nějaké násilnější období, tento týden mi řekl, že mě vyhodí z okna a včera řekl, že vezme bráchu, upeče ho a sní 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ No jo, ona se četla Perníková Chaloupka...děti ještě neví, co to znamená, nesmíš si to tak brát, zkus se soustředit spíše na to hezké, co děti říkají ❤️ Mě třeba syn říká, že se mu líbím a že mě má rád, minule, když mě moje matka před ním obvinila, že jsem zlá, jí na to odpověděl “není zlá, maminka je hodná” ❤️
Taky už jsem něco podobného slyšela v podobném věku. Člověka to zabolí, ale nemá cenu si to připouštět a dělat z toho závěry. Reaguji na to tak, že mě to mrzí a byla bych moc smutná, kdyby odešla pryč, a že ji budu mít pořád moc ráda, ať udělá cokoliv.
@knuffel
@sudylichozrout
chtela jsem napsat uplne to stejne co lichozrout takze ted to budes mit tezke knuffel protoze ja jsem skoro na kazde diskuzi :D
Tříleťák mi říká drž hubu (slyšel to v kontextu okřiknutí psa a zrovna si to zapamatoval) - a ví, že se to má říct v rozlobení, jak tu situaci viděl. Neřeším to, zatím z toho nemá přesně rozum a trestat ho, nemá význam..
Mám stejně starou dceru, teď v červnu oslavila 4 roky a taky mi občas v podobném duchu něco řekne :( když po ní třeba něco, chci nebo ji za něco vynadam, tak třeba že odejde pryč a už se nikdy ke mě nevrátí nebo že odejde k tátovi (s jejím tátou nejsme spolu) ... :( :(
Mě syn říká, že mě má rád teď, ale ne v zimě 😂🤷
@zelenaesmolda
@sudylichožrout
To abych se šla zahrabat 🤭
Ale tak můžeme zase pořádat závody, která dřív napíše, ty ostatní pak ostrouhají (a to mám předem prohrané). 😁
Deti v tomto veku nevnimaji fatalitu podobnych hlasek. Vubec z toho nedelej zavery a nebud v takovych situacich vztahovacna. Muj syn mi treba rekl, ze me zabije. Nekdo by z toho delal drama, ja se zeptala, co to znamena. A on mi odpovedel, ze me bude bit balinkem, ktery mel v tu chvili v ruce, az prestane (cili za-bije). Ukazalo se, ze vubec nechape, co rika a jeho “zabiti” predstavovalo to, ze me ctyrikrat poplacal mekkym balonkem a bylo hotovo. A podobne to bude u tvoji dcery. Ona asi jeste nechape, co znamena odejit k jine rodine - ze by se uz nevratila, ze by vas nevidela atd. V jeji predstave to bude asi tak, ze na tu chvili bude s nekym, kdo ji to dovoli, a pak se pekne vrati ke sve mamince😀. To jen my dospelaci obcas vidime v tech detskych vetach vic, nez tam je, protoze preci mame strach, aby... (dopln si cokoliv). Souhlasim s tim, abys objala a rekla, jak ji milujes!!
@mimi1004 no... To jsou přesně ty hlášky, které si to dítě zapamatuje a cítí se pak méně cenné... Tohle ji už neříkej, ani nevíš, jak to může dítě poznamenat (ale taky nemusí). Znám nejednoho člověka, kterého právě tyto hlášky rodičů poznamenaly a v dospělosti se to projevilo (teda už dříve než v dospělosti)
Zname 🙂 Na me cerstvy ctyrletak nedavno zarval, ze me nema rad, tak jsem mu na fo v klidu rekla, ze to je v pohode, protoze ja ho rada mam moc 🙂
Pak na me uz taky ve vzteku zarval, ze jsem ta nejhorsi mama na svete a ja jsem se bohuzel neudrzela a rozesmala se (byl proste rozkosnej, takova mala strasne rozcilena osubka), coz ho samozrejme jeste vic rozlitilo.
Taky uz jsme byli “nejhorsi rodice na svete”.
Rozcilila jsem se jen jednou, kdyz jsem zaslechla z pokojiku, ze je “mama pitoma”. Tak to jsme si durazne vysvetlili, ze tohle ne (protoze nechci, aby takovy vyrazy pouzival), to se omlouval a plakal. Bohuzel to je taky moje chyba, protoze casto o sobe nahlas rikam, ze jsem pitoma (neco zapomenu, neco rozbiju a podobne).
Dneska jsme sli kolem jedny predzahradky, kde dovadel malej chlapecek s maminkou, hrali si s micem. A on mi tak smutne povida, ze ta maminka s chlapeckem pekne dovadi. A ze je mu lito, ze ja na nej nemam cas.
Tak to me zamrzelo, ale proto, ze ma vlastne pravdu - ma rocniho brachu a toho spolecnyho casu pro nas dva je strasne malo. Tezce to nese, driv jsem mu venovala veskery svuj cas a to se zmenilo. Musi to byt pro neho strasne tezky, projevuje se klasicky jako dite, co nema dostatek lasky/pozornosti (ze svyho pohledu) - drzej, emocne nestabilni, porad neco chce, ale vlastne nikdy neni spokojenej. Proste potrebuje me, jak byl zvykly driv, a ono uz to nejde.
A me to strasne mrzi, ze to nedokazu zaridit tak, abych se mohla venovat obema detem a jeste stihla aspon zakladni peci o domacnost.
Tohle jsou veci, co jsou zasadni a trapi me. Nejaky vety “Nemam te rad” vubec neberu vazne. Obzvlast kdyz za dve hodiny prinesu kolac a jsem “ta nejlepsi maminka na svete” 🙂
Můj podobně starý brácha chtěl po babičce flintu, že jde zastřelit mámu... doteď se tomu smějeme, je to už 25 let 🙂
@mimi1004 Drsna odpoved. Dle meho tedy maximalne nevhodna. Uz jen proto, ze ona nechapala vyznam slov, ktera pronesla, ale chapala velmi dobre to, ze ty ji das pryc, a to doslovne. Deti nemaji smysl pro humor, nechapou nadsazku, sarkasmus, ani ironii. Strasne stresovani a straseni. Vis, jak ji muselo byt?
Tříletý syn mi běžně říká, že mě nemá rád, když po něm něco chci 😅. Tak mu říkám, že ho nemůžu nutit, aby mě měl rád, ale že si ty hračky stejně uklidí/půjde spát a podobně.
Moje ma 2,5 roku a obcas mi rika, ze pujde bydlet do jineho domecku k jine mamince (kdyz po ni neco chci, co se ji nelibi). Tak nekdy otevru dvere od bytu a reknu ji, ze ma volnou cestu 😀 A mela bys videt, jak rychle otoci. Takhle male dite vubec nechape co rika, naopak bud rada, ze v tebe ma takovou duveru, ze ti narovinu da najevo, ze se ji neco nelibi. Mas pak moznost s ni o tom otevrene mluvit. Ja se vetsinou zeptam proc by chtela jit jinam, a ona mi treba rekne ze proto, ze se na me zlobi, ze po ni chci, aby neco delala a ona to delat nechce atd... Takze kvuli tomu se ti vubec nemusi hroutit svet 🙂 Tvoje dcera te zajiste bezpodminecne miluje, jako vsechny deti miluji sve rodice.
@rencinka87 Uplne soucitim a rozumim, starsi 2,5 roku, mladsi 8t a zazivame totez, taky se s tim hrozne peru a dcera mi rika veci jako "Priste uz se mi venuj, dobre?" "A ted se budes maminko venovat mne?" "Chci zpatky maminku." ☹ A ja trpim jak pes, hlavne ze ta mladsi je nemocna a vyzaduje opravdu temer vsechen muj cas a pozornost.
Hlavně v době té šílené izolace kolem Covidu a následné domácí vzdělávání ( 8 let ) byl mazec.. to bylo na dením pořádku - Nemáte mě rádi, nevážíte si mě, až se znovu narodím, nechci být v téhle rodině a tak.. vím, že to vážně nemyslí, na to odpovídám, já vím, že jsme nejhorší rodiče, příště se ti určitě povede vybrat lépe a tak.. pak během hodinky vychladne, přijde se pomazlit a je vše v pohodě. je to horká hlava, po dědovi, ví, že nás tyhle výbuchy mrzí, ale jak je v afektu, tak jede...
Tak to mas docela stesti, ze jo to trvalo 4 roky nez na to prisla. Me tusim 3 leta rekla, ze si najde jinou maminku🙂 Pouziva to do dnes, ja si z toho delam legraci. Nenajde, blufuje, miluje me, jen nerada uklizi, ta tvoje taky.-)
Sestrenka říkala její mámě "počkej až vyrostu, tak tě zbiju"... A je to už 30 let, ty jo leti to
Ano, syn (4) mi taky říká, že mě nemá rád, že nejsem jeho kamarádka, ať odejdu do pokoje... Vůbec tohle neřeším, říká to ve vzteku, vím že mě má rád a vůbec si neuvědomuje váhu slov 😀.... Za chvíli jsem krásná, mamisek ňupíšek 😀.

Na to, co ti rekla dcera, bych ji odpovedela, ze je ti z toho smutno, ze je ti to lito. Aby vedela, ze to co rika, ma nejake dopady na sve okoli