icon

Jaké jsou vaše zkušenosti s objednávkami na Temu?

lujhu
12. únor 2024

Má někdo zkušenosti? Objednal někdo něco od tamtuď ? Chtěla bych teď něco objednat , ale platí se tam předem přišlo vám to v dodací lhůtě? Nebo později

Strana
z4
konidana
13. únor 2024

@eviicka sice jsi se trochu zamotala do formulace te prvni vety, ale vim jak to myslis, a mas naprostou pravdu🙂

eviicka
13. únor 2024

@konidana už to vidím 😀 nojo stane se 🙂

marge_s
13. únor 2024

@nat vetsinou ti, kteri jsou presvedceni, ze je to spatne tam skutecne nenakupuji. Proc by to delali 🤷🏾‍♂️ (ja jsem teda jednou nakoupila-pred 12 lety na aliexpresu pocitacovou desku, kterou jsem v evrope nedokazala sehnat, jinak nic, ani kdyby mi za to platili)

Ano, vetsina zbozi se vyrabi v cine, clovek se tomu nevyhne, muze se snazit alespon vyjit z toho, ze nektere znacky vyrabi v cine za evropskych standardu (ano, i tam se da podvadet, ale jde o minimalizaci dopadu). Temu je zjevne 100% problematicke po vsech strankach. Mne to za tu detskou a neeko vyrobu proste vadi, tam je to naprosto za hranou

lichozroutsudy
14. únor 2024

Kup si tam, co chces a kolikrat chces. Akorat nezapomen na to, ze ten nakup bude o dost drazsi, nez ti pisou na fakture. Zaplatis to svym soukromim.

fifinka2020
14. únor 2024

@lichozroutsudy můžu se ciste ze zvědavosti zeptat, co konkrétně to znamená? Nemyslím to nijak provokativně, četla jsem pár článků o tom, že můžou sbírat osobní data, ale takové ty formulace "přijdeš o soukromi" jsou pro mě dost abstraktní... Moc díky!

kamino
14. únor 2024

@lichozroutsudy Prosim, u me na profilu jsem tě oznacila, to je ta bomba na zdravotnictvi, jak jsi tenkrat psala, ze tam jsou velké podvody?

lichozroutsudy
14. únor 2024

@fifinka2020 Ta aplikace vykrada data z mobilu. Muze odposlouchavat hovory, cist a odesilat zpravy. Muze odesilat napriklad fotografie tvych deti na cinske servery. A odtamtud mohou fotky jit kamkoliv. Muze cist, co pises na klavesnici, cist historii prohlizece, vysat hesla. Je toho fakt hodne, co takova apka dela.

lichozroutsudy
14. únor 2024

@kamino Cauvec, sry, cetla jsem to a pak mi do toho vlitl hovor a pak uz jsem pozapomnela. Ne, moje informace nejsou o bordelu na SUKLu, ale o bordelu primo na ministerstvu, ktery tam za kovidu panoval. Jsou o nekalych kovid zakazkach pro pribuzne a kamarady, o personalnich otresech, ke kterym dochazelo na urovni odborniku, co nebyli loajalni a podobne.

rebe
14. únor 2024

Občas si říkám, kde pracují lidé, kterým temu, ali, shein a spol. připadají skvělé a nechápou, proč by tam neměli lacino nakupovat. Nikdo z nich nebo jejich blízkých nepracuje v obchodě, ve výrobě čehokoli, v dodavatelské firmě jakéhokoli materiálu? Protože když půjdou všichni po ceně a ne po kvalitě a původu, tak když pominu šílené dopady na ekologii, tak tohle všechno pokrachuje. Nebude se u nás nic vyrábět, nic prodávat, zaniknou obchody, výrobci obalů, dodavatelské firmy, celý tenhleten řetězec půjde ke dnu. Lidé přijdou o práci, stát jim bude muset vyplácet dávky, ale nebude z čeho, protože do státního rozpočtu nepoplynou zisky z daní těchhle firem ani z prodeje toho zboží. Bude nás to stát miliardy, ne abstraktí stát, ale nás. No tak hlavně, že jste si koupily šaty za dvě stovky a záchodovou štětku za pade...

kamino
14. únor 2024

@lichozroutsudy ale evidentne to bylo asi sumak, kdyz to nevyplavalo ani po volbách,zr To same Pandora, to taky uplne vysumelo. Sakra je veci, co by me zaijmalo a nic...

tehulinka91
14. únor 2024

@lujhu přišlo to poměrně brzy myslím že do 14 dnů, ale co jsem objednala se vše rozpadlo, náramek, vykrajovatka, barvy na obličej nebyli nejhorší, ale objednávat už z tama nebudu.

fifinka2020
14. únor 2024

@lichozroutsudy A i když mám v nastavení všechny oprávnění zakazana?

hojda
14. únor 2024

@fifinka2020 mikroplatby mas taky zakazane?

patypresdevaty
15. únor 2024

Tak jo, zkopíruju sem, co jsem psala pod jiný příspěvek... třeba alespoň někomu něco sepne 🙃
Ano, existuje spousta obchodu, které jen preprodavaji věci z Ali a Temu a masti si na tom kapsu (to jsou ti vůbec největší šmejdi)
Ale existuje ještě mnohem víc Číňanů, kteří ukradnou cizí design/napad/známku a vyrábějí ve velkém napodobeniny těch původních výrobků, často navíc v horší kvalitě.
Jasně, že Ti to Číňan prodá levněji, i když to treba jak on, tak ten původní výrobce vyrábí v Číně. Nemá totiž náklady spojené s vývojem, uvedením výrobku na trh, reklamou, nemá vůbec žádné "dražší" zaměstnance v Evropě, nemusí splňovat žádné evropské normy na složení/nezavadnost materiálů atd (zatímco evropská firma vyrábějící v Číně a dovazejici do Evropy toho musí splnit mnoho)

Ono to je nekdy i tak, ze ty "drazsi" výrobky, ktere "jsou stejne jako na Temu" původně vyvinula a vyrábí nějaká evropská firma. Možná to má dokonce v Evropě chráněné.
Číňan si s tím ale vytře zadek, zkopiruje to a vyrobí jakože totéž. Ono to ale není totéž. A není v silách nikoho všechny tyhle jednotlivé zásilky z Číny odchytavat a žalovat pri "dovozu" pro porušení designu/ochranné známky apod. Bohužel.

Proc myslíte, že čínská vláda dotuje tu poštu a balíčky z Číny chodí úplně nebo skoro zdarma? Protože takhle sem tyhle napodobeniny a šmejdy dostane v milionech malých balíčku, které prostě nejde jeden po druhém řešit. Oproti tomu, kdyby to sem museli Číňani dovážet ve velkém, protože s běžným poštovným by to nikdo nekupoval, dalo by se proti tomu snadno zakročit. A to Cinan ani čínská vláda nechce

lichozroutsudy
15. únor 2024
patypresdevaty
15. únor 2024

@fifinka2020 ono je to něco jako Spyware, akorát si ho tam člověk pusti sám a uchlacholi se tím, že si koupí super pikačovinu za dvacku.
Ten si fakt hlavu s tím, co mu povoliš, nelame.

drep
15. únor 2024

@rebe u nás třeba nikdo nedělá ve výrobě ani vzdáleně, ale i přesto jsem dokázala přežít už 38 let aniž bych nakoupila na ali, temu a jiných vykořisťovatelích. Prostě ne. Ale jsem minimalista, nepotřebuju mít skřín narvanou hnusnými nekvalitními sukněmi, jejichž cost-per-wear bude kvůli té nekvalitě ve finále mnohem větší než cost-per-weat mého “drahého” českého oblečení, které je nezničitelné a když, tak má pozáruční servis (manžel pordrbal dvoje drahé trekové kalhoty od direct alpine a od tilaku, oboje už má doma a opravené tak, že bys nepoznala, že jim něco bylo). Nepotřebuju doma mít tuny nesmyslů. Dcera miluje samolepky a tetovačky a pexesa, tak jich radši koupím polovinu, ale od českých výrobců (epipi, mankai, ateliér v lese, ahoj omalovánky). Protože chci, aby mé těžce vydělané peníze zůstávaly v české ekonomice, protože čína dělníky vykořišťuje, protože křiví trh a protože svá data si cením.

fifinka2020
15. únor 2024

@patypresdevaty jasný, díky za vysvětlení, já tomuhle nerozumím (jak fungují zakazy)

fifinka2020
15. únor 2024

@hojda nevím, kde přesně se to nastavuje, nicméně ještě mi nic navíc nestrhli..

veroniquecz
15. únor 2024

@rebe jj přesně. Máma pracuje v obchodě s bytovymi doplňky. Mimo jiné. A když se ve městě postavilo velké nákupní středisko (to stejně nechápu ve městě o 5 tisících lidech) a otevřelo se Pepco a Tedi, tak se otřásli docela v základech. Ptz přesně jak píšeš, lidi nejdou za kvalitou, ale za cenou …..

dura175
15. únor 2024

@drep Vnímám to stejně. Čím jsem starší, tím dám raději 10x víc za oblečení, které šije švadlena v Brně, než za hadr z Číny. Netvrdím, že mám vše české, každopádně nekupuju nic z e-shopů tohoto typu, ani žádné pepco, kik a podobně.

alianan
15. únor 2024

@veroniquecz Což je vzhledem k českým platů celkem pochopitelné.
Popravdě, pocházím z městečka o asi 5tis, obyvatelích a divím se, že se u vás vůbec nějaký obchod s bytovými doplňky udržel, protože u nás nejsou ani hospody natož bytové doplňky. V městečku je jeden skomírající Vietnamec, Penny, Albert a vyhlášený řezník a to je vše a je to odpovídající místním platům, bohužel.

Osobně mám také ráda kvalitu a jsou věci, za které si připlatím, třeba zrovna ty sukně nebo třeba jídlo, věci u kterých očekávám delší životnost.
Ale zrovna bytové doplňky nebo třeba kytky jsou sezonní věci, sice občas koupím něco dražšího, ale popravdě řeším spíš vzhled než kvalitu.

veroniquecz
15. únor 2024

@alianan tak ono se to jmenuje bytové doplňky, ale mají tam úplně všechno bych řekla - od svíček, hrnečků, přes polštáře, výrobky z proutí, keramiky, skla po tapety, koberce a světla 🙂 Jsou už ve městě zavedení 30 let. Jen prostě byl takový sešup když se otevřely tady tyto obchody. Ale pomalu se lidé začínají vracet ťuk ťuk ťuk, ptz zjistili, ze když treba za kvalitní svíčku Dáš u nás o třetinu víc, ale vydrží ti hořet třikrát tak déle (příklad).

veroniquecz
15. únor 2024

@alianan jinak já se naopak divím proč potřebujeme nakupak, to mi proste hlava nebere. 🤷🏻‍♀️

alianan
15. únor 2024

@veroniquecz To taky nechápu, u nás skomírá i ten Albert, všichni si nakoupí ve městě po práci, ale u nás není ani ta práce, musí se dojíždět.
Tak jestli u vás kupují svíčky, tak jste na to m asi lépe, tady je práce pouze u pásu, učitelský plat se bere jako závratný.

hojda
15. únor 2024

@fifinka2020 a právě proto bych tam nenakupovala, běžný uživatel opravdu neumí zabezpečit svůj telefon, aby uhlídal všechna rizika. Už jsem slyšela, jak někomu přes ty mikroplatby vyluxoli přes noc účet, nebo dal rodič dítěti svůj starý telefon, kde měl plno věcí uložených (i kartu na placení), takže díte vesele nakupovalo přes ty mikroplatby blbosti do různých her.

levandulovy_caj
15. únor 2024

Ted čekám na svou druhou objednávku...
jsou tam hlavně věci, které bych jinde buďto nesehnala nebo hodně obtížně.

O škodlivosti aplikace se můžeme domnívat, zase na druhou stranu, kde máme jistotu, že toto nedělají i jiné aplikace nebo "souhlasy" při vstupu na různé weby...
Ne nadarmo se říká tento vtip "dej člověku rybu a nasytíš ho na celý den. Vygoogluj si rybu a reklamy na ryby se ti budou zobrazovat do konce života"

V roce 2017 jsem sháněla věci na svatbu a po zjištění, že české eshopy přeprodávají věci z ali a ani nejsou schopni si na svém eshopu udělat vlastní fotky a používají ty z ali, tak jsem objednala rovnou na Ali. Btw šaty na ali stály 13dolarů a tady ty samé za 800kč...

hojda
15. únor 2024

@levandulovy_caj Tak zrovna u Temu to fakt domněnky nejsou. Já chápu, že to ty české eshopy nepřefocují, protože kdyby daly reálné fotky, tak to polovina lidí nekoupí. Na těch čínských eshopech je to krásně nafocené, upravené fotky, celé je to načančané, ale v reálu to vypadá prostě jinak☹. Máš pravdu, že kolikrát něco hledám na českém eshopu a zjistím, že to je z ali, nedávno jsem hledala elastické potahy na sedačky, je toho mraky, fotky na ali hrozně lákavé, ale mám strach to tam objednat, že to bude hadr, který nakonec ani nepoužiju. Chtěla bych tu věc vidět na vlastní oči, než to koupím. Vše plastové, co mi připomíná ty levné hračky z pouti, které se kolikrát nedožijou dalšího dne.😔 A co třeba jsi tam koupila, co nešlo tady koupit? Je to tam lákavé, levné, ale v reálu člověk zjistí, že většina toho jsou blbosti, které reálně nepotřebuje a kupuje jen protože, že jsou levné.

alianan
15. únor 2024

@hojda Když zadáš Temu na youtube, vyjede ti hodně recenzí včetně potahů na sedačky. Ale dle mého budou děsně smrdět, já teď kupovala umělé tulipány, vzhledově bomba, ale smrad děsný.
Já pokukuji po záclonách, potřebovala bych nějakou pěknou do holčičího pokoje, něco fakt princeznovského pro malé holčičky, takže nechci nic drahého, je to na chvilku. ALe mám strach, že to bude něčím napuštěné a pekelně smrdět.

Ještě si hodně chválí nálepky na zeď a je fakt, že většina těch nálepek v českých eshopech je přeprodej z Číny. Ty asi nakonec z Temu objednám.

levandulovy_caj
15. únor 2024

@hojda já třeba objednávala šaty na ali v tom roce 2017 za 7dolarů.... mám je doteď a minimálně 100x prané 😀 to byl tenkrát kauf 😀

Jinak k těm šatům za 13 dolarů - ono nejde ani tako obrázek stažený z ali, jako o to, že když už je evidentní, kde ty eshopy věci nakupují, tak prodávat něco takového za 800kč je prostě zlodějina a byla bych sama proti sobě kupovat to jinde než na ali...

jinak já propaguju střídmost - nekupuju věci jen proto, protože jsou levné. Kupuju je proto, protože je potřebuju.

Na tom temu jsem objednala věci do domácnosti a různé věci na výrobu svíček, které se tady prodávají opravdu za nehorázné peníze, ale přitom původ stejný.
mám objednán i princeznovský kostým a mořskou pannu opět cena poloviční než se tu prodává a přitom vše je stejně z Číny...

Strana
z4