Jaký účes pro silnější postavu? Dlouhé nebo kratší vlasy?
Zdravím, vybírám nový účes a váham k čemu se přiklonit 🙄. Je mi 33 a jsem trochu silnější (84/165). Aktuálně mám dlouhé vlasy a zítra se chci objednat ke kadeřnici jenže tápu. Jaký typ účesu se podle vás hodí k silnější postavě???
Jsem silnější a mám krátké vlasy...dlouhé vlasy nesnáším a ani mi nesluší
Podle mě sluší každé žení víc delší vlasy než krátké.
Za mě dlouhé 🙂
Za mne delší vlasy délkou na ramena nebo těsně pod. Vyloženě dlouhé vlasy se mi na silnějších ženách nelíbí a krátké zase přidávají na věku
Dlouhy. Kratky te udelaji jeste vetsi.
Jsem na tom s výškou a váhou dost obdobně a nosím délku po ramena. Delší vypadají hrozně a mikádo (úplně krátké jsem neměla nikdy, protože mám vlasy jemné a nejdou nijak tvarovat) mi zvýrazňuje ten naducaný obličej.
Ono asi záleží. Já měla dlouhý (mám 161cm a nějakých 84, ale sem povolena) a mám jemný vlasy, takže mi proste přišlo, ze mi to víc ramuje oblicej a jako nevynikne mi oblicej (kterej mám, troufám si říct, hezkej) teď mám po ramena, oblicej mi vynikne a zatím mi to všichni chválí, ze to vypadá lip, vlasy působí i hustci a ne tak zplihle. A cejtim se v tom lip - to děla nejvíc. Hodně záleží v čem se spis budete cítit.
Řekla bych, že dost záleží i na tvaru obličeje a hlavy a taky typu vlasů. Já mám postavu asi jako ty a velká prsa. Nicméně mám kudrnaté vlasy. Do 15 let mě máma nechala stříhat na "květák" a to už bych nikdy nechtěla. Takže mám vlasy kousek pod lopatky a vyhovuje mi to. Dobrá kadeřnice by ti měla poradit, co je pro tebe nejlepší.
@izz76 to si nemyslím...pracuji jako kadeřnice už přes 20 let...některým dlouhé vlasy vůbec nesluší.
Dlouhé a samozřejmě upravené, ale VŽDYCKY dlouhé!! 😉
Záleží hlavně na tvaru obličeje a kvalitě s typu vlasů, vyloženě krátký účes (mikádo po bradu kratší) bych na silnější postavu a kulatý obličej nedoporučovala. Za ně krátký sestřih sluší málokomu a je třeba ho pravidelně udržovat, stříhat co měsíc, aby to "nějak" vypadalo.
@lenkalubina Ano, mám to tak u sebe. Mám úzký obličej a výrazný nos, vlasy nic moc kvalita. Pokud si nechám narůst dlouhé, tak to ty nedostatky akorát zvýrazní. V kratších (mikádo - po ramena) proti tomu víc vyniknou oči, rysy to zjemní.
@lenkalubina Možná těm co mají hodně málo vlasů.. Jinak me osobně se krátké účesy na ženách vůbec nelibi, hlavně když mají vystrihany krk. Kolegové v práci když debatuji o ženách, také preferuji delší vlasy.
Záleží spíš na tvaru obličeje, vyber si dobré kadeřnictví a poradí ti. Kratší vlasy se musejí víc upravovat a častěji střihat, tak si rozmysli, jestli se tím chceš zabývat, nebo ti vyhovuje scvaknout gumičkou a běžet. Hodně záleží i na tom, aby ses v tom cítila dobře. Když ti někdo poradí krátké a ty víš, že někde v hlouby duše chceš mít dlouhé, nebudeš spokojená, ani kdyby to byl nejvhodnější účes na světě.
asi záleží i na kvalitě a hustotě vlasů vlasů, některé delší vlasy nedrží tvar. Tvar obličeje j taky důležitý. Koukni na fcb nebo instragram Studia Marteena, dělá užasné proměny a ještě to vždy vysvětluje, proč zvolila to a to. Třeba tam najdeš inspiraci.
Záleží na obličeji, tvaru hlavy, krku,... nedá se říct přesněji.
Přijde mi, že je důležité, aby měl ten účes nějaký objem - pak lépe vyváží tu postavu, takže za mě úplně krátké ne. Objem může mít ale i upravené mikádo. Dlouhé vlasy v ulízlém culíku taky moc nepomůžou...
Podle mě záleží na tvaru obličeje, délce krku..a pak na střihu.. můžou být dlouhé všechny stejně nebo kolem obličeje sestříhané a to je pak taky jiné.. kamarádka 165cm a někdy váha i přes 100g. A rozhodně ji sedí víc délka max na ramena..když je měla delší, tak ji to celou jakoby zkrátilo, jak kdyby neměla krk..
Ahoj! Pokud přemýšlíš nad změnou účesu a nechceš se hned vzdát dlouhých vlasů, doporučuji zkusit umělé vlasy. Mám s nimi osobní zkušenost a musím říct, že je to skvělý způsob, jak si na pár hodin či dní prodloužit vlasy a dodat jim objem, aniž bys musela čekat na jejich růst. Clip in vlasy se snadno aplikují, vypadají přirozeně, a pokud zvolíš kvalitní variantu z pravých vlasů, můžeš si je i žehlit nebo natáčet.
Co se týče účesu pro silnější postavu, doporučuji vrstvený střih nebo delší bob (kadeřnice bude vědět), který tvář prodlouží. Můžeš si také kombinovat svůj přirozený účes s klipinama pro extra objem a délku, pokud máš náladu na změnu. A aspoň uvidíš, co ti sedí víc.

Ačkoliv by Jitka Metráčková mluvila jinak, já jsem pro dlouhé. 👍