Jak to ty mámy před revolucí zvládaly?
Momentálně(zhruba rok 😀 )se nejmladšímu klubou zoubky,takže ráda vzpomínám na dobu,kdy jsem se kvůli němu musela budit každé 3 hodiny,abych ho nakojila.Když je mi opravdu nejhůř,začínám přemýšlet o tom,jak to ty naše(nepočítám tu svou,protože ta s námi byla doma 5 let)mámy dělaly,když se po půlroční mateřské vracely do práce a děti odevzdávaly do jeslí.Neumím si představit,že by po každé takové úžasné noci měla v práci dosáhnout požadovaného výkonu 😀
Chtěly byste se vrátit v čase o min. 28 roků zpět?
Tak ono je i tady vidět,jan se to pseudohumanisti chovaji, zase to oznaceni za xenofoby a osobni invektivy, bez toho jom to nejde, ze, @la_amanita , @maii
Podsouvani toho, co člověk nevyjádřil. (Prave ze vim, co se leckdy tem uprchlíkům platilo s jak se chovali. Jsou to veci, o kterých se ceske rodine, která řádně pečuje o děti, rodiče pracuji, ani nesni a nikdy by jim stát něco takového neplatil. A nesni se o tom ani matkam samoživitelkám v nouzi, ani vdovam s malymi detmi, který za svou situaci vůbec nemůžou.)
Chránit si hodnoty nam teda prospeje, bez toho by česká kotlina ani nikdy nebyla, natož tak dlouho. Hodnoty se tu hajily od dob Cyrila a Metodeje, proc asi? Hm, teda na Moravě. V Čechach tak xenofobní nebyli a už tehda furt lezli za Nemcem a z ali ho sem, aby to tu resil.
Zajímavé je, ze největší xenofobove jsou ti, co se s realitou potkali, Španělé panečku, ti vydrzeli byt xenofobove i skutkem intenzivně po nekolik století, a dodnes maji trochu jiny přistup. Jinak ja se radeji zařadím podél takového xenofoba jako byl třeba Zikmund Lucembursky. Hmm, zajomave, ze mnohdy mluvili několika jazyky, zvládali to v různých kulturách, byli vzdelani, a přitom tak xenofobní. Xenofobní taky byly cely Uhry, Morava, Valasi, ta česká kotluna, panečku a u Vidne, tam se taky tech xenofobů seslo!
Tim končím tuhle odklonenou diskusi. Ostatním se omlouvám za příspěvek mimo téma.
@maii ty jsi ale odsoudila me, nevidim jediny důvod, proc bych nemohla soudit i ja tebe.. 🙂).. o všech těchto institucích , organizacich a ruznych pridruzenych bojovnicich at za prava mensin ci zrovna za prava chudaku pristehovalcu, kteří mají v kapse vic penez nez kde jaka ceska domacnost, si myslim sve.. ......
muslim je vždy muslim, koran je jen jeden....jen by me zajímalo, proc tito utikaji do evropy a ne do zemi se stejnym vyznanim, do zemi, které jsou kousek od nich.. proc putuji tak daleko? pro to, ze jim nejaky debil řekl, ze v evrope nemusi nic delat, evropa se postara a uzivi je sama? nebo proto, ze evropa je dobra půda pro zrozeni nového naroda?
nemluvime o jednotlivcích, kteří utikaji od kde ceho, mluvime o masovem zavaleni evropy cizi kulturou...tak neplet hrusky a jablka..a ze to nejde do nekonecna a evropu to muze znicit? kdo tohle nechape? on je jen jeden balik penez a vetsi proste nebude, spis naopak, když s e bude rozdávat..... a na rovinu, radeji at s e rozdava nasim nemakacenkum a flákačům, nez tem cizim.... to sem muze také prijit cela afrika a co indie.. ti nam také toho hodne prinesou.. nevi ani, co je to zachod, umyti rukou a pod.. .. a zrovna ti ze syrie k tomu nemaji daleko.... všude je po nich jen bordel, všude jsou s nima jen problémy..... nic to neumi.. tak co s nima? zde nejde o jejich život, ale o nas...a pokud je clovek normalni, je pro neho vlastní život dulezitejsi nez nejakych cizích najezdniku.....
@marketa11112
Korán je jen jeden, ale je několik jeho výkladů, a tedy i odnoží islámu, snad všichni jsme slyšeli aspoň o sunnitech a ší'itech. To samé jako s křesťanstvím nebo buddhismem.
Myslím, že s původním tématem to tu má společného pramálo.
😀 od jeslí ke Koránu a islámským sektam... 😀
to sice ma, ale zase na druhou stranu nasi rodicove tohleto tema nemuseli resit, ani pripadny strach o budoucnost deti-ja teda v tuto chvili strach, co nas a predevsim nase deti ceka, mam......
@drzticka81 twe, nemuseli řešit?? To je typický idealizovani minulosti. Ja žít v době kubánský krize, studený války a normalizace, tak musim nosit hnědý spodky... A nejenom z obavy o budoucnost děti. Jako - my víme že jadernej holocaust se nekonal, ale naši rodiče tenkrát ten luxus vhledu do budoucnosti neměli. Neměnila bych ani náhodou. I když nevim co nás čeká.
@odula vsak ho nemen 🙂)) a jako hrozba atomovek je tady mnohem vetsi, akorat az to spadne, jde do riti cely svet 🙂))
moji rodice na eru komunismu nemaji tak spatne vzpominky 🙂)) a myslim si, ze luxus vhledu do budoucnosti nemame ani ted my, nebo ty ho mas? ty vis, co se stane? ja mam jen pocit, ze v brzke dobe bude ouzko.....je to jen muj pocit, ty muzes mit pocit jiny, ze bude vsechno fajn a slůunickove 🙂)) a to ti preju 🙂))
@drzticka81 Myslím, že to vnímáš hodně zkresleně- co já teda vim od našich, tak se permanentně v lidech pěstoval strach před útokem imperialistů, však inspirace je jasná.
@drzticka81 to nema nikdy nikdo. Ale jak uz jsem tady psala několikrát, každá generace ma svoje (normalizace, studená válka, kubánská krize, druha světová válka, španělská chripka, první světová válka.... Takhle můžu jít az k peloponeskym válkám a ještě dal... 😀) idealizovat si minulost je zradny (znemožňuje to poučit se z chyb). Pocit, ze bude všechno fajn nemám (nevim kdes nabrala dojem ze ho mám - jenom z toho ze si komunismu nemaluju růžově?) , ale kvůli tomu nebudu sladkobolne hekat nad minulostí. Spíš se dívat do budoucnosti s nadějí, páč odmítám nechat se paralyzovat strachem z toho, co by snad mohlo bejt.
@marketa11112 Markétko, sice Tvůj příspěvek nebyl ke mne, ale souhlasím. Já říkám hlavně - svůj ke svému. Nechápu, proč se sem cíleně stěhují lidi, kterým ani slovo civilizace nic neříká...
@dzungala To jsi napsala přesně..my bysme se tu měli totiž bát hlavně Rudého bratra..který nám tu neustále nenápadně přitápí pod kotlem..
Btw s těmi uprchlíky je fakt situace trochu složitější a zjednodušující xenofobní výkřiky zde v diskuzi děvčata svědčí jen o jednoduchosti jejich pisatele..👽
pametnaroda.cz
@mialagia mam pocit, ze v této republice každý sezral salamounovo hovno.. s prominutim.. a pravdu ma jen ten,, lidumil,, který vita pristehovalce a chatru, která nic zemi neprinese, s otevřenou naruci...a ten je chytry.. , ten co chce zemi bránit a stoji si za tim, ze je to jeho vlast a tohle zde nemá co delat.. to je ten xenofob, rasista a hlupak.. ja si o tom myslim sve...a o jednoduchosti, hlouposti a zapominani lidi také..... mam pocit, ze prave ta silena humanita znici jednou nejen evropu, ale cely svet.. ...
@marketa11112 Jestli má svět (předpokládám, že tím máš na mysli lidstvo) zničit humanita (tzn. lidskost), tak je vše v naprostém pořádku
@mialagia Nezlob se, ale problémem je právě to, že kdokoliv napíše něco, co koliduje s názorem imigranti yes, je označen za xenofoba a rasistu.
je to úplně mimo diskuzi, ale napíšu svůj názor. Minimálně polovina těchto lidí přichází jako ekonomičtí migranti. Uprchlík před válkou vypadá hodně jinak. Kde jsou v těch davech, starci, stařeny, ženy a malé děti? Těch by tam mělo být tak 90%, a potom ano, jsou to uprchlíci před válkou. A tyto bych klidně přijala i do domu. přijde máma, uštvaná, se čtyřmi dětmi a holýma rukama? Vítej a pojd, tady pokoj, kuchyn a koupelna. beru. Ovšem ti mladíci? Oni prchají před válkou, která se u nich vede proti diktátorskému režimu ano? A kdo jim tedy má tu demokracii vybojovat? navíc snad sama tušíš, že demokracie není importní zboží, ta musí vyrůst zevnitř, nedá se přivézt. Tak to prostě bylo, je a bude, že sebelepší systém, dosazený silou zvenčí, bude odmítnut. Proto si myslím, že ti mladí muži by měli sami vybojovat svou bitvu. ne že oni odejdou do Evropy, Evropa se o ně nějak postará a současně pošle do jejich zemí vojáky, kteří tam tu demokracii nějak vybojují. To je naprostý nesmysl. jak říkám, klidně přijmu staré lidi, přijmu děti, přijmu ženy, ale ti mladíci at jdou bojovat za své ideály a budoucnost, ano?
@anelamates A poslala bys takhle bojovat svého muže/bratra/syna? K obětování se musíš mít ideály, ne dvě či více špatných možností.
@vineta 🙂).. bojovat za cizi zemi , nikoli.. bojovat za vlastní zemi, deti a ideály je preci něco zcela jiného.... navíc pro muslima je smrt ,,dobra,,...
Tak my máme taky pověst slušných bitkařů... oh, wait!
@marketa11112 O tom přece mluvím, když vy říkáte, že ti lidé mají bojovat za svou zemi, tak se ptám, jestli byste takhle uvažovaly, kdyby se totéž týkalo vašich synů, bratrů, mužů. Tzn. odpověď na mou otázku by znamenala pokusit se vcítit do např. syrské ženy, která ani pro nepřehlednou politickou situaci neví, co by mělo být tou správnou stranou, a chce jen bezpečí pro své blízké- což se nejvíce týká právě mužů, protože oni jsou ti ohrožení brannou povinností. Ale po tvých příspěvcích opravdu takovou míru empatie nečekám.
@vineta tohle je jeden důvod, druhý důvod je ve struktuře tý společnosti. Prostě, vzhledem ke kultuře, oni většinou nepošlou do neznámý země na riskantní cestu samotnou ženu, nebo ještě samotnou ženu s dítětem. vysvětlovala mi to jedna syřanka, co odešla též před válkou i s manželem (btw - "povl a chátra" - ona doktorka přírodních věd, on zubař). Vysílaj mladý muže, kteří jsou plní síly, aby obhlídli terén a připravili pro ně zázemí, než přijdou též. Bavila jsem se o tom s jedním mým známým a on mi potvrdil v podstatě totéž - s příkladem, že v době velké imigrační vlny z Evropy do Ameriky bylo možné pozorovat přesně stejný jev - ze stejného důvodu. (tehdy byla ještě evropská společnost víc... "patriarchální")
Asi bych byla pro to, aby ten, kdo si myslí, že většina sem jde zbytečně, se sešel s nějakou rodinou z Allepa a popovídali si.Jsem ráda totiž, že mohiu malému něco uvařit k obědu, že v Allepu nejsem.🙂
@marketa11112 jestli něco někdy zničí evropu, tak jsou to právě projevy nesnášenlivosti vůči skupine obyvatel na základě etnicity nebo vyznání, naprosto bez rozlišení. Ještě jsem nepotkala "lidumila", který by schvaloval divokou imigraci bez jakýchkoliv regulativ. To vidí i malej Jarda, že je nesmysl a nebezpečnej. Na druhou stranu jsem se setkala se spoustou lidí, kteří nacionalistický, nesnašenlivý a paranoidní postoje vůči lidem, který ani neznaj a v životě je neviděli, vydávají za vlastenectví a odvahu bránit hodnoty a národ. (jaký hodnoty, btw - nacionalistický?). Evropa v průběhu historie neměla až takovej problém s přistěhovalcema, jako měla právě s ideologiema, který jsou postavený na strachu a nenávisti k - dosaď si libovolnou proměnnou - třídě, rase, vyznání.
@odula Jo, mně to přijde logický, a přesně, nedělali jsme to v Evropě jinak..
Jako naivní názory mi přijdou spíš ty, které doufají, že Evropa zůstane takovou, v jaké jsme vyrůstali. No, nezůstane, a čím dřív se s tím smíříte, tím líp. Odklon od humanismu je odklonem od lidství a evropských hodnot, tak nechápu, co potom všichni chtějí chránit, když to hlavní si zničí sami.
@marketa11112 Možná bys mohla zvážit jiné informační zdroje než Facebook IVČRN 😉
@marketa11112 ježkova noha... 😲 ja uplne teď nevim, jestli jsi četla co jsem psala. hele a) všimla sis, že v imigrační vlně přicházejí i ženy a děti b) to že přichází hodně mladých můžu není sociologicky nepochopitelný a nemá to co dělat s žádnou skrytou muslimskou invazí. Ok?
souhlasím s tím, že ekonomických migrantů je hodně - ale překvapivě to nejsou lidi ze syrie nebo iráku, ale třeba z Kosova a Albanie... jo, představ si to. Syrských uprchlíků je hodně, ale ty podezírat z ekonomický migrace snad netřeba. a ano, jasně že tam zůstává hodně lidí, kteří prostě nemají na to dostat se do Evropy. Ale může někdo vinit z prospěchářství ty, který na to maj, že odejdou? Já, kdybych žila ve válkou rozvrácený zemi, i kdyby v místě , kde je relativní klid, a měla bych prachy, tak se dvakrát nerozmejšlím. Co ty?
@odula Přesný, ale obávám se, že to nepadne na úrodnou půdu 😉.
Já bych teda šla tak ve druhý řadě, a vzala bych si to (materiálně) nejcennější, co mám, což bohužel nejsou zlatý šperky a umělecká díla, protože nemáme rok 1938, ale- světe div se- iPhone, MacBook, pár drahejch hadrů a toť vše.

@marketa11112 Tak to pozor, o mý práci nevíš ani prd, kromě toho, že pracuji s přistěhovalci, tak si odpusť soudy. Mezi přistěhovalce se řadí třeba i zahraniční odnož MK, tedy Češi žijící v zahraničí. Taky přistěhovalci, taky migranti, a dokonce mnozí Evropané jsou i žadatelé o azyl, a dokonce mezi některými Rusy a Evropany jsou i muslimové. hmhmhm.
A tvoje informace typu strhnutý ubrus, středověk, uplatňování islámského práva, nejdůležitější = nabíječka, 200 členů rodiny, pohrdání darovaým, to určitě všechno máš zažité na vlastní kůži a nebo z pořádných zdrojů, a určitě nepřehlížíš davy těch, kteří třeba nosí šátek, ale jsou jinak naprosto normální a kupodivu neničí nábytek, neplivou na bezvěrce, neznásilňujou ani nesekají ruce za lež.
@kocicinka to fakt ale záleží na jedincích. Spousta rodičů se dětem věnuje a vede je k samostatnosti, to se nedá brát dle vzorku na mimiserverech. Jen se pak logicky o nich moc nedozvíme. Radši budu mít svobodu výběru než se nechat buzerovat systémem, kde odtrhnou dítě od matky už v porodnici a odmala ho pomalu vychovává stát. Brát děti do práce každý holt nemůže...