Jak to ty mámy před revolucí zvládaly?
Momentálně(zhruba rok 😀 )se nejmladšímu klubou zoubky,takže ráda vzpomínám na dobu,kdy jsem se kvůli němu musela budit každé 3 hodiny,abych ho nakojila.Když je mi opravdu nejhůř,začínám přemýšlet o tom,jak to ty naše(nepočítám tu svou,protože ta s námi byla doma 5 let)mámy dělaly,když se po půlroční mateřské vracely do práce a děti odevzdávaly do jeslí.Neumím si představit,že by po každé takové úžasné noci měla v práci dosáhnout požadovaného výkonu 😀
Chtěly byste se vrátit v čase o min. 28 roků zpět?
@vineta Jak nekempovali za první bezpečnou hranicí? ve druhé utíkali právě ti Češi, kteří bojovat chtěli. A kdyby se všichni řídili tím - přece nepůjdou bojovat do války, kterou rozpoutal na jejich území někdo jiný, pak je pravda to, že bychom zde vůbec nemuseli diskutovat, a nejen že nemuseli, ani nemohli. Protože v tom případě by se byli všichni sebrali a zdrhli do spojených států, a tady by si tiše Hitler prováděl své plány, jejichž částí bylo vysídlení Čechů a jejich odsun někam na Sibiř.
A lidé, kteří utíkali po únoru a po 68 roce, tak pokud vím, většinou zůstali v prvním sběrném táboře za hranicemi a teprve poté, až obdrželi azyl, byli přesouváni či se snad přesunuli jinam. A navíc oni nelhali nikomu o tom, že prchají před válkou, prchali před režimem a většinou byli velmi dobře schopni se domluvit, uživit a přizpůsobit se dané zemi.
@dzungala Německá vláda loni zveřejnila čísla o kriminalitě a vyšlo v nich, že migranti spáchají 3x více trestných činů, než Němci.
Copak ti nedochází, že při takovém přílivu se Evropa stane muslimskou? To chceš, aby byly běžně znásilňované ženy a malé děti? Aby se na náměstích konala veřejná kamenování, polévání kyselinou? Bože, prober se! Vůbec asi netušíš, o čem mluvíš, protože tebe se to zatím netýká, ale mne ano. Dokážeš si představit tu hrůzu, s jakou jel muž mé příbuzné jí do místa konfliktu hledat? Že tam leží zastřelená?
@dzungala nejsme tak tupé ovce, samozřejmě víe, že máme gaunery mezi sebou, ale již jsme poučeni ze spousty zkušenostní z minulosti, kde ani několikátá generace určitých menšin není schopná adaptace a má x-násobnou míru kriminality (i ty němci s turky od druhé světové války do dnes nejsou sžití), naopak u nás máme bohaté zkušenosti s bezproblémovou adaptací uprchlíků z ukrajiny a už v první generaci jejich dětí narozených na našem území není žádný rozdíl.
@dzungala odpověď je.. v jake mire? diky této svoloci bude hur.. a o hodne hur.. je hloupost ohrozovat vlastní narod vic, nez je nutne..... a pokud o tomto chcete mluvit, mela by jste dodat, ze 95 % kriminálních cinu v cechach (dle statistik), pachaji lide s tmavsi barvou pleti... coz původním původem opravdu cesi nejsou...
@marketa11112 Nechceš být zlá, ale jsi, a dost.
@kajalka
souhlasim s vámi..
@anelamates také souhlasim.. srovnava se nesrovnatelne..
@zaji také souhlasim.. je jiné adaptovat lidi, kteří ziji obdobne, v obdobne kulture, náboženství.. ale zde jsme trosku jinde..
@vineta proc, protoze narozdil od vas jsem vlastenec? protoze ma země je pro me dulezitejsi nez nejaka syrie , irak a iran? na rovinu? radeji beru i tu okupaci rusaku ci jiné slovanske země , dokonce i germanske apod.. nez tuhle muslimskou svoloc...
@marketa11112 Ne. Protože přeješ lidem zlé věci (nezávisle na tom, nakolik jsou zlé objektivně- ty je subjektivně za zlé považuješ a přeješ je těm, kdo mají opačný názor). Nečekám, že to pochopíš.
Jestli takhle vypadá vlastenectví, tak máme bejt na co pyšný. Zas o něco míň mám pocit, že je tu co zachovávat- můžete si podat ruce s těmi, kterých se obáváte. Mimochodem, jestli jsi pro trest smrti, můžeš se přestěhovat do kterékoliv islamistické oblasti, mám pocit, že byste si rozumněli.
@marketa11112 ja s tebou do pismene souhlasim a mam stejne nazory........nejsem zadny humanista - jsem tzv. xenofob a rasista 🙂)) nechci tady ani jednoho, necitim vubec zadnou povinnost temto lidem pomahat...... mi predci bojovali ve valce pro nasi vlast...ja jsem o tom premyslela, co bych delala, kdyby tady byla valka- ja bych proste neumela zit jinde-to vim, takze bych nasadila svuj zivot pro svou zemi a pro budoucnost svych deti!!!! chci zit a zemrit tady!!!! ostatni zeme jsou mi u zadele!
@vineta tva slova chápu, nejsem debil.
vtipne. 🙂)..trest smrti je stale praktikovat v mnoha zemich sveta a ma to svůj duvod.. proc zivit uchylaky, vrahy a pod.. stejne jini nebudou, adaptace neni mozna, tak co s nima? za to , co provedou jinym, si život nezaslouzi..... peníze, které realne ,,spotrebuji,, se daji pouzit radeji pro deti, postizene apod... snad i hladomor, ovšem v rámcích onich zemi ..
trest smrti je mozne vykonat i humanejsim zpusobem nez tyranim, kamenovanim, mucenim, znasilnenim mnoha a mnoha muzi , sekanim koncetin a naslednym vykrvacenim...coz je v těchto kulturách i dnes bezne...to tezko najdes v jakekoli vyspele příručce. 🙂)
jinak dle tvého chovani mas ve svém okoli , rodine a pod.. muslimy.. jinak si nedovedu vysvětlit tvou naklonost.. ty by jsi se před utlakem ci valkou u nas odebrala do nejake muslimske země? 🙂) to bych chtěla videt.. tam by je urcite zajimal tvůj názor, tve potřeby, tva svoboda 🙂)))
@drzticka81 dekuji, jsem moc rada, ze takových lidi je v tomto narode vic...a dokonce vic, nez si zde pritomne damy mysli. 🙂)
@marketa11112 Zde přítomné dámy jsou si vědomy toho, že jejich názor je menšinový, neboj.
A ačkoliv nerada zklamu tvůj úsudek, který je toliko velmi oblíbeným argumentačním faulem, nejsem muslim a ani nemám žádného v rodině, ani v blízkém okolí, pravděpodobně stejně, jako ty. Jen odmítám odsuzovat skupiny lidí na základě pár magorů. A představ si, taky nejsem nadšená z islámu, stejně jako z žádného jiného náboženství. Jen si myslím, že nic netrvá věčně, a ten ideál bílé Evropy tak, jak jej má většina z vás zakotvený, prostě není z mnoha důvodů udržitelný, a je načase se s tou myšlenkou srovnat. A bylo by fajn, kdybychom si přitom dokázali udržet tu míru svobody, kterou máme, a kterou si teď dobrovolně a předposraně necháváme ukrajovat- a to platí ve všem.
Tím končím.
@vineta
ja se nehodlam smířit s myslenkou, ze někdo chce znicit mou vlast, za kterou zde bojovali moji predci....
a ano jiste, muslima v rodine opravdu nemame, nikdo z nas si vedome nechce koledovat o prusvih.....
a ano, je mozne, dokonce pravdepodobne, ze lide budou jednou misenci... ale o to vůbec nejde...jde o to, jak se k tomu dospeje.. ....je rozdil zda to bude přirozenou cestou nebo pod vlivem náboženství, nasili a utlacovani lidi...
@dzungala
@vineta jinak prectete si damy zpetne sve první ataky na muj prvni příspěvek o tomto tématu.... mohla bych byt velmi urazena.. .. a v jedne chvili jsem si rekla, kaslu na ne, zijou asi v jinem svete..... ale pak mi doslo : tady jde o muj svet...
@dzungala @vineta já nemám sílu pouštět se do této diskuze, ale jen vám chci napsat, že si moc vážím toho, že vy toho schopny jste a že s vámi souhlasím... ve stručnosti: taky mám větší strach z lidí, kteří čerpají své informace z hoaxů a IVČN, šíří paniku a nejsou schopni se na věci dívat v souvislostech a s nadhledem než z uprchlíků nebo muslimů obecně
@marketa11112 ty jsi ale vůbec nepochopila co se ti tu snaží všichni říct, nebo já to tak aspoň chápu..že ty prostě hážeš všechny uprchlíky do jednoho pytle a to je projev xenofobie!!jsi prostě rasistka..zjednodušuješ složitý problém, ale řešení sama nenabízíš, proto jsou to jen výkřiky do tmy a řeči o obraně vlasti..jako my ostatní si totiž tu vlast chceme nechat vzít asi?a ten fakt, že Evropa pomalu vymírá resp.stárne (nízká porodnost, vysoký věk dožití) to taky neřešíš..kdo ti bude vydělávat na důchod a zdravotnictví?😕
Jako já mám názor zkráceně řečeno ten, že je třeba vyfiltrovat z uprchlíků teroristy a potenciální teroristy a taky ekonomické uprchlíky..provádět azylové řízení ideálně mimo Schengen a azylanty potom začleňovat do společnosti resp. by měli respektovat naše evropské tradice, zákony..to určitě, ale výkřiky jako "ať táhnou" jsou fakt mimo..
@anazuzzuzana Děkuji.
@mialagia a ty myslis, ze nejaky uprchlik bude makat na tvůj duchod 🙂).. neumi jazyk, neumi nic.. tamhle nekde ve slamu trhal korinky, kolikrat ani nevi co je zachod.. a pod.. nerikam, jsou tam urcite výjimky, par vzdelanych lidi.. ti at tu klidne jsou, pokud s nimi nebude problém, ale co nam prinese ten zbytek? budes je jaksi zivit ty a tve deti.... a ano .. hazim je do jednoho pytle, protože většina je svoloc... bohužel...
@anazuzzuzana nejde o sireni paniky, at tady budou ci ne, ja se jim vyhnu, do rodiny nam nevstoupi a proste tam kde budou, chodit nebudu...nechci s timto náboženstvím a ani odlisne zalozenymi lidmi nic mit..... jen dle mého se ma každý drzet sve země , svého státu a jednoduse nevyzirat ostatní.. nastesti se to v těchto zemich uklidnuje a je velka nadeje, ze se budou mit kam vrátit a zit svůj život tak, jak oni chteji a aniz by tim obtezovali ty, kteří tak zit nechteji...
@marketa11112 Tvrdit, že do rodiny nevstoupí je krátkozraké-co když si ho děti vezmou za muže-ženu? A tvrdit, že jsou to nevzdělaní lidé může někdo, kdo o tom žel nic neví a to je škoda.
@kika_21 cti dobře, psala jsem o výjimkách.. 🙂).... me deti si zrejme nic takového domu neprivedou, proste nase vychova je taka........kazdopadne za dvacet /peta-dvacet let bude svet jiny nez dnes...a uvidi se jaky.... takze nad tim zatím opravdu nepremyslim.. myslim, ze budeme všichni mit uplne jiné starosti...
@kajalka
Parazitů?
Od této chvíle se stávám tou mytickou vítačkou, protože mne nikdy nenapadlo o lidech uvažovat jako o parazitech.
@kika_21 me třeba nepripada normalni s muslimem zit , pak se ty zenske divi a hrajou si na chudinky, když se něco stane.. a stava se často...a sami si o to proste koleduji.. je to proste jinou vychovou, mentalitou a virou..... nevim tedy, cemu se pak divi...... on i rus je jiny nez cech, stejne tak nemec, francouz ci american..... sestra mého manžela zila postupne s dvěma italama a také z toho ,, vyrostla,,.. proste jsou jini nez cesi.. a je to logicke.....

@marketa11112 Smýšlím stejně. Nechápu tu krátkozrakost, nyní se nás to týkat nemusí, ale v další generaci se to bude týkat našich dětí a jejich dětí. Jako obhajovat, že sem posílají první muže a jim pak přijdou ženy s dětmi? Kolik tedy dalších milionů parazitů musí Evropa přijmout?
A srovnávat to s prchajícími Čechy? To už je výsměch a nebo totální vymaštěnost..