Jak to ty mámy před revolucí zvládaly?
Momentálně(zhruba rok 😀 )se nejmladšímu klubou zoubky,takže ráda vzpomínám na dobu,kdy jsem se kvůli němu musela budit každé 3 hodiny,abych ho nakojila.Když je mi opravdu nejhůř,začínám přemýšlet o tom,jak to ty naše(nepočítám tu svou,protože ta s námi byla doma 5 let)mámy dělaly,když se po půlroční mateřské vracely do práce a děti odevzdávaly do jeslí.Neumím si představit,že by po každé takové úžasné noci měla v práci dosáhnout požadovaného výkonu 😀
Chtěly byste se vrátit v čase o min. 28 roků zpět?
@tahejhula psala jsem, ze radeji okupaci nemcu nežli muslimu.. 🙂).. ne , ze o ni stojim nebo bych stala 🙂).. .. pletes si to, cti lepe...nerekla jsem ani slovo o hitlerovi a o drivejsich dobach 🙂)...tak opravdu nevim, o cem mluvíš 🙂)
slo jen o vyjadreni k tomu, jak mi prijde hrozne, ze bychom měli byt menšinou ve vlastní zemi, at sem prijde kdokoli, ovšem ze stále mi prijde lepsi, když tu bude rus jako predstavitel slovanu nebo nemec jako predstavitel germanske kultury a pod. nez když zde bude muslim se svým náboženstvím....
@marketa11112 A ty mas snad dojem, ze kterykoli soucasny okupant se bude chovat humanne? Ale no tak. To nemuzes myslet vazne? V mocenskych bojich nikomu nejde o lidi. Vzdyt se podivej, jak se tihle super vudci staraji o vlastni lid. 😉 A ne, nemame muslima v rodine. 😁 Ja jsem proti vsem okupacim, at uz jsou rizene kymkoli. Ja uz davno tvrdim, ze bych poustela pouze zeny, deti a vetche starecky.
Kam se to tady zvrhlo ☹
@tahejhula nejsem pro okupaci 🙂)).. to bych byla cvok 🙂)..opravdu si to vse nejak popletla 🙂))) musíš precist asi vse od zacatku 🙂).......ale jak rikam radeji za krkem kohokoli v jakekoli době , nez-li muslima. 🙂)).. uz nevim, jak ti to vic vysvětlit 🙂))...
zda mas ci nemas muslima v rodine se te nido neptal 🙂).. nebyl důvod 🙂).. nevim, proc to sem pletes. 🙂) ctes zrejme rozhovory , které patrili k nekomu jinému. 🙂)
s tim, ze by se do zemi měli poustet jen opravdu ti ohrozeni, souhlasim.. coz zeny s detma a starci zrejme budou. 🙂)
@marketa11112 A ty sis az doted myslela, ze debata na naprosto verejnem serveru je soukroma, vid. To se pak nedivim nicemu. Ani tem hysterickym smajlum. 😁
A nepopletla jsem nic, pokud nekdo vidi jedno zlo jako lepsi nez druhe, pak je mimo, sorry. Ony i veznice na Sibiri stale existuji a Nemci jsou zhusta stale presvedceni o sve naproste vyjimecnosti.
@tahejhula .. nikdy jsem si nic takového nemyslela. boze, kde to jsme.... fakt to myslis vazne? .. ...jen odpovidas nesmyslne na něco, co bylo napsano jinak. 🙂).. musíš lepe cist 🙂).. ...vic ti uz k tomu nereknu......a smajliky? jen se bavim...
@marketa11112 s tebou škoda námahy..zřejmě trpíš nějakou frustrací jak už to u takto smýšlejících lidí bývá..srovnávat německou okupaci a preferovat jí oproti současné uprchlické krizi může fakt jen blb.c:wink::wink:
@mysicka_lb
Vystihla jste to naprosto přesně👍
S dovolením si to uložím na svém blogu - nenapsala bych to lépe.
@mialagia ja nesrovnávala německou okupaci, která zde byla kdysi a prival muslimu nyní..... kde jste takovou pitomost sebrala? ze to pise pani nad vámi? ..... to je presne ono, ctete poradne.....ona také cetla spatne. ... a pise nesmyslne odpovedi ...
zadna okupace a ani valka není dobra , jasne.... ale pokud bych si musela vybrat, kdo mi ma vladnout, tak radeji krestan, nežli muslim ( proto srovnani rusa, nemce a muslima)...... to je jedine srovnani..... a proc? protože vira je proste odlisna, zvyky jsou odlisne apod...... samozrejme ja jsem stastna ted, jsem rada, za to jak to mame a vazim si toho.. snad nikdo nez-li ja si nepreje vic , aby to tak zustalo, a lide si prestali vymyslet a hekat nad tim, jak je vse zle.. protoze tak to není. dnesni lide u nas se maji prakticky nejlepe ve sve hystorii.......a presto si stále stezuji... ale tim co se deje, co sem leze a co jako paka vitame, si podřezáváme svou vlastní vetev pod zadkem a smerujeme k tomu, ze se lide budou mit zase hur, budou se vice bat a nedej boze, aby s nimi prisli dalsi nemoci, valka apod... jen, ze tito lide to sem mohou prinest.. staci, ze valci mezi sebou u nich, nemusi to nosit do evropy.. tot vse...proto jsme pro, aby si každý zustal ve sve zemi, hranice jsou dane dost dlouho , ne? a at si každý zije po svem.. chteji valcit? at valci, ale at si to nechaji za svyma hranicema a neobtezuji tim zbytek světa...
@marketa11112 Píšeš to ty sama a opakovaně viz.výše..No comment😀
@mialagia pisu co bych radeji, pokud bych to musela zazit.....vždy je něco mensi a vetsi zlo.. a to i presto, ze zle je oboje, jak jinak.... nic o tom, ze něco schvaluji . 🙂), nesrovnavam,protože to srovnat nejde...srovnávat by mohl jen ten, kdo by oboji zazil.. coz doufam, ze nikdo z nas nebude...
@marketa11112 Vase deti si urcite neprivedou zadneho muslima...snad si ale neprivedou nejakeho pekneho, blondateho, vzdelaneho kluka jako je treba pan Breivik 🙂
Kam jsme se až s touto diskuzí dostali? To snad ani možné není. Já jenom řeknu jedno - at si to dámy přejete nebo ne, tak vaše děti si přivedou, koho budou chtít ony, a ne koho budete chtít vy. A na vás zaleží, jakého si vyberou partnera, protože je jenom na vás, jakého člověka z nich vychováte. A pokud je vychováte ve slušné, inteligentní a zodpovědné dospělé, pak může bít naprosto jedno, zda si přivedou muslima či budhistu nebo katolíka a zda bude bílý, černý nebo modrobíle puntíkovaný s zelenými a žlutými hvězdičkami. protože to bude jiste slušný, inteligentní a zodpovědný člověk. Přeji vám to.
@anazuzzuzana 👏😀😀😀
Přesně tak jak píše
@anelamates , je to o tom jak je člověk vychovaný, slušný, zdravého rozumu a smýšlení a ne jaké je víry a v jaké žije době! Magorů je na světě plno, ale taky spousta lidí, kteří to mají v hlavě v pořádku a je na nich, aby to předali svým dětem. Každopádně Vy dámy svou stupidní debatou určitě nevyřešíte jestli byla horší okupace němci, rusy nebo příval muslimů. Wtf?!!!!!
Zdravím všechny a předem píši, že se nejspíš i rozohním a tím se předem omlouvám. Co se týče muslimů a jejich náboženství, mám přečteno dost na to, abych věděla, že je to prostě svoloč, která si v rámci svého patriarchátu dělá co chce, žena je pro ně jen nositelka dětí, služka a jinak bezcenný tvor (bohužel, upřímně napsáno - žijící kus masa, nic víc), je jim naprosto jedno, zda jejich manželka porodila tři děti, čtyři, nebo šest. Stačí jen nějaké selhání mysli, důvod si najdou vždy - a co, co , nic, - zabít. Tak tu prostě vykopeme jámu, tady ji hezky v pokleku posadíme a pak jen lítají šutry. Dohromady to nic nestojí, kameny se mohou použít příště..... . Je však ale důležité, že odsouzená k trestu smrti je odsouzená i vlastními dětmi, takže i ty děti musí hodit kamenem! ....ses netrefil.....! ??? ... házíš znova!!! .
Tahle svoloč je do Evropy zvána? Ano, bohužel. Budou si diktovat, zda budou chodit jejich děti na tělocvik ve školách, na hodiny plavání, a to je jen zlomek toho, co by jim mělo být umožněno? ...
Tak to otočíme. V jejich zemi je naprosto normální, že je holčina ve dvanácti letech provdána, nebo i dříve, že již třeba v těch dvanácti rodí, atp. To jim tedy taky umožníme, ne? - Já jen, abychom nebyli rasisti...
Jsem prostě názoru, že tu nemají co pohledávat, hotovo. Ti, co opravdu utíkají, tak se podřídí a nějaké burky budou pro ně minulostí a budou se snažit co nejrychleji a nejlépe začlenit do naší společnosti
@magdalenax to takhle prostě nejde zobecnit. Mam dost přátel muslimů a v 99% jsou to lidé jako my. Islámský stát nemá nic společného s muslimy stejně jako křižáci neměli nic společného s křesťany. Zavřela bys dveře všem nevinným lidem, kteří utíkají před válkou? Je to složitá problematika a svět je nás všech.. Anebo si budeme žít na svém písečku jak to udělal zbytek Evropy když k nám tenkrát vtrhl Hitler a začal si zabírat území? Když už se vzdelavas ohledně islámu, mělo by to být s cílem pochopit a uvažovat nad konstruktivním řešením, ne s cílem odsoudit, zavřít dveře a ať se tam třeba povrazdi. Dobří lidé by si měli pomáhat a hledat, co je spojuje, ne co je rozděluje. Neříkám pustit sem všechny, je to fakt složitý, ale nemam rada zobecnovani a odsuzovani..znám dost muslimů, kteří jsou fakt dobří lidé.
@magdalenax Jo a co jste přečetla? Bez dcerky neodejdu a Lovce draků?😁 Je naprostá blbost dávat všechny muslimy do jednoho pytle, jen proto, že si jejich horší část vyložila korán po svém. Křesťané taky nebyli od prvopočátku úplně mírumilovní. Ale co to má společného s původní debatou fakt nechápu......
Taky nemam rada hazeni vsech do jednoho pytle,taky mam mezi znamymi nekolik muslimu. Nicmene bych prece jen byla opatrnejsi v hodnoceni. Velmi me totiz zarazila odpoved jedne z nich na otazku,zda dodrzuje ramadan: "ne,nemusim,protoze zbytek rodiny je daleko a nevidi to". Jako wtf? A to ma VS,je ze vzdelane rodiny (oba rodice uci na VS),takze rozhodne ne zadni ortodoxni-a presto tak moc daji na sirsi rodinu,ze byt pobliz,tak radeji nejedi a nepiji...
Diskuze se odklonila od tématu a některé příspěvky porušují kodex chování (Je zakázané vkládat příspěvky obsahující, obhajující či podněcující násilí, fanatismus, rasismus, nenávist ke konkrétní osobě nebo skupině či šířící strach.). Takže ji zamykám.

@marketa11112 Tys moc vtipna, jakkoli chapu urcitou paniku kolem muslimu, tak tve prohlaseni o germanske okupaci je uplne mimo. Ono kdyby se to tehdy Adousovi podarilo, tak tady nejsou ani tvoji rodice. 😁 Svet se na nas tehdy vysral (no co je jim do nejakych Cechu, ze jo, jejich vlast je prece dulezitejsi) a nase slavne narody byly jen dalsi na rade. 👍👏👏