icon

Je možné vyjít na RD s příjmem 25000,-?

dd44
7. čer 2016

Ahojky holky,

je to spíš takový obecný dotaz. Přítel pořád naráží na to, že už by chtěl miminko (mně je 22 jemu 24.) Bydlíme spolu a máme hypotéku na stavební parcelu (na 8 let)... Mám takovou otázku, je možné vyjít pokud bude náš příjet cca 25 000? Pořád to počítám a budeme každý měsíc v mínusu cca 4000,-Kč.

Hypotéka: 6000,-
Nájem: 6000,-
Dítě: počítám 3000,-
pes: 1000,-
Stav. spoř. - 800,-
Stav. spoř. -1000,-
spoř. 1000,-
jídlo - cca 5000,-
nafta - 2000,-
přítel kouří -2500,- (prosím tohle neřešte, vím, že bysme tímhle ušetřili, ale prostě to tak je) -

+ další nečekané výdaje

Přítel bere 18 000,- + RD 7000,-

Jen chci vědět, zda jste to některá také před otěhotněním počítala a zjistili jste, že nevyjdete a pak byla skutečnost jiná.

Já zatím opravdu dítě neplánuju, když vidím, jak by to bylo, spíš mě to zajímá a myslím si, že nenajdu lepší místo na odpověď.

Děkuji 🙂

jahodi
Autor odpověď smazal
luj89
24. čer 2016

@blahova_andrea Já teda z okolí a z rodiny znám páry, kde v drtivé většině vydělávají víc ženský (mívají taky vyšší vzdělání) ;)

mollyweasley
24. čer 2016

@jahodi No nebudu to tu spamovat, ale letos se náš chov rozšířil i o kolonii švábů (1000 dospělých), abychom ušetřili náklady na krmení. Už tedy kupujeme jenom cvrčky a červy 🙂

blahova_andrea
24. čer 2016

@xpila 😀 chudák

blahova_andrea
24. čer 2016

@luj89 tak to já moc lidí takto teda neznám. a myslím, že to musí být dost náročné na ega jejich protějšků 😅

marketa11112
24. čer 2016

@somalicats
@veri0007 jsme také na vesnici.. ano platíme jen 3500 elektrinu, 1000 vodu, 5500 rocne pojistku.. ale..... zacinali jsme na zelenem poli. dům stoji.. bez fasady, je nam maly, budeme pristavovat.. cca 500000. a to budeme vse delat sami. nemame dokončenou část plotu, venkovni sezeni, operou zed, fasádu na dilne a pod... proste se komplet dostaneme přes 4000000 a to v usteckem kraji, kde za 700000 koupis opravdu luxusni byt....... pokud clovek nepocita naklady na dům a zahradu, ale jen oholene mesicni vydaje, pak ano, bydleni na vesnici je levnejsi... my ale strkáme každý mesic 5-10000 do baraku navíc.. najmy ve meste v nasem okoli jsou 4-7000 mesicne dle velikosti bytu..a jsme jinde....v praze s e to urcite lisi, prazaci usetri pokud jdou na periferii, ale to je asi výjimka...

jinak dat psa pryc, kterého ma clovek třeba dost let? to je kravina... ja mam psu 7 a ikdyz nekdy poradne zazlobi a nejradeji bych jim zakroutila krkem, tak bych je pryc nedala....jinak poradim.. slusne premiove zradlo ma ted i mountfield, manzel ho tam bere stále...a psi se mohou utlouct...

jinak ja když spocitam nase oholene naklady bez toho , co jakoby usetrime a nastrkáme do baraku navíc, tak se vlezeme do 25000 akorát i s esporenim... manzel také kouri, ale kupuje doutníčky v lidlu akouri méně a naklady klesli tak na 800 mesicne. projedeme tedy tak 2000 mesicne, vic jen vyjimecne. mame 2 stavebka, každý za 1700 a posilame 600 na fondy, 1000 života se sporenim pro nas i syna, naklady na dům i rozpocitanyma pojistkama tak 5000 mesicne, syn tak 2000 mesicne (varim doma, nic kupovaného nedavam, kupuji jen zakladni potraviny, zadne polotovary, pecu a pod ) a to jime fakt hodne a jsme na 7000, zbytek jsou ruzne vydaje od bot po ruzne kraviny do domacnosti apod...občas to presvihneme, když se kupuji darky nebo manzel koupil tablet a pod.. nejčastěji přes leto, takze je dobře pak mit rezervu....
jinak ja sama nedoporucuji cekats dítětem dlouho.. kdybych mohla vrátit cas, mela bych rvni dite kolem 25, druhé do 30 let. me je 33, mame syna rok a pul a planujeme druhé. fyzicky nejsem stara, ani psychicky , ale me telo nedalo tehotenstvi.. predcasny porod ... vse mohlo byt jinak...a navíc to nase dite je tak uzasne, ze lituji toho, ze uz to nezazivam dele....

texetka
26. čer 2016

@marketa11112 spíš než hnus z mountfieldu bych radila krmit masem. Krmím tak dva psy , na kvalitních granulích jsem prokrmila kolem 1500 za měsíc za oba , ted jsem na 1200 za měsíc a půl pro oba dva a je to mnohem kvalitnější než jakékoliv umělé granule. A to kupuji i drahá masa - lososa, kusovky. Kdybych chtěla, dostanu se ještě na méně .
A to nemluvím o tom jak se psiska spravila - na žrádlo se těší, minimum odpadu , parádní kondice ...
Navíc mountfield to jsou jen srajdy - když se koukneš na složení, je to bída bída. Minimum masa, v podstatě jen šrot .

-jinak souhlasím, dávat pryč psa jen kvůli penězům je blbost .

sofie2015
26. čer 2016

@texetka my museli dat psa k rodicum...nwmel rad deti...vzdycky po nejakem vyjel...byl to starsi (15lety) jezevcik po babicce,ktereho jsme se ujali po jeji smrti....ale nikdy bych ho nedala pryc kvuli penezum....

marketa11112
26. čer 2016

@texetka tak ten hnus z mountfieldu ma 70 % masa (mluvim o tom drazsim zradle, ne o tom za 150 🙂) ) , coz ma maloktere zradlo 🙂).... jinak moji psi by po mase měli silene průjmy a zvraceli by.. mam vyzkouseno.. on ne každý pes to snese.. bohužel...... jinak naší psi.. všichni dostavaji zradlo pro stenata, jinak třeba fenky hubnou... jsou hodne aktivni, vitalni,ulitani...jinak davam i zradlo brit, bosch, eukanubu.. většinou na střídačku. naší psi sežerou vse.. ale vse jen steneci... neznam alergie u psu, neznam zadne problémy se zaludkem a pod..... ono to nechce zase prehanet...

marketa11112
26. čer 2016

@sofie2015 jezevcici ke staru byvaji takovi.. ta povaha je proste takova... 🙂.. ..stava se...hlavne , ze ma domov u toho, koho zna..🙂)

luj89
26. čer 2016

@blahova_andrea Tak víš co, málokdy se stane, že vydělávají oba dva naprosto stejně, takže by to vždycky pro jednoho z nich mělo být náročné na jejich ego. Ale v mém okolí to tak není, prostě to všichni berou tak jak to je, ženský jsou rádi, že mají pěkné peníze a můžou trošku zaopatřit rodinu a chlapi jsou zase hrdí na svoje ženy 🙂.

prdecek
26. čer 2016

nemáme to ani oba dohromady a máme dvě děti, hypotéku, platíme splátku na auto a příspěvky pro bytové družstvo na opravy (ne málo) a na jídlo a vše ostatní nám zbyde velice málo. takže dle mě se prostě budete muset v něčem uskromnit, jako já nemám 5000,-- na jídlo ani pro 4 osoby, takže si myslím, že to půjde 🙂

78marcela
26. čer 2016

@prdecek fiha...tak to Teda musíš umět sakra šetřit. Já přemýšlím, jestli vyjdu sama s dvěma dětmi z 24tisic..hypo plánuju cca 2500 měsíčně a auto na splátky nemám..na jídlo počítám 5000 pro sebe a dvě děti za předpokladu, že budou jíst ještě ve škole a školce, což se bude platit zvlášť..
Ale 5000 pro čtyři na celý měsíc...to jsi fakt dobra, to si neumím představit.

prdecek
26. čer 2016

@78marcela musím říct, že je to masakr, ale dá se to. Starší syn chodí do školky 3x týdně, tak něco sní i tam, ale samozřejmě se to platí také. Umím využít snad všechno jídlo 😀 a teď se těším na zeleninu a ovoce ze zahrádek babiček, tak bude líp. a navíc teda budu nastupovat už do práce, takže budu mít už výplatu, tak to bude zase lepší 🙂 člověk si musí stanovit priority, co se fakt musí koupit.

soyevita
26. čer 2016

@prdecek
@78marcela Máme taky 25tisíc,3500,- hypotéku a vyjdeme.I si něco koupíme,nebo ušetříme a je nás na to 5lidí.Takže se to určitě dá,jen se musí přemýšlet.Peču rohlíky,chleba,buchty,dělám domácí taveňák,lučina,jogurty.......

zuzineckah
26. čer 2016

@prdecek klobouk dolů před tebou. 5 tisíc za jídlo u nás padne na dva nákupy

prdecek
26. čer 2016

@zuzineckah
@soyevita
on si člověk zvykne a jíme prakticky normálně, jen nekupuji žádné polotovary a nic podobného, pečivo domácí atd. Opravdu se to dá, ale zatím nic neušetříme ani. také mi tu hodně maminek pomohlo s oblečením pro kluky jen za poštu, takže i proto se to zvládá lépe. A jak jsem už psala, tak budu nastupovat zpátky do práce, tak to bude už jen lepší a také nám za dva roky skončí platba na auto, tak to bude také super 🙂

andrisek123
26. čer 2016

My máme dohromady 25 taky a vycházíme. Manžel 19 a já 6.
Hypotéka 6000
inkaso 4200
všechna spoření a pojistky 2500
mobil 500-1000
auto (benzín) 1500-3500
jídlo a drogerka 4000-6500 (ale zeleninu,brambory a vejce máme domácí)
mimčo (pleny a lékárna) max 2500 ( ale kojím! a příkrmy jsem zahrnula do jídla)

Někdy i 3000 ušetříme a někdy nevyjdem o +-2000, letos jsme si z toho co máme našetřili 15 tisíc na dovču.
Ale máme bokem nějaké peníze na které zatím nesaháme,

prdecek
26. čer 2016

@zuzineckah ještě chci dodat, že fakt využiji skoro vše, např. když pořádně umyjete zeleninu do polévky, tak z pěkných slupek z mrkve, celeru a petržele a dalších je dobrý vývar zeleninový 🙂 který si dám do mrazáku a pak využiji na omáčku či samotnou polévku.

blahova_andrea
26. čer 2016

@luj89 tak stejně nevydělávají asi fakt nikde, ale u žen je to tak nějak "normální", žena neztrácí ego jen proto, že má nižší plat. ale muž, který nezabezpečí rodinu s tím většinou problém má. oni jsou prostě nastavení jinak. stejně jako jich hodně dává ženám sežrat, pokud vydělávají ženy o hodně málo, tak jich hodně špatně nese, když žena vydělává víc. jako nic není 100%, ale ... 😉
@78marcela my taky utratíme pro čtyři lidi kolem těch 5000,- měsíčně za jídlo. ono se to dá, myslím, že jsou rodiny, kde mají i méně 😅

78marcela
26. čer 2016

@prdecek no fakt máš můj obdiv, já šetřit chci, ale moc mi to nejde. Mám obdobi, kdy za měsíc neutratím skoro nic, ale ten další měsíc si to pak dvakrát vynahradim😉
Dnes jsem vlezla do pepca, a hned 120kc pryč. Předtím jsem byla v kaufu, chtěla jsem jen zeleninu a kuskus v akci a nechala jsem tam 800, měli v akci hračky, tak jsem ji nakoupila k narozeninám a vánocům už dopředu..A nebylo to nutné..
@soyevita díky, jsem ráda za ten názor, dělá mi to těžkou hlavu..ale tak si teď říkám, že to zvládnem. Teď ještě aby se to druhé dite povedlo😉

luj89
26. čer 2016

@blahova_andrea Tak takhle to naštěstí u nás nefunguje a neznám pár, kde by to až takhle hrotili (nemyslím to zle). Podle mě mají finančně zajistit rodinu oba partneři a je jedno, kdo z nich vydělává víc. Ten, který vydělává méně zase třeba dělá víc domácích prací atd.
Možná že ženský v mým okolí by nechtěly doma chlapa, který s tímhle má problém a naopak.

78marcela
26. čer 2016

@andrisek123
@blahova_andrea díky,rada slyším, že to jde v pohodě😉

texetka
26. čer 2016

@marketa11112 mno, i tak nic moc. Byla jsem tam včera pro věci a ze zajímavosti jsem se na ty granule koukala. Kupuji je do útulku - ty drahé a mým psům bych to nekoupila. Drahé, šrot.

texetka
26. čer 2016

@sofie2015 mám psa co nemusí děti. Uvidíme jak to budeme zvládat. Ale vymyšleno to zatím máme. Je starý, nemocný. Uvidíme co bude.

kaja2016
26. čer 2016

@dd44 Taky pocitejte, ze predtim budete mit materskou (nevim, jestli jsem neprehlidla, jestli uz Vam to tu nekdo nepsal),a z te se da i neco nasetrit a pri rodicaku se uz da neco privydelat.

adelkaaa
26. čer 2016

To jako ze budete vse plati z tech 25 000? A co kdyz bude mimoradny vydaj? Mate nejakou financni rezervu? Manzel by si dite taky moc pral, ale ja to porad oddaluju nez nasetrime nejakou rezervu, to nam ted mimochodem moc nejde, takze se tomu branim zuby nehty my na tom budem takto :
32 000 cca mesicni rozpocet z toho :
10400 hypoteka
1000 elektrika
500 voda
1300 plyn
1200 telefony
500 intrnet
1000 pes ( ne kazdy mesic)
1500 sporeni
1000 pojisteni na auto
3000 benzin
Plus jidlo a to je cca 4000
Plus necekane vydaje
A jak s timhle vyzijem netusim...

dd44
autor
27. čer 2016

@adelkaaa Ano, těch 25 tis je čistě pouze příjem.. A výdaje jsem osekla na minimum.. Teď místo 6000 tis, dáváme na hypotéku 7000 (zbytek se nám spoří na hypotečním účtu s tím, že v době fixace dáme mimořádnou splátku. - Měsíční splátka je 5300,- + místo 1000 kč na spoření odkládám na spořící účet 5000 (do toho můžeme kdykoliv sáhnout) , momentálně za pejska utratíme víc - granule kupujeme cca okolo 1500,- ...

margarithka
27. čer 2016

25 000 je částka, která je pro někoho nepředstavitelně vysoká, pro jiného nepředstavitelně nízká. Je to hlavně o nastavení v hlavě. Samozřejmě se s touto částkou vyjít dá- jsou lidé, kteří, ač oba pracující, tuto částku nemají ani dohromady a přesto postaví dům, zasadí strom a zplodí syna. Pak jsou tací, kteř i kdyby měli měsíčně milion, nevyjdou, protože prostě to utratí za pi...viny.
Nástupem na mateřskou jsme přišli o čtvrtinu příjmů. Úspory padly na nové auto, protože staré odešlo. Ve čtyřech lidech (roční dvojčata) máme na útratu zhruba 10 000 Kč (na potraviny 4000). Peču, vařím, zeleninu pěstuju, nekupuju příkrmy, kluci nemají nové oblečení, opravujeme starý barák, na který máme hypotéku. Máme psa a dvě kočky. Kupujeme stále Nutrilon. Žijeme, jsme spokojení, nestrádáme i nějakou tu korunu ušetříme, i když to není moc.

Jo a manžel kouří. I kdybych ho zabila, nic s tím nenadělám. A jak tady některé psaly, že s kuřákem by nikdy díte nezplodily, atd.- no, pokud je to jediná vada, myslím, že to na funkci (ani živočicháře) vliv mít nebude. Ono je někdy dobré podívat se i do zrcadla a uvědomit si, že i my ženské nejsme takové hvězdy, za jaké se považujeme, a vydržet s námi může být nadlidský úkol 😉

dd44
autor
27. čer 2016

Holky, můžu mít ještě dotaz? Kolik vychází měsíčně rodičovský příspěvek, pokud bych si zvolila 3 letou variantu a před tím, jsem měla nárok na MD... ??? Ptám se z toho důvodu, že jsem žila v tom, že je to 7300 a teď jsem se bavila s kamarádkou a ta mi řekla, že pobírá 6900 měsíčně.

Strana