Nízký rodičovský příspěvek, co si o tom myslíte?
Dobrý den, rozjela jsem takovou akci jak vyburcovat všechny k tomu aby se nemluvilo jen o přidávání peněz důchodcům ale aby se zaměřili i na maminky. Zajímal by mě váš názor na to, že nám maminkám dají prostě jen 220 000 a víc ani korunu. A navíc jsem zjistila že tato částka byla stanovena někdy před deseti lety a to bejvalo levněji.
@svetlus_pepca tak seď na zadku a breč 😀 . Tohle miluju, kurňa, když se chci mít, tak proto musím něco udělat ne?
@andy80 Máš zřejmě naprosto odlišný pohled na život, takže není potřeba dál diskutovat. A opět - mícháš dvě věci dohromady. Stát vs. výše RP a stát vs. rodina, maminky.
@svetlus_pepca žalostně málo, do prd...... už tolik co ti dá stát na dítě nemá ve světě obdoby. Nelíbí se ti to? Tak dej dítě do jeslí a jdi makat. Ne ty si přesně ten tip lidí co sedí na zadku a vzdychá, jak se má špatně a jak se stát nestará. Bože, kde to žijeme?
@andy80 Ty jsi hodně mimo, viď?? 🙂 Já nesedím a nebrečím. Pro to, abych se měla dobře, dělám. Co, tě fakt zajímat nemusí. Nesuď, když neznáš. Psala jsem objektivně. Mám kolem sebe třeba pár samoživitelek. Za tenhle názor by tě koply kamsi...
A pokud chceš být skvělá kamarádka, maminka, manželka a hospodyňka tak tě holt musí živit chlap.
@svetlus_pepca vždyť brečíš i tady v příspěvcích
@svetlus_pepca tak se nevracej do státního sektoru.. zase z našich peněz jsi placená, když už to bereme jako slovíčkaření.. A pokud se nenaucim autem, budu mit taky 4h dojizdeni a platove to bude smesne.. tak prave pracuji i u rodicaku,a bych pro mozneho zamestnavatele byla zajimava, ze jsem se vzdelavala a pracovala i pri rodicaku...
@andy80 A jdi do háje s tím, co ve světě. Mně je u zadku, jak se mají na druhý straně polokoule! Navíc jsem nikde nenapsala, že zrovna já se mám špatně, takže mě neházej do jednoho pytle s nějakejma ufňukánkama. Nejsem naše "menšina"...
@andy80 Já?? Ty si to fakt vykládáš po svým, viď?? 😀
@svetlus_pepca Já jsem taky byla samoživitelka a na stát jsem se neobrátila. Když bylo synovi půl roku šla jsem do práce a našla si pro něj hlídání, ze začátku na půl úvazku, v roce na plno. Vyšlo to lépe než kdybych s ním byla tenkrát za 3800 doma. Proto nesnáším jak se někdo ohání, že je samoživitelka a má nataženou ruku aby stát dával, protože chudinka zůstala sama s dítětem.
@lajla Jak Tě mám virtuálně ráda, tak teď si mi zvedla mandle. Můj otec byl postavený sakra vysoko a že by plat odpovídal jeho zodpovědnosti, to se říct nedá. to ti úředníčci na magistrátech, kteří tam pijí kafe, těm bych klidně ten plat snížila.... .
@svetlus_pepca a umíš i něco jiného jako naříkat a plivat kolem sebe? Na nás "chytré", na stát, na systém, na ty, co pobírají dávky? Mě přijdou ty tvé výlevy až směšné. Tvůj muž si určitě vybral své povolání sám a dobrovolně, nebo mu někdo u toho stál na krku??? Pokud vím, tak tyhle složky pobírají mnohem větší benefity a příplatky než třeba taková zdravotní sestra na ARU, která ti tu pr+del může zachránit taky. Takže to povyšování sis mohla odpustit, je naprosto irelevantní.
@andy80 klobouk dolu a dekuji za tvuj prispevek.. me se vari vzdy krev, jak ctu jsem chudinka samozivitelka a tak davejte.. ano, je urcite % mamin, co fakt socialku potrebuji, ale rekla bych, ze mnohonasobne vetsi procento je, ze jen horekuji, otce ditete/pritele taji a jen berou....
@kami1984 Taky to nemám v plánu a pracuju na tom 😉 Jasný, z vašich peněz, se kterejma jste všechny spokojený, dostávají potřební státní zaměstnanci almužnu...
@svetlus_pepca
" A vám opravdu výše rodičovského příspěvku přijde dostačující?? Za to, že jsme doma prý... To na to nesmíte koukat jako na možnost se flákat a nic nedělat. Ale jako na příležitost být dobrou hospodyní, kuchařkou, uklízečkou, učitelkou, zdravotnicí, účetní, manažerkou, volnočasovou pedagožkou, vychovatelkou, ošetřovatelkou, cukrářkou, řidičkou, milenkou... Ale především MÁMOU! Tak a teď všem těmhle ženskejm dejte za jejich práci sedm tisíc "
TO JSOU TVOJE SLOVA, TAKŽE PÍŠEŠ, ŽE STÁT DÁVÁ MÁLO, NE ŽE NE 😉
@svetlus_pepca tak to chce odejít jinam, kde almužna nebude... každý svého štěstí strůjce... a promiň, ale takové úvahy jsou cestou do zhouby. Proč třeba DiCaprio zavrtí prdelí na plátně a má 20milionu dolarů, kde je spravedlnost.. vždyť tak uvažovat ani nejde...
@mandala jistěže to pro z nás nikoho není optimální vyhlídka. Ale tím, že budeme nadávat na důchodce a přidávat maminkám na RD se to taky nevyřeší. Je to prostě fakt, na který se musíme připravit. Bohužel.
@zuzineckah Ježiš, tak znova. Já nenaříkám. Já jsem třeba spokojená. A na nikoho sw nepovyšuju! O tom, kolik berou tihle zaměstnanci a s jakým rizikem, se tu nebudu bavit. Lidi mají vždy svůj názor a beztak nevěří. Příplatky za riziko jsou směšné a benefity teda fakt nevedou. A vybral?? Možná mu nic jiného nezbylo, možná vybral... To je jedno...m
@zuzineckah To je marný, motáš pátý přes devátý. Pročti si to znovu a třeba pochopíš. Mě nebaví psát furt totéž dokola 😉
@andy80 Asi jsi hrdá na to, žes dala přednost práci před péčí o dítě. Takhle si to mám vysvětlit?? A opět sis z mého příspěvku vzala půlku. O samoživitelkách, co natáhnou ruku a čekaj, že se stát postará, nepadlo ani slovo 😀
Dámy, končím. Vy pracujte do úmoru a buďte spokojené. Já spokojená jsem, že se mohu naplno starat o rodinu 🙂
@svetlus_pepca jj, všimla jsem si, že to napíšeš každému, kdo ti oponuje a dojdou ti argumenty 😀 I tak se dá diskutovat, no. Jen si přečti svůj úvodní příspěvek - já primárně reagovala na něj. Ale tvé další diskusní příspěvky mě jen utvrzují, že přemýšlíš ploše a hodně nevyzrále.
@svetlus_pepca a jako myslíš, že jsem při práci nepečovala o dítě? Pracovala jsem převážně v noci a dospávala, když spal on, takže to na něm žádnou újmu nezanechalo. Občas jsem musela přes den a to jsem měla hlídání. Jsem hrdá na to, že jsem to zvládla bez přídavků a sociálních příplatků a podobných dávek. A nevzala jsem si půlku, jsi psala, že by mě samoživitelky ukamenovaly. Tak jsem napsala svůj názor na samoživitelky.
@svetlus_pepca no, mám děti 3, trávím s nimi 2/3 svého času a stíhám i teplé večeře 😉 K tomu mám spokojené manželství a prosperující firmu. Všechno jde, když se chce, ale nic není zadarmo. Jen si člověk musí hledět svého, ne se ohlížet na to, co mají jiní 😉
@zuzineckah jo, jo, si přebíráme její příspěvky po svém ne? Asi bude chyba na druhé straně přístroje 😀
@andy80 jistě no. Asi jinej gang 😀
Mimochodem, já oceňuji, že si to tak zvládla. Kdysi jsem byla ve stejné situaci. Je to už spousta let, ale pamatuji si, jak to bylo náročné. A taky bych za nich na světě neošidila dceru o společný čas... Ale někomu nevysvětlíš. Ono je jednodušší tlachat o tom jak to nejde, než udělat něco, aby to šlo 😉
Pracovat do úmoru? Ale no tak;)) Dodělala jsem teď jednu práci, když si tu tak povídáme, za kterou budu mít hezkou částku. Stihla jsem tuto diskuzi, svůj závazek a zároveň syn leží vedle ně a spokojeně oddechuje.. Vše se dá zařídit🙂)
@andy80 Ty jsi samoživitelka?

@kacca11 Nevím, jak jsi z mého příspěvku vyčetla můj pohled na partnerství a rodinu. Nikdo tu nemluví o tom, že mi stát má platit za to, že budu doma. Mícháš dvě věci dohromady. V jednom kritizuji výši RP, protože to je prostě v poměru k ekonomice našeho státu žalostně málo. A v tom druhém kritizuji stát za to, jak se staví k rodině po uplynutí RD.