Nízký rodičovský příspěvek, co si o tom myslíte?
Dobrý den, rozjela jsem takovou akci jak vyburcovat všechny k tomu aby se nemluvilo jen o přidávání peněz důchodcům ale aby se zaměřili i na maminky. Zajímal by mě váš názor na to, že nám maminkám dají prostě jen 220 000 a víc ani korunu. A navíc jsem zjistila že tato částka byla stanovena někdy před deseti lety a to bejvalo levněji.
@lajla tve pohorseni mi pripada usmevne.
Ne, zapachajici bezdomovec je opravdu jiny pripad nez odpocivajici rodinka na lavicce. A mne tedy jejich pritomnost velmi vadi, vadi mi, kdyz se valeji na lavickach, znecistuji je. Je naprosto spravne, ze ho chteli vykazat.
A samozrejme, ze uskocili. Oni totiz ti bezdomovci byvaji fetaci a takove zraneni jehlou, to za uhnuti stoji si myslim. Nikdo z nich nechce skoncit se strikackou zabodnutou v ruce.
Fakt me to fascinuje. Bezdomovec, co nepracuje a vysava socialni system se muze valet na verejnych lavickach a policiste, kteri jsou tu aby udrzovali poradek jsou ti spatni? Boze!
@lajla samozrejme, ze k normalnimu cloveku se budou chovat jinak. Logicke, ne?
A opilci? S nim se mazat nebudou a sbali ho na zachytku.
A vyprosuji si, abyste naznacovala, ze by se muj muz mohl opit a usnout na lavicce. Jestli tohle dela vas muz, je to vase ostuda. Slusny clovek tohle fakt nedela.
@lajla u té situace jsem pochopitelně nebyla, takže hodnotit nemohu, zastávat se nikoho nechci. Pochopila jsem, že ten bezdomovec upadl, takže nemohu posoudit, jestli má na tom někdo vinu? Ty bys chytala a snažila se vlastním tělem zabránit pádu někoho, o kom víš, že je třeba nemocný? Uvědom si, že ti policisté ho pravděpodobně znali více a jinak, než panička, co kolem projde v uctivé vzdálenosti a vidí ho poprvé v životě, ale má své ideály o tom, jak by se ti policisté měli chovat.
@lenka5731 ne postavili ho 4 na nohy, chlap se jakoby protáhl...policisté se lekli?uskocili a chlap spadl na zem..
Je mi jasný že jsem to neměla zmiňovat...kdybych nenapsala bezdomovec...i reakce by byly jiné, nikde nerikam že se mají chovat k němu jak v bavlnce ale sprosté nadávky si mohli ušetřit, to je fakt
Tuz já nevím... potkavam bezdomovce co stojí s časopisem v klidu, zpívají nebo hrají na nějaký nástroj...a vždy peníze dam... neznám žádné tlupy co obtěžují občany a nadavaji jim
@lajla otázka zůstává stejná .... ty by ses "nelekla" člověka, o kterém víš, že je nemocný a má třeba otevřené hnijící rány? (třeba) Chtěla by ses někoho takového dotýkat? Co bys udělala s člověkem, který se neudrží na nohou, ale musíš ho dostat pryč z toho místa, a třeba už počtyřicáté? 😕
@lajla z tvoji pozice to bylo neesteticke, to je fakt. Mozna az by te nejaky obtezoval, mela bys jiny pohled na zachazeni s nimi.
Jinak se policiste chovaji k bezdomovci, co dela problemy a jinak k tomu, co je bezproblemovy. Jedna takova vyjimka u nas je. Ostatni by zaslouzili daleko tvrdsi jednani.
@lenka5731 chlap byl oblečen od hlavy až k patě...policisté taky a rukavice k tomu, byli vybavení protože určitě přijeli na zdání...takže hrozba nějakého přenosu nebyla...
To je jako byste se ptala jak se má zachovat doktor když pacient má nějakou přenosnou nemoc...
Ano máte pravdu bez rukavic bych se ho nedotkla...a je fakt že když jednou upadl chlap na ulici... tak lidí chodili kolem bez povšimnutí...až když já jsem k němu přišla tak se osmelili ostatní... smutné
@lajla neumíš se vcítit do těch policistů. Uvědomuješ si, že policisté toho bezdomovce pravděpodobně neviděli poprvé jako ty, viděli ho v různých situací, třeba i nahého a vědí o něm víc informací než ty? Že ho už třeba doprovázeli do nemocnice, viděli výsledky jeho krve, informace o jeho zdravotním stavu, které mají v kanceláři někde ve spisu...... A ne, ty jdeš jednou okolo něj, vidíš ho oblečeného, samozřejmě z dálky, takže prohlásíš, že byl ok a riziko přenosu nebylo.... Mezi policistou na ulici a lékařem je rozdíl naprosto diametrální. Musím už odejít. Hezký den
@lajla nebyla? Ach jo, to je tak naivni. Staci mit jehlu v kapse, staci cokoliv.
A ne, policista neni doktor. A ver, ze i doktori jsou velmi opatrni, aby riziko minimalizovali.
A jak vis, ze to neresili individualne? Pisu to po ste - pravdepodobne ho znali velmi dobre a vedeli, co je zac.
Ale tahle diskuze postrada smysl, jsi presvedcena o sve pravde.
@ilonne v tom neni problem.. je to lehce usmevne, ale s tim tam ti lidi.nastupuji a prave vetsinou od PCR.. hledali jsme.hodne, ale nenasli. I dotaz na Ministerstvo prace a soc veci vznesli.. prehazovali si nas jak horky.brambor od financi po vnitro. Pracovala jsem pro Mladou Frontu..
ano - pokud mám základní školu nebo výuční list, tak to pochopím. Ale já nestudovala, abych si nemohla nic koupit navíc. Já jsem to vždy uměla s čísly, takže jsem si spočítala, kde to smysl má a kde ne. Taky jsem si ledaccos vyzkoušela na brigádách, takže jsem měla jasno.
Já jsem ze severní Moravy - Jesenicko - kde, pokud nechceš makat půl roku na lyžařském vleku jako holka pro všechno nebo ve fabrice na koloběžky, moc šancí nemáš. Takže já jsem nabrala zkušenosti a rychle pryč.
Bydlela jsem v pronájmu v družstevním bytu - 2+1 za 8000 Kč. Takže výplata v počátku 10 čistého mi tak tak vyšla - takže jsem se vrátila k mámě a bydlela ještě 2 roky tam, než jsem si našetřila a mohla jít do "svého". Ale i tak to nebyla žádná hitparáda...Zkrátka mě žít při zemi nebavilo, já chtěla víc a tím jsem se odlišovala od kamarádů a spolužáků, kteří dřeli od nevidím do nevidím za 12 čistého a ještě byli rádi, že mají smlouvu na půl roku...
@ilonne v Praze mozna ano, v mensich mestech jako Benesov tomu tak neni, ale jak rikam, je to jejich volba.. ale ty mluvis porad o soucasnych.. na.mluvim o te armade co se tahne z minulosti.. pocitali jsme to a v prumeru kluk, co sel k policii ci vojakum po vojne, narozen napr kolem let 197? po deseti letech odesel,.tudiz cca ve 30,tak bude i kdyby se uz nevalorizovalo, coz se bude, dostane pres 3 000 000. Ano, jiz se vysluhy dani,.proto tam neni pocitana valorizace. To neni spatne.. a to je jeden kluk..

@lenka5731 já nejsem cvičená na takové situace, určitě vím že bych nikomu nenadavala do ku...v, nejdříve lze slušně požádat,aby...a ne hned nadávat ,rvat a vyhrožovat