icon

Babské rady na kašel po antibiotikách. Jaké máte zkušenosti?

vnoucek2
22. zář 2021

Dobrý večer chtěla jsem se zeptat,zda má někdo babské rady na uklidnění kašle? Už od malá trpím na průdušky a i po dobrání antibiotik kašlu ještě třeba měsíc, vše konzultováno s lékařem ten řekne(Vy to máte vždy na delší dobu),jenže jednak je to unavující pořád pokašlávání a obtěžující,kapky moc nezabírají,třeba má někdo dobrou radu a zkušenosti co by mohlo pomoc,dekuji moc za každou radu.

mamikry
22. zář 2021

@vnoucek2 Co inhalator?

malenka3
22. zář 2021

Řešíme to teď u dcery. Trvalé pokašlávání, na které nefungují léky na tlumení kašle,má u ní původ v mezijícnovém refluxu.

vnoucek2
autor
22. zář 2021

@malenka3 to mám také vyšetřeno, opravdu to mám vždy po velkém kašli cca opakující se po 2 letech

malenka3
22. zář 2021

@vnoucek2 a astma? Když trpíš na průdušky?

vnoucek2
autor
22. zář 2021

@mamikry nevím,zatím se naparuji s Vincentkou klasicky pod ručníkem a je pravda u největšího kašle trošku pomohlo,ale ted nic moc

vnoucek2
autor
22. zář 2021

@malenka3 to jsem taky asmatik,chodím na plicní,jen mě štve,že mi lékaři řeknou,no vy to máte takto,ale dál nic,proto jsem se ptala tady,třeba má někdo podobné problémy a něco mu pomohlo

martt
22. zář 2021

@vnoucek2 Na kašel je dobrý cibulový sirup nebo cibulovoumajorankovy čaj . Z bylinek Lípa, černý bez. Popřípadě sirup z mladých výhonků smrku. Také záleží, jaký máte kašel pokud je dráždivý s vykašláváním hlenů tak pomáhá i namazat prudušky sádlem a na to dát bavlněný kapesník.

benjik
24. zář 2021

Dcera vždy také kašlala ještě i měsíc. Loni jsme museli nést do školy i potvrzení, že je to normální stav u ní. Protože covid že jo, by jinak musela být doma. Nic jiného než šťáva z cibulí s cukrem opravdu nepomohlo.

pginka
25. zář 2021

@vnoucek2 nakrájejte cibuli na drobno a nastrouhat půl česneku do toho jednu malou lžičku cukru vše smíchat a nechat až spustí stavu .
Pak 3x dene po malé lzičce . U nás zabralo vzdy

helena2808
27. zář 2021

@vnoucek2 Dobrý večer, zkuste kapky Lichořeřišnice, normálně koupíte v lékárně, mně naprosto perfektně zabírají na průdušky.