Chlap a antikoncepce. Chápete to?
Zdravím. S mým manželem jsme byli dohodnutí že nám stačí jedno miminko. Sice jeho máma s tím má problém, ale je to naše věc. Už od těhotenství jsem s ním řešila jakou formu antikoncepce si dám. Ještě v den návštěvy gyndy jsem mu říkala že se zkusím s doktorkou poradit co bude nejlepší, protože kondomy ho nebaví, a po porodu na mě zkoušel že si ho nasadí až před koncem. Na gyndě mi poradila doktorka buď tělísko nebo injekci, protože kojím. Vím že manžel je proti tělísku, tak jsem si dala injekci. Nabídla mi že si mohu injekci koupit hned v lékárně a vrátit se, že mi jí hned píchnou. Tak jsem vyběhla do čekárny kde čekal manžel s naším tříměsíčním mimčem, řekla mu ať počká, že mi to hned píchnou. Najednou byl divný,
a co jsme odešli, víceméně na mě nepromluvil, maximálně odpověděl jedním slovem. Tak to šlo celý den, a pak se v noci napil,a já se ho zeptala co mu je, že od gyndy je divný. A on na mě vyštěkl že to je přece jedno, že jsem se rozhodla sama bez něj. Chápete to? Nakonec jsme se pohádali, a já mu vpálila že je to moje tělo.
@zelenaesmolda Tak si bude pak asi muset vybrat.
ale to uz predbihame a spekulujeme...zpatky k tvemu dotazu-ja bych si stala za svym,je to tvoje telo a tvoje volba jakou formu antikoncepce zvolis.pokud on nechce kondomy,abstinenci nebo sterilizaci tak do toho nema co mluvit.
casto se podobnym zpusobem chovaji manipulatori-snazi se te ovladat a zkousi kam az je nechas zajit a co vsechno si muzou dovolit.mate tedka cerstve miminko,jsi na nem zavisla a on to vi moc dobre.pro manipulatora idealni cas na to,aby vystrcil drapky a zkusil co vsechno mu projde.
Antikoncepce je VŽDYCKY záležitostí páru. Vždycky. Ať už se jedná o hormony nebo o kondom. Musí v tom být shoda. Takže pokud jste si spolu nesedli a neřekli, jakou formu zvolíte, je jeho reakce celkem pochopitelná. A tím myslím, že jste si měli naprosto konkrétně říct, jakou formu a kdy. Tak to prostě mezi partnery má být... Kdyby to bylo opačně a byla bys v jeho situaci, jednala bys stejně. Akorát bys to možná vydýchala rychleji, než tvůj muž 🙂
@werumka
ja v tomhle s tebou nesouhlasim.
on kondom odmita ale zaroven ji kritizuje za to,ze ona chce brat hormony?
to,v jake forme jestli telisko,injekce ci tablety neni jeho vec ale ciste jeji rozhodnuti kdyz uz je on tka sobecky,ze si zena musi kvuli jeho pohodli do sebe rvat hormony.
@zelenaesmolda To, že je jeden sobec ale neznamená, že antikoncepce není záležitost obou. To je prostě fakt. Jediná spolehlivá antikoncepce je nesouložit (i to je záležitost páru 😀). Takže dokud to nerozseknou, ať spolu tedy nespí. Nic není lepší pro komunikaci, než rovnocenná situace 😀 Ale jednat sobecky proto, že partner (byť třeba v tu chvíli nevědomky) jednal sobecky také? To není cesta ke štěstí. Fakt ne.
@werumka
samozrejme by se meli shodnout na tom,jestli se chranit budou nebo ne a kolik chteji deti.ale aby chlap kecal zene do toho jeslti ma brat prasky,telisko nebo injekce tak to uz je trosku pres caru,tohle uz neni jeho vec,on do sebe ty hormony necpe.
@zelenaesmolda On ten chlap tomu totiž primárně úplně nerozumí, protože mu to nikdo takhle neřekne. On nechápe, co znamená "cpát do sebe prášky". Opravdu neznám chlapa, který se v téhle problematice empaticky orientuje. A už vůbec ne takového, který k tomu nikdy nebyl veden a situace si to nežádala. Nechť si to se ženou spolu vyjasní 🙂
@werumka
no tak pokud chlap nevi,ze hormonalni antikoncepce vlastne znamena,ze zena do sebe cpe hormony tak je neco spatne.netvrd mi,ze tohle chlap,ktery ma za sebou uz nejaky ten vztah tohle nikdy neresil,to je pak neco spatne.navic to,ze tomu nerozumi ho neomlouva,nezije ve vzduchoprazdnu a bud se ma partnerky zeptat nebo pouzit internet.
@werumka Mame 3 deti, dalsi nechci. Muj muz mozna porad potaji doufa, ze bychom jeste jedno meli. Chtela jsem si nechat podvazat vajecniky a kdyz jsem mu to rekla, byl smutnej a prosil me, at to nedelam. Tak jsem se na to vybodla a asi budu hledat nejakou scbudnou cestu. Telisko nechci, pilule take ne, injekce uz vubec. No ale ani to ctvrte nejak ne 😂 Je to dilema... Ale urcite bych povazovala za podraz, kdybych mu nerekla nic a nechala se podvazat. To by nebylo fer.
@zelenaesmolda no po těch letech tady na koni, kdy sleduju, jak moře uzivatelek vůbec neví, ze k otěhotnění je potřeba ovulace, si o informovanosti mužů fakt iluze nedělám. A i když už třeba ví, ze ty pilulky jsou hormony, tak absolutně netuší, ze to má nějaké nežádoucí účinky. Komunikace je holt základem vztahu... nedá se svítit.
@sudylichozrout Nojo, tak to už asi zbývá jen to PPRko a kondom 😁 jako spolehlivost vysoká, ale zrovna tohle je fakt ten typ kombinace antikoncepce, která vyžaduje příčetnost a osvícenost obou partnerů 😁
No jako bavili ste se o tom i teď nebo jen před tím půl rokem, že souhlasil? Jinak tedy jestli máte anti Depo Provera, ta je spíše pro ty, co děti už opravdu neplánují. Není ms, po vysazení rozhodi cyklus, tudiz není snadné pak otěhotnět, ale o tom vás dr snad informovala
@sudylichozrout tak podvazani je nevratne,to by podraz byl ale brani antikoncepce,ktera se da vysadit jako podraz prece chlap brat nemuze ne?
@sudylichozrout kondom? Nejjednodušší, nejlevnější 😉
@jjasmina Jo věděla jsem to. A s manželem jsem to řešila i při cestě na gyndu, a nic nenamítal. Možná to byl pro něj šok že to šlo hned píchnout... Nevím, nebo ho vykolejilo že jsem tak důležitou věc dokázala vyřídit sama... 🤔 každopádně dnes už je klidnější, tak se asi vzpamatoval.
@zelenaesmolda Nebo by podraz byl kdybych si antikoncepci hodila tajně bez jeho vědomí. Ale on to věděl.
@klea81 Kondom je hlavně nespolehlivý. Když chlapa/ženskou něco napadne a udělá do něj díru, pak je průšvih hned.
To ale není nespolehlivost kondomu, to je podrazáctví nejhrubšího zrna, a pokud bych se bála, že toto chlap provede, tak s ním nejsem ani omylem.
jsi mi tedka pripomela jak kdysi bylo ve zpravach,ze chlap chtel spachat sebevrazdu a spolykal antinu sve pritelkyne :D
@zelenaesmolda A zabilo ho to? 😃
@kajalka
kupodivu ne :D

no,tak to hodne stesti protoze se taky muze stat,ze manzel bude na jeji strane