icon

Kolik máte hodin spánku denně?

terka2018
17. kvě 2018

Zdravim maminky,

Chtěla jsem se zeptat jak dlouho spíte Případně se spali se zhruba měsíčním miminkem a kdy se to upravilo na spánek na celou noc. Já mám teď doma 6 týdenní miminko které chodí spát se cca v 10 večer Budí se jednou na kojení ve 3 a pak vstává v 6:00 To znamená že spím v 6 hodin přerušovaně, prcek pak jeste spi vetisnou, ale me uz nekde zabrat. Vzdycky sem byla spac, tak chci vedet jak jste to meli se spankem vy🙂

Strana
z2
2hanah
18. kvě 2018

@terka2018 Můj syn se narodil o 6 týdnů dřív a po 3.měsíci, kdy jsme vstávali po 2 - 3 hodinách, se rozhodl dohánět váhový rozdíl a vstával na jídlo každou hodinu, navíc jsem mléko odsávala, takže jsem nespala vůbec, myslela jsem, že umřu. Dcera mi pak spala od 6-ti měsíců celou noc.

bekyc
18. kvě 2018

Neboj, upraví se to, ale hlavně, ZVYKNEŠ SI. Nečekej, že ti miminko bude v půl roce spát celou noc. Osobně znám snad jen dvě takové děti. Syn má dva roky a budí se jednou v noci, jen na pohlazení, přikrytí, uklidnění... Spím 8 hodin s pauzou. A to se mám ještě skvěle. Unavená ještě nějakou chvíli budeš, ale postupně si zvykneš a bude se to lepšit. Neznám mámu co by nebyla unavená 😀 A už vůbec ne s takhle malým miminkem.

odula
18. kvě 2018

@terka2018 holka jak ja ti zavidim. Uz dlouho jsem se takhle nevyspala :D hele, je to individualni, nekomu se upravi spanek po sestinedeli, nekomu ani po dvou letech ne. Ja mam tri deti, kazdy bylo uplne jinej spac podle natury, at jsem delala co jsem delala. Ale jak pise @bekyc, zvyknes si. tech prvnich par tydnu je nejnarocnejsich. a taky - vecne to trvat nebude. Taky se to bude ruzne menit, v zavislosti na zdravotnim stavu, rustu zubu... hlavne nepanikuj a VZDYCKY kdyz mimi spi, tak si bez lehnout taky. dokud budes na matersky a decko nebude spat v noci - radim spi nebo odpocivej VZDYCKY kdyz budem mimi spat. Na nejaky uklidy atp. se uplne vyprdni a spi s mimcem. Tak se to da prezit uplne nejlip. Aneb co muzes udelat dnes, muzes udelat i zitra 😉

vanea
18. kvě 2018

Ahoj, malý má 8m a zatím jsem spala v kuse max 4 hodiny a to ještě dost výjimečně. Tj od porodu spím max 3 hodiny. Ale už je to aspoň tak, že většinou nemusím znovu uspávat když se vzbudí na kojení, prostě usne sám=)

plksv
18. kvě 2018

jsem dlouho kojící matka. Celou noc v kuse jsem spala poprvé v klukových 4 a půl letech. Normálně jsem fungovala, chodila do práce, Tělo si zvykne🙂.

lucie01
18. kvě 2018

Ahoj, mám 16. měsíčního chlapečka a celou noc ještě nespal .... většinou se budí 2 x na mlíko ...párkrát se už stalo, že se vzbudil jen jednou a to jsem pak vyspaná do růžova :D ....Jinak chodí spát okolo 19 hodiny a většinou stává okolo 6 ráno. Přes den spí jednou cca 2 hodiny a pokud mám možnost jdu si lehnout taky. Řeším to tak od jeho narození, hold máma musí taky fungovat a to, když je nevyspaná, tak to moc dobře nejde.

absintka19
Autor odpověď smazal
dzogobela
18. kvě 2018

Dcera zacala spat celou noc v cca 18 mesicich obcas a tak od 20 mesicu spi celou noc v 99 %. Hodne pomohlo, ze jsem ji odstavila od prsa, ale nelituju, ze jsem to neudelala driv 🙂 takhle to slo pekne bez place.

baslovam
18. kvě 2018

Od doby co jsem po mesici presla na UM spala krasne celou noc, a je to medved do ted. Tak jsem zvedava jak dlouho ji to vydri. Stejne vstavam tak 3x v noci na prevraceni,nebo chce cumlik. Vstava v 6 v 8 se jde dotahnout do 10, pak ve 12 spi znova tak do 3 v5 se jde dotahnout znova a v 8-8:30 je tuh.proste medved😂

leymea
18. kvě 2018

Kazde miminko je jiny, ale myslim, ze u Vas je to jeste parada. Kdyz to tady ctu tak si to vubec nedokazu predstavit. Zensky, klobouk dolu. Je mi blby to sem i psat, ale my nikdy se spankem nemeli problem (snad to ted nezakriknu, musim zaklepat). Od narozeni se budil po trech hodinach. Pak prodlouzil interval. Po ulozeni ke spanku se probudil po peti hodinach a pak zas po trech. Normalne jsme takhle spali do pul 10. Od druheho mesice zacal spat celou noc. Sice byl problem ho uspat, ale pak spal az do rana. Od pul roku zacal usinat sam a spi stale az do rana. Vim, ze mame zlate miminko. Ani nikdy moc neplakal. Samozrejme bude mu 9 mesicu a muze se to zmenit. A verte, ze az jednou bude druhe, tak uz ted mam strach, ze budu mit nejakeho maleho satanka 😀

elinkal
19. kvě 2018

Do synova cca trictvrte roku jsem vstavala v noci i po hodine, porad se chtel kojit. Spavala jsem nektere noci treba jen tri hodiny, peklo. Celou noc spi az ted skoro ve dvou letech.

badyr
19. kvě 2018

@terka2018 po návratu domů malej vstával po 3 hodinách (na minutu), byl tak naučený z nemocnice, kde jsme byli 3 týdny. Zhruba po 3 týdnech doma si začal noční vstávání prodlužovat, nebudila jsem ho, nevidím důvod, když krásně prospívá. A teď, v jeho necelých 4 biologických měsících(necelých 2 korigovaných měsících ) chodí spát ve 20 hodin večer a budí se v 5 ráno na jídlo, poté spí cca do půl 8. Já tvrdím, že jsme ho vyhráli v loterii, zlaté dítě 😉.....ale je na um, nekojím.

monny3
19. kvě 2018

Jako správný spáč bys měla usnout dopoledne ještě s malým 😁 Upřímně ti malý spí krásně, našemu je 5 měsíců a aktuálně se budí v noci cca po 1,5 - 2 hodinách na kojení, takže já to dopoledne ještě zalomím s ním a jsem v pohodě (dřív jsem spala o víkendu klidně 12 hodin v kuse, takže jsem bývala ultra spáč 😊).

janulkar99
21. kvě 2018

Ja u prvnih pres den spal jen 20 minut za cely den porad rval a rval a v noci spal jen od pulnoci do pul 2rana to vse takze muj celodenni spanek hodina za 24hod a tak to trvalo skoro pul roku hruza byla jsem na odpadnuti co bychbza to dala spat aspon 6hod,
Tec u druheho syna taky je uplakany ale pres den spi max dve hodky dopoledne, odpoledne jen 15min, potom je protivny urvany, jak byl mensi spal za celou noc prvni ctyri mesice po hodinach, po 4 mesicich se budil jen 2x a od sedmeho spi celou noc ale hruza jak zavidim tem maminkam co dite spinka, neplace kdyz hobpolozim do posrylky atd....n

janulkar99
21. kvě 2018

@janulkar99 a to jsme byly u obou na umelem mleku

newwi
21. kvě 2018

No mala vyzadovala kojeni kazde 2 hodiny... bez vyjimek-takze spanek byl luxus,ktery jsem si prilis nedoprala :( ale ted (6 mesicu),spi 12 hodin v kuse!Takze parada!

jade85
21. kvě 2018

Syn teď v necelých 3 měsících spí celou noc (cca od 11 do 7), ale za to chce přes den kojit každé dvě hodiny a přes den naspí maximálně dvě hodiny po půlhodinách, ale spíš míň. Takže něco udělat doma taky moc nejde. Ale fakt se to mění a počítám, že i bude měnit. Okolo konce šestinedělí se budil cca dvakrát za noc (třeba ve 3 a pak v 6), ale ráno jsme ještě oba usnuli. Jinak spí v postýlce přiražené k naší a nebo se mnou v posteli. Moc nám oběma pomohlo, kdyz jsem se naučila na noční kojení nevstávat, ale prostě si ho přitáhnout k sobě a kojit, dokud zase neusnul 🙂

jitka0a
11. čer 2018

@terka2018 Jo jo spinkali 🙂, i později spinkali i dvě hodinky dopoledne a pak odpoledne 🙂. Kojila jsem, ale později jsme přešli na umělé mléko, ale kojila jsem cca do roku a bylo to v pohodě 🙂.

Strana
z2