icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

pratensis
12. zář 2020

@kaja2016 @blondynka400 Holky, mám za sebou dva zápaly plic v min. dvou letech, oba v časném stádiu, tedy lehké. Můžu potvrdit, že hospitalizovaná jsem nebyla. Ale teda že bych to doma zvládala úplně v pohodě... U obou jsem měla pocit, že si vykašlu plíce z těla, u prvního jsem zhubla 6 kg, u druhého jsem měla ošklivý zánět spojivek... Trvalo tři týdny, bez jsem se dostala z nejhoršího a asi další dva měsíce, než pominuly i ty lehčí respirační problémy. Tolik moje zkušenost k zápalu plic. 😏

kaja2016
12. zář 2020

@pratensis Ja co znam zapaly plic z blizskeho okoli, tak jen v jednom pripade to bylo jakoby v pohode - ze kdyby tp nepoznal doktor, tak dotycny o tom ani nevi - jinak vsichni prave rikaji, ze hrozny☹ Nic, jen me to od zacatku proste zarazelo, jak se o nem u covidu mluvi jako o lehkem priznaku

mourovatakocka
12. zář 2020

@teerulka Panejo, radu nemám, hlavně se uzdravte, ať je to cokoliv! Hlavně, ať to zvládnete s dětma, to je hnus, když se člověk nedokáže pořádně postarat ani o sebe a přitom se má starat o mrňouse...

marketka_m
12. zář 2020

exponencialni krivka...ehm a kdy ze to zacne takto rust???

jinak mrla jsem zapal plic.nepocitila jsem ho.3 dny horecky,unava a kasel..a prej zapal plic.po nasazrni antybiotiku do 4 dnu pohoda...ale 3 tydny nemocenska..

kaja2016
12. zář 2020

@marketka_m Protoze kdyz to nedolecis, tak ti dalsi atb nemusi zabrat.

pratensis
12. zář 2020

@teerulka Taky moc držím palce. Vůbec si to neumím představit - tři děti a ležíte s mužem oba. Já mám za sebou zdravotně dost komplikované tři roky, kdy mi párkrát bylo hodně bídně. Asi zatím nejhůř v životě, předtím jsem byla zdravá. A ve všech případech jsem byla neskutečně vděčná, že muž obstaral, co bylo potřeba kolem dětí a domácnosti (a to máme ty děti jen dvě). Držte se!

marketka_m
12. zář 2020

@kaja2016 jo to je mozne.ja doktorum verim.takze jsem nic nenamitala.rekla odpocivat..tak jsrm odpocivala...hold v praci radi nebyli..ale co nadelas..

hojda
12. zář 2020

@marcicek84 Ještě dotaz k těm štítům? Dcera je tedy tlumočnice, nebo moderátorka? Výjimku na nošení průhledných roušek či štítů udělila vláda znakujícím moderátorům a tlumočníkům do znakového jazyka pro lepší porozumění neslyšících.
Dle odborného stanoviska Centra epidemiologie a mikrobiologie Státního zdravotního ústavu ze dne 21. dubna 2020 nelze pouhé nošení ochranného štítu bez ústenky (roušky) v současné situaci považovat za dostatečnou ochranu dýchacích cest vzhledem k charakteristice šíření infekčních kapének.

marcicek84
12. zář 2020

@mateju_sm rikam tady nekdo,ze by nemohli?

@hojda ty to mas nejake popletene,ja jen uvedla priklad,ze druzi na me prave taky ohled neberou a ted by radi, abych ho brala ja na ne a nosila rousky,ale na druhou stranu nemocne decomkoi buchnou do skolky,takze ono je pak zvlastni se dovolavat nejake ohleduplnosti s rouskou,kdyz de facto tato neni plnena ani v zakladnich vecech,takze proto na to nehraju.Exponencialni sireni si predstavit dovedu,proto v listopadu pocitam se vsim i s uzaviranim skol.

@llluckaaa to vis,tady se chodi clovek odreagovat,ani tu nemusis moc nad tim premyslet a to zas bavi me,nicmene jestli mas srandu z toho,ze je neci dite je dost z te promorovaci skolky nemocne,tak jste na tom asi byli o dost lip nez my...

blondynka400
12. zář 2020

@pratensis
@kaja2016 já ho měla jednou, bakteriální a dle doktorů byl vyhodnocený jako těžký (mohla jsem si za to sama, ale to je jiná historie), i přes velký protest doktorů jsem hospitalizaci odmítla a docházela jenom na "kontroly" . Nebylo to nic příjemného, ale už jsem zažila horší věci.... Takže za mne asi takto 🙂

marcicek84
12. zář 2020

@hojda ja se bavim o pobytu ve skolce a tam jsou od noseni cehokoli osvobozeny vsechny deti,jen nase skolka ma nejake stupne,ze muze pozadovat nosit stit,rousku ci satek u nejrizikovejsich cinnosti,tedy si lze vybrat,ale nelze k tomu nutit,pokud to v te skolce primo nenaridi hygiena.
Nicneme stity pokud vim se nosi i na logopedii a nosi je bezne i lide v kancelarich,tedy nevim,ze by nekde zakon o ochrane verejneho zdravi narizoval jen konkretni druh ochrany - nekdo nosi i respirator s vydechovym ventilem,nekdo jen tricko...a v zahranici nosi i mini stitky pred nosem a pusou,to je celkem zajimave,takze jako pokud strikne nebudou narizeny jen rousky,tak je volba ciste na lidech a nikdo nic svou volbou neporusuje...

werumka
12. zář 2020

Měla jsem zapal plic dvakrát a byl to humus. Ale oboje bylo bakteriální a pomohla až atb. Každopádně úplně největší mordor byl, když jsem zkoušela léky na odkaslavani typu acc long nebo mucosolvan. Dostala jsem pak sprda od dr., že dokud se kasel sám nezmění že suchého na vlhký, tak mám dávat pouze levopront, stoptussin atp. A tohle mi fakt pomohlo. Tak jen tip 🙂

Jinak si čím dál víc všimam takového nešvaru, který se jmenuje "ostatní na mě prdi, já budu prdet na ně." Mno. Co na to říct. Myslela jsem, že tohle chování se snažíme vlastní děti neucit. Ale asi by nejdřív měla přijít na řadu kovářova kobyla 😀

marketka_m
12. zář 2020

@marcicek84 se zavřením škol souhlasím.. proč my jinak tu distanční výuku ukotvili v zákonu/vyhlášce nebo kde že to.. takže si také myslím že k uzavření škol ještě příjde…

exponenciální růst je pro mně jenom statistika, jakou si stát zveřejní aby "mohl jedna". nevěřím že je to pravda (viz kolik je falešných zpráv - poslední verze one man show a kazma)

k podzimu... samozřejmě dojde k tomu že lékaři dostanou příkaz (o tom neuslyšíme) o testování všech na covid.. tím vzroste počet testovaných a tím i počet pozitivních.. jak jednoduché...jo a mimochodem, budou testování lidi s nějakými příznaky než zdraví, takže statistika poroste.. a kdo se bude bát, bude mít důvod.. zprávy se zahltí statistikou.Ti DALŠÍ (chtěl jsem napsat moudřejí - ale to by mě tady zase některé osočily) si více začnou pročítat weby - a tím nemysím seznam, novinky atd.. ale začnou číst zahraniční weby..a zjistí, že např ve švédku… zjistí že rozdíl mezi: dobrovolnost roušek, opatření státní, mírné opatření... není žádný. Také zjistí že třeba finsko a švédkso i když měli jiné restrikce měli nakaženost dětí stejně vysokou.. zajímavé, ne?

a s tále si řákám, co jsem měla pochopit premiérovou větou " čeká nás těžký podzim". Pochybuji že šlo o roušky... ty to jenom zastíní.. taková malá kulisa...

P.S. nestihám VAši diskusi denně... nemám čas zde být 24 hodin, proto pochopte že přispívám jednou za čas..

llluckaaa
12. zář 2020

@marcicek84 Odběhla jsem si a koukám, že se nic nezměnilo, stále jedeš ve svém stylu a úplně přetáčíš, co jsem napsala. Chápej to, jak chceš, já mám za to, že jsem se vyjádřila jasně.

hojda
12. zář 2020

@werumka No to právě hodně lidí neví, že na každý kašel se užívá něco jiného☹ a taky, že kašel se může měnit. Když máš suchý dráždivý kašel a dáš si něco na odkašlávání, tak to ještě zhoršíš. Také se nedávají léky na odkašlávání na noc, nebo se nevyspíš.

blondynka400
12. zář 2020

@hojda jednou s tebou musím souhlasit 😀 Když za mne je ještě problém ten, že někdy jde fakt jenom s těží poznat o jaký typ kašle jde.... A dost často se "chemií" kašel ještě zhorší. Někde jsem viděla nějaký výzkum, že průměrný neléčený kašel trvá 17 dní a léčený též 17 😀

marcicek84
12. zář 2020

@marketka_m no jako asi takhle,maji to hodne dobre rozehrane,ze jeste na to ockovani budou lidi stat frontu

llluckaaa
12. zář 2020

@teerulka Já občas mívám příznaky, které popisuješ, a doktor tomu říká viróza. Mívám přitom právě i ztrátu chuti a čichu. Těžko říct, co se z toho vyklube.

marcicek84
12. zář 2020

@llluckaaa a ja myslela,ze to pochopis,kdyz je to presne tvuj styl,delat si srandu z lidi,protoze te to bavi,ale opacne uz to neni ono,vid?
Mozna si z nas dela srandu cela vlada a upravuji statistiky jak se jim to hodi,dokud se nenechame oockovat nebo ocipovat,tak to bude asi porad neco 😜😂

hojda
12. zář 2020

@marcicek84 Krásná pohádka o tom očkování. A ještě tu o kníkajících učitelích prosím. Ať můžeme jít spát.😉

marcicek84
13. zář 2020

@hojda pohadky nam rika vlada pokud sis jeste nevsimla,znam tu o tech plosnych opatrenich a podivej,kde jsme. Myslim,ze v tesnem zavesu bude nasledovat ta o neuzavirani skol a nevypinani ekonomiky a nakonec se dostaneme k te o nepovinnem ockovani,vse musi jen spravne dozrat...😜

llluckaaa
13. zář 2020

@marcicek84 Tenhle byl dobrý, pobavilas 😀

llluckaaa
13. zář 2020

Holky, nějak to nestíhám sledovat. Ale jak je to teď s uzdravením a protilátkami? Když někdo bude mít potvrzený pozitivní nález na covid, tak se bere, že je x dní nemocný a pak nemusí na opakovaný test? Nebo se bere, že je zdravý až po dvou testech? A pak se považuje, že už má protilátky a je imunní a nemusí při kontaktu do karantény? Nebo je to irelevantní a začne mu další kolečko karantény a testování? Teď mám na mysli bezpříznakové jedince.

marcicek84
13. zář 2020

@llluckaaa pokud vim,tak bezpriznakovy jedinec je po 10 dnech zdravy,test opakovat neni treba

marketa11112
13. zář 2020

Fakt se mi libi,jak lide mluvi o ohleduplnosti, pripadne empatii, a sami nechteji dodrzovat jednoducha pravidla a na lidi kolem kaslou - viz. Nechte se ockovat neexistujici vakcinou nebo zavrete se na zbytek zivota doma.

marcicek84
13. zář 2020

@marketa11112 tak se misto mensiny pozavirame vsichni,to to urcite vyresi...Vakcina bude pristi rok a seznam skupin je k pripominkam verejnosti na ministerstvu zdravotnictvi,vsak uz jsem jim psala pripominku,jedna skupina osob jim z toho vypadla 😜

llluckaaa
13. zář 2020

@marcicek84 A pak když kontakt s pozitivním, tak zase karanténa? Nebo test protilátek? Nebo se bere, že je imunní a do karantény nemusí? Jinak teda ty vyprchávající protilátky mě docela děsí, to by znamenalo, že i očkování nebude moc dobře fungovat ☹

marulu
13. zář 2020

@marcicek84 ještě k těm dětem ve školce, který kaslaji a maji rýmu. Docela mě zaráží, že ti to vadí, když nejčastěji voláš po tom, že život má jít dál úplně normálně. Chápu, že tvá dcera má problémy, nejspíš má oslabenou imunitu, takže by sis ji měla nechat trvale doma nebo, pokud to opravdu není možné, tak jí dávat do školky s rouškou nebo i přímo dětským respiratorem, abys měla jistotu, že se nenakazi.

mourovatakocka
13. zář 2020

@llluckaaa Včera jsem četla, že i člověk, který koronu už prokazatelně prodělal, a znovu se potká s někým pozitivním, jde automaticky znovu do karantény. Nevím, jestli to nebylo špatně pochopené, ale v tom případě by s nějakýma protilátkama moc nepočítali, tak nevím 🤷

marcicek84
13. zář 2020

@marulu mne to vadilo i pred koronou,na tohle nazor nezmenim,myslim,ze kdyz se do skolky neposilaji nemocne deti,ze nakonec by rodice je nemuseli tak casto lecit.Je zajimave jak umis zmenit specializaci na lekare,dokud mela dcera oslabenou imunitu,chodili jsme na imunoligii,ale uz tam rok nechodime,byli jsme v laznich a ty ji celkem pomohly,ted je nemocna po pul roce,ale je jasne,ze pokud zase budou chodit do skolky deti nemocne,ze se to v tom kolektivu bude tocit stale dokola a je jasne,ze deti budou marodit,oslabenou imunitu ve tvem pojeti by totiz melo kazde druhe dite a nesmely by do skolky deti s astmatem ci jinymi zdravotnimi problemy,vuci takovym detem je velmi sovecke tam strkat jakkoli nemocne deti.A s respiratorem neplacej hlouposti,deti nejsou ohrozena skupina,proto nemaji ani povinne rousky,paradoxne ty deti co maji caste rymy jsou ohrozene nejmin,protoze uz maji v sobe jine koronaviry a Covid19 tam jen tak nepusti,toto vysvetlovala i dr.Pekova.

Strana