Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@shaun40 urcite to nechci rozporovat, ale neni tomu tak vzdy... Onkolog nam rikal, ze se o covidu v realu moc nevi (ze ani nevi, jak by to v pripade pozitivity bylo s lecbou), a jasne, pouceni ve stylu "nesmi to nikdo z nasi rodiny chytnout" jsme, ale realita neni tak jednoducha... i treba jen ruzne kontroly a vysetreni v nemocnici, vzdy jezdime kolem dlouhe fronty lidi, co jdou na covid testy (onkologie je hned o par metru dal) a obecne "bezpecne" si v te nemocnici nepripadame...
@shaun40 ono je sice hezké, že máš covid na háku, ale hrdinství to bohužel není. Protože to, jak se teď chová každý jednotlivec, rozhoduje o tom, jak to tu bude vypadat, zda se zavřou školy, co vše se omezí, jak moc se omezí lékařská péče. A dobře, stávající onkologicti pacienti jsou v dobrých rukách, ale co ti noví? A co další, kteří budou mít autonehodu, infarkt nebo i blbej slepak. Pokud budou nemocnice tancovat jen kolem covidu, tak na ostatní diagnózy moc mista nezbyde. A sama víš, že pro onkologicky nemocný je důležité rychle zahájeni lecby, o traumatech, infarktu ani nemluvim, tam je to superakutni. A vládní opatření můžou být jaká chtějí, ale pokud každý nezačne sam u sebe, tak budou mít stejně jen omezený efekt.
@hojda jj..ale ja spise tou otazkou myslela,proc si Ty myslis ze brani zverejneni?!
@marketka_m Napadá mě víc věcí, ale těžko říct, co je to doopravdy.
@hojda podelis se s nami o tvuj nazor?ja si treba myslim ze duvodem bude to aby v mediich mohli vydilat to co chteji..a ne to,co je pravda
@marulu Ja nosim roušky rozhodne víc jak nekteré rouškomilky tady na MK .Zítra ráno vstávam ve 4.15 hod.nasadim si ve 4.30 roušku v 5.30 si ji sundám na šatne v 5.32 si ji dám na pusu slezu na halu po 2hod.dávam čistú a sundám ji ve 14.00 a ve 14.03 si ju znova nasadím jedu z práce k lékaři tak zítra ji budu mít tak cca do 16.30 hod.Jinak jedu z práce nakoupit tak standart do 15.30 hod.To je 11hodin z rouškou.Pardón 10,5 na obede si ju z dovolením sundám.Co múžu víc pro rizikové skupiny udelat?Spát s tim nebudu v noci jsem z dovolením bez pokrývky úst a nosu.Už mesíc mám migrény z nedostatku vzduchu zánet prúdušek totalne suchý nos co ešte víc mám udelat😕.
@marketka_m Třeba nechtějí přiznat, že to podcenili? Chtějí udržet lidi v sladké nevědomosti? Potřebují do voleb zachovat dekorum, že je vše ok?
@marulu A zapomela jsem dodat že zítra mi múj lékař chce vystavit neschopenku tak to už rizikové skupiny neohrozim budu sedet na zadeli doma .Co jsem mohla víc obetovat že ja jako samozivitelka nebudu mít peníze to nikoho nezajíma.Na PN přídu o tisíce mesíčne .Ale když budeme jíst s detmi suchý chleba budeme mít dobrý pocit že jsem z hadrem na hube chránila až do zhrouceni.
@hojda ted vlastne nevim ktery nazor je pozitivni..zda tvuj nebo muj...ono by bylo zajimave zjistit stav nemocnic od znamych..moje znama rikala ze maji prazdno..ze zadny covid se nekona..kdybychom tak mohli pres MK zjistit jak je to..mozna by nam to otevrelo vice oci..ale otazka..zda osoba ktera to praskne nebude mit vyhazov
@shaun40 já reagovala na to co jsi psala, že ti korona může být ukradená....ale dle toho co píšeš, tak neni. Já spíš chtěla akcentovat to, že svým chováním ovlivnujeme všichni to, jak to tu bude vypadat a je blbě přistupovat k tomu s tím, že je mi to ukradeny. Omezeni jsme vsichni a nejde jen o rousky, i kdyz chápu, že konkrétně tvoji práci to hodně komplikuje, protože už tak to musí být namáhavé, natož s rouškou.
@shaun40 ty nosis rousku i venku? Ale to nemusis.
@marulu Dodržuji to jenom pro to že jsem tak vychovaná ctim autority a snažim se tak vychovávat i deti.Ale není to moje přesvedčení nedelám to pro to že chci jsem pod nátlakem jsem k tomu vyhrúžkami pokutou atd. nucena cítim se nesveprávna.Vadí mi to.A na coronu opravdu kašlu snažim se s detmi a mímy super přáteli žit normàlne nenechám se desit od nejakých politiku a novinářu.Jeden moudry a vzdelaný človek mi před nedávnem řekl nikdo před covidem neuteče dostaneme ho všichni.Je to uznávaný lékař .
@marketa11112 Né venku né cesta do práce trvá hodinu a v autobuse ji musíme mít.A cesta z práce taky hodinu.
Jdu spát mejte se hezky za pár hodin to vypukne nasadím si hadřík.
https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/koronavirus... tak konečně někdo,kdo má odvahu...
@marcicek84 tak snad porody v letních měsících by už mohly být příští rok bez roušek... I když kdo ví... Co se týče jít nebo nejít na rizikovou, to už je otázka no...
anonymní, tak my měli takto rozhodnuto už od jara, že letos ne a letošní podzim byl s otazníkem...asi se mi na rizikáč úplně nechce, ale pokud by to mělo v této intenzitě bláznění mělo pokračovat i příští rok, tak co by mi zbylo, přece nebudu po cestě omdlívat s rouškou, ale není to můj primární cíl.
@marcicek84 mám obavy, že to bláznění z rouškami bude déle, teoreticky je nejlepší čas právě teď, aby to vyšlo na léto, kdy je nejmenší pravděpodobnost roušek... Je to situace na pytel
Anonymni - no kdybych mela pocitat s rizikacem,tak do cca poloviny pristiho roku mam urcite pracovni zavazky,ktere bych rada splnila....takze letos fakt ne...a treba to blbuti s rouskama bude zase umirnene,uvidime,uz jsou s tim trapni i s temi nouzovymi stavy...
@marcicek84 to me vcera pobavilo. Nevim, jak to bylo, ale pry nekdo z nataceciho stabu nechal jet live, aby to vsichni videli. 😂 Docela sranda. 😂
Jinak s hospitalizovanymi s covidem se to ma tak, ze pokud je nekdo hospitalizovan se zlomeninou nohy a zjisti se z prijimaciho steru, ze je pozitivni, tak se automaticky pocita do statistik hospitalizovanych s covidem. To je taky dobra sranda... nebo je to spis k placi.
@alcar a hlavne kazi vodu a piji vino a o tech statistikach to je tez hra s cisly...ale to tu nekterym nevysvetlit,ze to je rouskova blbina....k cemu potrebuji nouzovy stav a zavirat skoly,omezovat shromazdovani,kdyz je R u 1,2?To asi potrebuji aby nemuseli delat verejne zakazky a mohli zase nakoupit u zpratelenych firem ne?
@alcar ale je to dobre,ze to lide videli,videli,jak se hraje divadylko a oni maji drzet usta a nechat si to libit,i jejich deti ve skolach,masakr
@alcar nerozporuju, že se do počtu hospitalizovanych počítají i pacienti, kteří primárně leží s jinou diagnózou, to asi ano, ale vzhledem k tomu, že se nyní vstupní stěr většinou nedělá, pokud není podezření na covid nebo se neočekává dlouhodobý pobyt na jip, tak to s těmi pocty asi zase tak nezahybe.
@marulu to nemas pravdu..delaji covid testy v nemocnicich..maji prikaz vsem..nekdy na to pry kaslou..ale meli by delat vsem.info od sousedky
@marketka_m Všem rozhodně nedělají, švagr měl nedávno nehodu na motorce, ležel na úrazové chirurgii a test mu nedělali. Prý jen kdyby měl jakýkoliv příznak, což neměl. Ležel ve fakultce, kde je přímo odběrové místo.
@ninive211 mozna to je vnitrni prikaz..nevim.ja se neptala

Amonymni,ja uz to tu nekolikrat psala, letos se o mimco urcite snazit nebudeme,vzdyt se podivej jak to ve zdravotnictvi vypada,vsichni blazni kvuli covidu,jeste by do poloviny pristiho roku mohl hrozit i porod v rousce, bez otce,ranni nevolnosti byly s dcerou tak silne,porad jsem do 20tt musela mit otevreny okno a potrebovala jsem vzduch (kancl, nocni spani,MHD jinak sly na me mdloby,tocila se mi hlava a to bez rousky a jak myslis,ze bych dopadla v rousce?)To bych mohla jit rovou na rizikac,nedala bych to.