Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
Anonymní- co blbnes, konečně nějaký skvělý téma!
@werumka od kdy jsi na konspiracky?Pekova dopadne dle toho,jak se jim bude chtit,ted je pro ne dost neposlusna,ja si ji vazim za to,ze ve vsech chvilich i tech spatnych si dokaze stat za svym...To clovek dela jen kvuli svemu silnemu presvedceni o tom,ze rika pravdu,navic kdyz vi,ze ji to muze stat hlavu...Jen blazen,ktery ma rukach podvod by tohle delal...Ratha pominu,ten to zrejme nikdy nemel v hlave v poradku...
@marcicek84 pro koho je neposlušná? Já jsem si vymyslela vlastní konspiracku na základě toho, jak bych v její situaci jednala já 😁 a k tomu jsem psala, že nevěřím tomu, že by se něco takového mohlo udát 😁
@werumka momentalne to ridi Babis s Prymulou a ona rika veci jinak,nez nam oni rikaji a zarizuji...to se libit nebude... 🙊🙉🙈 Jsem zvedava na ta opatreni v rodinach,nebudeme se moct navstevovat,nebo jen omezeny pocet lidi doma na oslavach?sex v rouskach,no horsi by to bylo,kdyby u toho chteli 2 m rozestup..🤣🤣🤣
@marcicek84 článek z 20. března 2017, že byl obviněn Janouška, ale už v lednu 2017 obviněni 4 lidé. https://www.e15.cz/domaci/janousek-celi-obvinen... a tady V souvislostí s činností bývalé laboratoře obvinila policie již v lednu čtyři lidi z podvodu se škodou 39 milionů korun. Janoušek, který stál u zrodu Chambonu a ve firmě měl podíl, mezi nimi tehdy nebyl. https://zpravy.aktualne.cz/domaci/policie-obvin... Kolik jich jde k soudu teď? 5 osob, takže obviněná byla už dávno, ale případnou vinu samozřejmě prokáže až soud.
@hojda tak naposledy,vzhledem k tomu,ze nemame jmena vsech 5 osob,je to pouze tva dedukce,kterou je zapotrebi prokazat,vzhledem k tomu,ze ruzne skakaly pocty obvinenych,zrejme jak se vysetrovalo,nejde presne rict cas toho obvineni,takze nazor je jedna vec,ale nejsou to fakta, co jsou fakta,ze oficialni zaloba na Pekovou a ta byla podana po 6 letech vysetrovani a az v srpnu 2020. Timto ji preji dobrou noc.
@marcicek84 Janouška, Pašek, Ullrich, Peková a jedno jméno chybí.
Teda to je informacni smrst. To se vsechno prelouskaz neda, ale ja si z toho teda odnesla dva zasadni poznatky. Vedce lze opit tim, ze mu koupime autoklav, protoze je to neprakticky asocial a pokud bude dotycny aspon pul roku zaryte tvrdit, ze je zeme placata, tak ma pravdu, protoze to prece tvrdi konzistentne a pokud by mu chtel nekdo vyvratit omyl, je to spiknuti 😱 dobryyy
@hojda ano ted v srpnu se tyto jmena vyloupla to je jasne,nicmene v prubehu vysetrovani se pise jen o nekterych vysetrovanych, z nich se Pekova v souvislosti s vysetrovanim se objevuje az v roce 2020 a to hlavne od doby koronakrize,vse ostatni jsou tady neci nepodlozene spekulace...jista zavody milujici osoba mela prokazat,ze je Pekova obvinovana uz od roku 2017 a toto sve bohuzel neprokatala a tim toto cele vzniklo.Pokud stale nerozumis,uz to opravdu neni muj problem...Opoustim zcela vycerpane tema.
@meesha Slovo neprakticky asocial jsi pouzila ty,tohle nikdo nepsal,takze bez faulu,ano?
@marcicek84 jasne, rekla jsi neprakticti a naivni, taky nikdo nepsal o autoklavu a placate zemi. Vis co je to hyperbola? 🤔 ty faule
Docist vse, bylo narocne, ale fakt se bavim.
A opet prsi.
Jsem zvedava s cim nakonec prijdou v ten patek. Bohuzel nas zprisneni opatreni nemine.
Já bych to uzavřela asi tak, že zatím ty předpovědi vychází spíš těm, kteří předpovídají druhou vlnu a nárůst než Pekove, která v červnu tvrdila, že postupně virus vymizí. Pokud vymizí do Vánoc, bude to samozřejmě skvělé, nicméně momentálně ji ty její predikce nevychází vůbec. To snad nemůže popřít nikdo.
@jelenice_zavodnice napřed "ad hominem" ... A teď.... "Faul". Já už radši nebudu psát, kdo ví co se naučí příště 🙊🤪😄
@ilonne Jeste pred par dny/tydny, kdyz jsem slysela predpovedi Flegra, tak jsem si klepala na hlavu, co je to za magora, vcera jsem si poslechla rozhovor z Reflexu ze zacatku zari...A uz se tak nesmeju, on byl normalne jeste spis optimista tehdy! 3.9.predvidal, ze do 10 dnu tu bude pres 1000 nakazenych denne a do měsíce, mesice a pul to bude pres 2000 a bude to stoupat. Upynulo 5 tydnu a je tu cislo pres 5000 denne (a to nektera cisla jsou vysledky testů pár dni zpet, do systemu zadaná). zpětně. Co me ale udivuje, u mazela v praci (financni sprava) v breznu/dubnu pracovali v oddělenych skupinkach na směny, a to tu bylo 200, 300 denne. Ted tu mame 10x vic nakazenych... A nic, jejich přímý nadřízený si dělal srandu, ze směnování prijde možná tak až v okamžiku, kdy "polovina úřadu vymře". HO jim nepovolí, prý práce s citlivými daty a bojí se zneužití (najednu stranu chápu). A na směny nepracují dokonce ani v té "červené" Praze. Na jare to přišlo befelem okamzite co onemocnel ředitel jednoho pracoviste, plosne pro celou ČR i tam, kde neměli žádné případy. A teď? 😔Tak jen čekám, kdy to dotáhne manžel domů, v budově už se jim covid objevil.
@ninive211 U manžela v práci je taky honí do práce a přitom může na 100% pracovat z domu...... Nakažených už tam měli dost (většina mlaďoši do 30 let). Tohle jsou třeba opatření, která nikoho nic nestojí a dost by se tím omezil pohyb lidí (třeba Praze by to ulevilo hodně) a proč tedy firmy nedostanou nakázáno, že se má využívat HO na max. kapacitu.
@marcicek84 3 jména se objevila už v roce 2017, ne až teď.
@hojda Firmy jo, ale tohle je statni sprava, pristup k citlivym informacim (ze systemu dokazou vytahnout vse vc. RC, adres...),sef manzelovi jako jednomu z mala tu HO zaridit chtel, ale nedostal povolení z vyssich mist. Tak kdyby aspon povolili to smenovani. Ted kolegyne, co s nim sedi v kanclu, je cerstve tehotna, nejaky 7.tt (neplanovane, nehoda, s pritelem je kratce), v praci to vi jenom manzel, ze to zni vytahl, protoze prý se chovala "divne a podezrele", ocekavam, pokud ma rozumnyho gyndare, ze ji napise drivnebo pozdeji neschopenku...no uvidime.
@jelenice_zavodnice abych byla upřímná, články mám rozkliknuté, ale nepřečtené, takže vyhraněný názor nemám. Co se týče Vašich komentářů, všimla jsem si, že tam jde hodně o definice slov, která byla použita, ale nepamatuji si, kdo co z Vás tvrdil. Pak, když jsem si všimla, že píšete o Pekové a když jsem v komentáři viděla rok 2017, tak automaticky jsem to přeskočila, takže vůbec nevím, kdo co tvrdil. Mám 2 malé děti, takže se můžu mrknout jen občas. Jsem aktivní i jinde v diskuzích, takže do téhle nakouknu. Byly dny, kdy jsem přeskočila i 10 stránek a jen se koukala, co se píše aktuálně. Teď jsem zvolila taktiku přečíst jen neutrální zprávy, hádací přeskakovat, jinak bych na tom mobilu byla víc času, než je zdrávo (a už i teď mám pocit, že to kolikrát přehráním) a kdybych Vaše hádky sledovala, je fakt, že bych se asi zapojila a měla nějaké stanovisko. Co se týče Pekové jako takové, tak ano, její názor mě zajímá, je to odborník, který se o viry zajímá, takže zajímá mě, co si myslí. Zároveň vím, že není vševědoucí a beru to s rezervou. Navíc těch odborníků je víc a troufám si říci, co odborník, to názor. Ale o názory odborníků jsem se zajímala hlavně na jaře, teď si občas něco přečtu, když na něco náhodou natrefím, třeba tady na diskuzi (ale častěji otevřu odkaz a ten si pak žije svým životem 😅).
Co se týče Covidu, tak vždy, když mi manžel řekne, kolik lidí zemřelo (já čísla už raději ani nesleduju, jinak bych asi zešílela), tak když začnu jančit, že tak moc, tak mě vždy "uklidní", že cca před 25 lety se tady prohnala chřipka, která zabíjela mnohem víc. Takže se uklidním, beru za to, že jednou za čas příroda (nebo vědec 😅) pustí něco, čím redukuje lidstvo a musím pevně doufat, že nám se to vyhne. Zvolila jsem cestu ignorace Covidu, myšleno, nevyhledávat sama info, nesedět na aktuálně.cz a jen přijímat zprávy, které ke mě přijdou od manžela, nebo je slyším v radiu. Dneska mě ale zarazilo prohlášení Primuly, že uvažuji o omezení pohybu.
@hojda Nejde jen o firmy s tím HO, firmy si to většinou ordinují dobrovolně, neomezuje se nijak zásadně ani státní správa, přitom kdyby převedli zaměstnance ministerstev a úřadů na HO, což lze a v první vlně to fungovalo dobře, tak je dnes centrum Prahy, která je na tom jako jedna z regionů nejhůř, prakticky prázdný. Chybí politická vůle to řešit, je to takovej ten Schillerový signál “ekonomika musí šlapat”, jako by se úředníci nějak zásadně podíleli na HDP. Babiš od toho dal už ruce pryč, nebude přece mediálně spojován s tímhle průšvihem, co se na nás valí, když se to nepovede aspoň nějak zvládnout, obětuje pěšáka (tj. momentálně Prymulu), jako vždy. Babiše uvidíme až po epidemii.
Tož tak 🤷🏻♀️.
Trasování se nezvládá, e-rouška nefunguje, protože se nestíhá trasování a hygieny nedávají kódy nebo je dají pozdě, karantény nefungují kvůli zpoždění hygieny a trasování, počet testů se zasekl na nějakých 18-19 tisíc, nenavyšuje se, roste procento pozitivních, blíží se stabilně k 25 %, což značí zřejmě selhávání trasování, takže část tvoří již příznakoví lidé zaslání má test svým praktikem, na druhou stranu nijak zásadně neklesají ani samoplátci, takže se směle promořujeme... o současné situaci nám dá reálný obraz až množství hospitalizovaných za dva týdny. Počet úmrtí taky útěšně roste, no snad aspoň za chvíli se ty popírači proberou, zmlknou a otočí a začnou zase vytleskávat po balkónech, já už z tý lidský hlouposti nemůžu, ta mě ničí víc než celá pandemie. Peková je magor, co na tom, že konzistentní. Tyhle lidi si honí ego v médiích, ale právní odpovědnost neponesou žádnou a tu morální si nepřipustí.
@vineta V soucasne situaci vidím jedno male pozitivum...ze se treba"promorime" ted, kdy ještě nezacaly chripky a zepred Vanoci budeme mitnejborsi za se ou, budem za vrcholem a bude to pomalu, ale jiste klesat. Resit takova cisla, o mame ted, nekdy koncem listopadu, tak advent bude o uzavreni ekonomiky a Vanoce o striktnim zakazu navstev(ato nikdo nechce). Takto je to do nich jeste relativne daleko a jsem mirny optimista v tom, ze do nekonecna to stoupat nebude abr, y se to zlomí... Snad.
@ninive211 Stačí kouknout do zahraničí, jaký to tam mělo průběh a jak to trvalo, v “normálnější” Vánoce moc nedoufám 😐... Ale tak se člověk holt na advent zamkne doma a aspoň to bude víc duchovní než komerční, když na tom mám hledat pozitiva 😉.
V Izraeli mají karanténu a i přesto ten efekt se ještě neprojevil a nárůst pořád dobíhá, je to na dlouhé lokte... je to moc rozjetý. A zas tak moc jsme na brzdu zatím nešlápli.
@vineta Tak jednu sezonu si navstevu adventnich trhů odpustim a 99% darku se da dneska poridit pres internet (hlavne to chce prubezne a zavcas, aby eshopy a dopravci vubec stihali).Jak pises,bude to vice duchovní, rozjímací nez honění se po kseftech. Ale snad nam nezakazou prave to, co k Vanocum patri predevsim-setkavani se s rodinou. Uz jsme takto meli naprd Vanoce dva roky zpatky, kdy moje segra mela kratce pred Stedrym dnem prvni chemo (vlasy si pak oholila symbolicky na Nový rok, už jí padaly) ...a protoze dcerka mela zrovna trochu rymu, tak jsme k nim radsi nejeli.

Anonymní uživatelko, pro mně je to uzavřené už dávno. Ale zeptám se, předpokládám, že si to průběžně sledovala a četla. Co si tedy ty o tom myslíš, když se podíváš na ty články, na ty názory a hlavně na ty prokazatelné údaje z médií? Pokud odpovídat nechceš, nemusíš, zlobit se nebudu.