Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marketka_m ano, teď už je to natolik rozjeté, že se lockdownu asi nevyhneme, to je bohuzel pravda, ale nesouhlasím s tím, že to je nezávisle na tom, co se děje ve společnosti. Minimálně si svým chováním ovlivňujeme jeho délku a to, jak moc tvrdý bude.
@marcicek84 Ty mě budeš poučovat o respektu? 😀 Jak můžeš mít osobní názor na něco, kde je vše přesně dané? A ještě k tomu bez hlubšího studia. Osobní názor můžeš mít na to, zda se ti líbí divadelní představení, kniha, zda souhlasis s názorem nějakého politika, zda se ti líbí obraz....Dobrou noc 😀.
@marulu no predstav si,ze lide muzou mit odlisne osobni nazory na cokoli a v demokraticke zemi na to maji pravo,takze ano v tomto pripade ti ten respekt ocividne chybi 😀
A jinak holky mely byste vyuzit vyzvy nemocnic a kdyz se ve vsem citite natolik erudovane,tak byste mely vazne uvazovat o vypomoci potrebnym covid pacientum,jestli vas na tomto foru tedy neni skoda,abychom perly nehazeli svinim...🙈🙉🙊
Osobni nazor a nahled je hezka vec, ale pokud rikam totalni blbosti a nekdo me poopravi, tak bych mel take umet uznat chybu ci nepresnost. Ovsem uz vsichni vime, ze to tu jeden clovek neda.
Jinak take si myslim,ze nakonec vse uzavrou. Cisla stoupaji, lide se nechrani dostatecne, kramy jsou plne duchodcu. Mam trosku pocit,ze teto skupine to nedochazi. Proto maji rousky pod nosem a v panelaku ji ani nenosi. Pri osobnim kontaktu jsem dokonce i slysela, at to sundam. Tak trosku nechapou,ze to delame hlavne kvuli nim. Chtelo by to nejakou vetsi osvetu.
Ono je vtip v tom,ze duchodci chranit nechteji a ti co chranit chteji se uz zase izolovali...Zbytek trajda po shopech... https://www.seznamzpravy.cz/clanek/az-ve-stredu... a jak to bude lockdownem,ceka se asi opravdu na konec mesice...
Jinak vidim,ze jedna osoba neustale provokuje a myslim,ze nejdriv by mela zacit u sebe,hlavne co se tyce slusneho chovani,ani nevim,ze by byla schopna nejake sebereflexe ci omluvy za to,co tady pronasela za totalni blbosti a nechutna prani druhym lidem...🙊🙉🙈
@marcicek84 chci videt, kde te obvinuji z nedodrzovani opatreni. Chci videt, kde jsem napsala, ze na tuto diskuzi musis byt biochemik. Takze nemame, co. Prudime. Plevelime.
Je to tak jak je psano vyse. Muzes mit nazor, ze je dneska hezky. Tvrzeni, ze je zeme placata neni nazor, ale blbost. Tak se nemuzes divit, ze to nekdo “nechce respektovat”. I kdyz nevim, co si pod tim predstavujes, nikdo te neurazel, jen te opravil.
A neopisuj furt 🤣
Holky na novinkach je mapa,kde v lupe najdete aktualne pocet nakazenych pro vase mesto vc postupneho rustu
@meesha uz se uklidni,jsi jak male dite,respekt nula,ze tvych vyjadreni vsechno vyplynulo,bez radsi pomahat potrebnym,tady te je skoda,ale ty bojis,vid 🙈🙉🙊
@marcicek84 ja jsem v klidu a v klidu opakuju, ze pokud me z neceho obvinujes, tak to chci videt. Pokud neco takoveho existuje, rada se ti omluvim nebo ti to vysvetlim
@meesha tak bud v klidu dal a realizuj se radeji nekde jinde,tady to asi nikdo moc neoceni...
Tak u nas jsme do 0,5 procenta nakazenych (na hranici) dle poctu obyvatel, jaka je situace u vas?
@marcicek84 mne nejde o to, aby nekdo neco ocenoval 🤣🤣🤣 jenom se, pravda trochu detinsky, bavim tim, jak se zamotavas do vlastnich lzi 🤣
Cus
@meesha jeste jsi zapomnela na ty konspiracni teorie 🙈🙉🙊,blbe na tom je to,ze se teprve casem nebo az za par let dovime co byla a co nebyla konspiracka...tak nejlip to sledovat z bezpecne vzdalenosti 🤔🐵
@marcicek84 ?
@alexovka V jiné korona diskuzi tady na koňovi píše maminka, že u miminek lze udělat výtěr jen z pusinky. Vy už doma nejste úplně miminko, jestli si pamatuju dobře, ale třeba je to jen o tom nebát se ozvat.
@marcicek84 Koukám na tu mapu a zírám, že naše prdelka světa má více než 1 % nakažených ☹
Hele, Marci, já jsem třeba o té dobrovolnické práci uvažovala, protože nemocnice v okolí už dříve vyzývaly zdravotníky v záloze, aby šli pomoci. Ale nějak se mi zatím nedaří vymyslet, jak to udělat. Ono to není moc kompatibilní s distančním vzděláváním 3 dětí a práci na HO pro současného zaměstnavatele ☹
Tys to možná psala jako rýpání, ale skutečnost může být taková, že lidi z tadyma reálně v nějaké dobrovolnické činnosti už zapojeni jsou, jenom nemají potřebu ti to tu vypisovat a chlubit se tím 😉
@llluckaaa Luci,ten clovek,kteremu jsem to psala tady sedi na netu sedi pomerne casto,takze nemyslim...a jinak krome siti rousek se tady nikdo moc k nicemu nemel...
https://blog.idnes.cz/blog.aspx?c=759162
Laický názor střízlivě uvažujícího člověka. Osobně jsem zvědavá, jak bude demonstrace vypadat. Už to, že se na ni sjíždí lidí z celé republiky je absurdní, vybrali si velmi špatnou dobu a ač se můžu s některými myšlenkami ztotožnit, opravdu myslím, že sjezdy z republiky a koncentrované shromažďování je prostě kravina. Případně bych prosila, aby se příště sjeli někam jinam 😀
Tak ja uz vim, co porad ta Marci s tou PCR ma, s tim zakladatelem atd... Omlouvam se, neumim to inteligentne nasdilet, tak to sem zkopiruju. to je to, co jsme si mely dohledat. Nebo se pletu?
Ten příval konspiračních teorií, nesmyslů, polopravd, lží a desinformací, který se v souvislosti s covidem vyvalil z hlubin českého internetu a který sdílejí i jinak střízliví, vysokoškolsky vzdělaní lidé, je opravdu děsivý.
Možná je dobře upozornit na to, že to není nic nového pod sluncem. Přes třicet let se UOCHB a UK profesionálně zabývám studiem viru HIV. Většina konspiračních teorií, která se dnes a denně sdílejí na síti kolem nového koronaviru, se objevovala už v 90. letech v souvislosti s HIV. Ti pitomci nic nového vymyslet neumí. Některé z těch nesmyslů jsou jen doslova opsané z časů, kdy se objevil AIDS. Například citace Karyho Mullise, která obíhá v tisících sdílení, že metoda PCR není vhodná k diagnostice virů, je ve skutečnosti z té doby (Mullis loni zemřel a covidu se vůbec nedožil). I tehdy bylo kdekomu jasné, že HIV jednak vůbec neexistuje, jednak ho vyvinuli Američané/Mossad/Rockefeller (nehodící se škrtnout), a navíc AIDS vůbec nezpůsobuje, ostatně AIDS taky neexistuje, celé je to komplot farmafirem, Židů a Wall Streetu k dosažení světovlády.
Už před 25 lety se naštěstí ukázalo, že je to všechno blbost. HIV existuje a způsobuje AIDS. PCR jej dokáže spolehlivě detekovat, a vědci, včetně odborníků z těch proklatých farmafirem, našli molekuly, které virus zastaví. (Jednu z nejúčinnějších našel jeden starší pán z Dejvic, jak je snad už všeobecně známo). HIV umíme docela spolehlivě diagnostikovat a léčit. Věda to dokázala.
Člověk by řekl, že po téhle zkušenosti už nebude mít blábol šanci, ale omyl, je to tu zas. Lékaři a sestry v nemocnicích a vědci v laboratořích to zase zvládnou, diagnostiku a první léky už máme, vakcína se objeví brzo, ale ten blábol může mezitím zabíjet lidi - stejně jako je zabíjel v 90. letech v jižní Africe a jinde, kdy celá jedna vláda a miliony lidí uvěřili žvástu, že HIV neexistuje a AIDS lze vyléčit sexem s pannou..
Lidi, proboha, neblbněte. Myjte si ruce, snažte se nenakazit, noste roušky, dávejte na sebe pozor a nevěřte blábolům. Bláboly zabíjejí.
J. konvalinka
@marcicek84 Tak tys to psala obecně pro všechny, takže odpovídám i já. U nás se na jaře k těm rouškám ještě tiskly a kompletovaly štíty pro lékaře a ostatní, co je potřebovali a měli o ně zájem. Vím o skupině, která to tady u nás v okolí organizovala, vím i o dalších lidech, co tiskli. Vím o lidech, kteří bezištně nabízí pomoc s nákupy pro lidi v karanténě. Kolem mě to dobrovolnictví funguje 🙂
Ta mesha pali jednu slepou za druhou 🙈🙊🙉
@marcicek84 tak prestan delat tajnosti. Rikala jsi, ze to sam zakladatel PCR metody poprel. Tohle vypada podobne. Vypadalo to, ze to sedi.
@meesha ja se naopak snazila najit to konspiracni video,o kterem jsi psala,ze to nekdo z tveho okoli sdilel na fcb,pry vysokoskolak.To je ono??? https://word-of-truth.wistia.com/medias/efnvwlht63
@meesha jake tajnosti?Jenom nemam zajem o tom s tebou dale diskutovat...a na to mam pravo a ty se s tim budes muset smirit...
@marcicek84 nene,neslo o prani druhym lidem. Musim te opravit. Slo o tebe. 🙂. Nehraj si zase na ublizenou chudinku. Ty jsi tu uz zplodila takovych urazek a nesmyslu. Omluvu? Pro tebe ji opravdu nemam. Jsi mela k obedu vtipnou kasi,ze?
Take myslim,ze vetsina lidi nevykrikuje do sveta, ze nekde pomaha. Proc take?
Vetsina konspiracnich teorii je smesna. Nechapu,jak jim nekdo muze uverit.
@marcicek84 tak proc lezes do diskuze, skoda....mohli jsme se neco dozvedet
@marcicek84 to, myslim, nebylo video, to byla citace z textu o sitovani na bazi DNA nbo co...jestli to ma i video, netusim. nezda se, ze by to, co jsi vlozila s tim nejakym zpusobem souviselo. Ale nemam nervy ani cas se na to divat cely.
@marketa11112 ja ti nic vyprat nedala,opravdu nevim o cem mluvis 🙊🙈🙉
No ty kolechm vakcin moc konspiracne nevypadaly,byly to realne pribehy lidi a ty jsou ted mazany to prosim jeste nebyly vakciny na bazi RNA,jestli si nekdo mysli,ze tato novinka bude ucinna a odzkousena a bezpecna a ze to nenapacha skodu v dlouhodobem horizontu,tak se ptam,vazne je nekdo tak naivni???

@marulu tak treba kdybych byla na odbornem foru tak pripominka by byla na miste,jinak si myslim,ze se muzu vyjadrit k cemukoli co uznam za vhodne,tedy i k PCR,jelikoz vyjadruji svuj osobni nazor a na ten pravo mam. Souhlasit nemusis,vice respektu by to vsak chtelo 🙊🙉🙈 Dobrou noc.