icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

jamie_s
21. říj 2020

@marketa11112 Přesně tak. Člověk potřebuje nějaký cíl, v tomto případě aspoň přibližné datum kdy něco skončí, začne apod. a přitom v tomto období se nic s určitostí říct nedá. :(

marcicek84
21. říj 2020

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/vlada-rozh... ha ha, takže jedeme model od zítřka, tak jsem se trefila...

marketka_m
21. říj 2020

@marcicek84 to bylo vic nez jasnr..na jak dlouho ze to vyhlasili?

marketka_m
21. říj 2020

@marcicek84 dame dalsi typy?nevrati se do skol..a ja si myslim ze prijde primy zakaz vychazeni po nejake hodine🙂)))

marcicek84
21. říj 2020

@marketka_m zatím do konce stavu nouze, tak i to jsem trefila...

marcicek84
21. říj 2020

@marketka_m děti do škol, počkáme po víkendu, jsou schopni udělat pro první stupeň kočkopsa...zákaz vycházení po 20 h být teoreticky může...to by to tak dokreslilo, myslím, že jsou i nějak nařízeny ty home office tam kde to jde, ale už mi uniklo zda všichni nebo jen někteří a pak služby tam jsou nějaké vyjímky typu oprav...

hojda
21. říj 2020

@marketka_m Do 3.11.

matire
21. říj 2020

@marcicek84 Teda, já už jsem se tady nechtěla angažovat, ale tohle mi nedá. Normální člověk pratelné roušky nenosí? A co tedy jsem, když ji nosím? Víš, že třeba nano jsou taky pratelný?

marcicek84
21. říj 2020

@matire prosím tě a co to zase překrucuješ, já zrovna o nano rouškách nepsala 🙈🙉🙊

marketa11112
21. říj 2020

Je to tady zas.

molindule
21. říj 2020

@marcicek84 Mě by teda taky zajímalo, proč normální člověk nenosí pratelné roušky.

odula
21. říj 2020

@marketa11112 a přitom by šlo jenom napsat "myslela jsem pratelné bavlněné a nerozvedla jsem to. Tak to teď upřesňuji" nebo něco v tom smyslu.

odula
21. říj 2020

@marcicek84 psala jsi o množině pratelných roušek - do kterých spadá i podmnožina nanoroušek. Tak to stačí jenom upřesnit a na pohodu, ne? nikdo nic nepřekrucuje, pouze se ptá po vyznamu toho, co jsi psala.

marcicek84
21. říj 2020
odula
21. říj 2020

@marketa11112 nikdy to nezmizelo.... muhehehehe 👽😉

marcicek84
21. říj 2020

@odula ty, ale tohle už šlo, já nevím proč to někdo řeší až teď...myslím, že teď už ani ty roušky skoro nevyužijeme, tak je to skoro jedno 😂

marcicek84
21. říj 2020

@molindule já to tam i vysvětlovala hojdě nebo komu, takže opravdu nechápu proč to někdo vytahuje, když tam vše v chronologii diskuze je... 🙂

marcicek84
21. říj 2020

Změny ošetřovného: Ošetřovné bude stát vyplácet po celou dobu uzavření škol nebo karantény dítěte. Má činit 70 procent denního vyměřovacího základu, schválila Sněmovna.

marcicek84
21. říj 2020

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ctyricet-p... tak jestli se nerozhoduje o opatřeních podle špatných čísel...

marcicek84
21. říj 2020

https://www.who.int/bulletin/online_first/BLT.2... četly jste, ono to s tou úmrtností na covid bude asi podobné jako u silnějších let chřipkových sezón, zajímavé...

matire
21. říj 2020

@odula
@molindule
@marketa11112 Ano, přesně tak. Dík za podporu 😄

pratensis
21. říj 2020

@marcicek84 Nemám čas to číst, ale věcná námitka: jak lze srovnávat úmrtnost na chřipku a na covid? Šíření chřipky obvykle nikdo nereguluje, zatímco covid v řadě zemí dost tvrdě. A každá země má odlišný přístup k opatřením, jiné je i jejich načasování atd. Tohle není vůbec jednoduché porovnávat. Kdyby se covid nechal šířit nekontrolovaně, byla by čísla úmrtnosti dost jinde.

matire
21. říj 2020

@marcicek84 jaký zase? A jaký překrucování? Doslova jsi napsala: Normální člověk pratelné roušky nenosí... No tak se ptám, co tedy jsem? Tam žádný překroucení není. Otázka k nano rouškám je až další samostatná věta. Tak povídej, co my všechny s pratelnými rouškami jsme 😉

matire
21. říj 2020

@odula popravdě, ani v té bavlněné pratelné si ale nepřipadám nenormálně 🙆

marcicek84
21. říj 2020

@matire prosím tě, když sis to v té diskuzi našla našla jsi i odpověď jiné uživatelce, takže si to tam prosím tě přečti...je to stará věc, která byla již zodpovězená

marcicek84
21. říj 2020

@pratensis srovnáváme 2 podobné úmrtnosti 2 virových onemocnění, u jedné z nich to nikoho nevzrušuje, u druhé je kolem toho tyjátr protože se plní nemocnice, které jsou ze 40 procent naplněny bezpříznakovými soc. hospitalizacemi, mně to fakt v normě nepřijde...

pratensis
21. říj 2020

@marcicek84 Vtip je v tom, že u chřipky je taková úmrtnost bez zavádění jakýchkoli opatření a kapacity nemocnic nejsou nijak ohroženy. Tím nijak nesnižuji závažnost chřipky u některých jedinců. Jen poukazuji na to, že to nelze srovnávat.

marcicek84
21. říj 2020

@pratensis no tak pokud se bavíme o té úmrtnosti, tak to číslo je srovnatelné, jinou věcí je nakažlivost nebo nároky na zdravotní péči ve stejný čas a ta pravá chřipka je taky docela hnusná nemoc...

pratensis
21. říj 2020

@marcicek84 Ale o tom mluvím: covid má srovnatelnou úmrtnost s chřipkou za cenu poměrně drastických restrikcí. Jakou by asi měl bez nich? A jak to jsem taky psala, že tím nijak nesnižuji vážnost průběhu chřipky u některých jedinců.

marcicek84
21. říj 2020

@pratensis o vzhledem k tomu, že to tu kolovalo mnohem dříve, min. od prosince 2019, tak to v tom čase (prosinec - únor) moc drasticky nevypadalo...

Strana