Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 teď jsi to prokoukla 😄 dobrou
@alcar to jsi napsala přesně 😀 Ještě třeba "nepovinné" testování jako na SVK. Je vidět, že jsme dlouho byly jako jeden národ a ty inteligence je stejná 😀
@blondynka400 dobře, ale lidi kteří nejsou v dobré finanční situaci dnes obchodní centra asi útokem nevzali. A po zkušenostech s vládou se clovek musí řídit vlastním úsudkem. Ale kdyby to vyhlásili předem, tak lidi nestrávi v obchoďacích jedno odpoledne, ale celou tu dobu do zavreni.😀 Je sice pravda, že se mě to netýká, ale věř tomu, že jsem zažila období (naštěstí ne moc dlouhe) kdy jsem reálně peníze na účet neměla. A co jsem udělala? Naprosto omezila nákupy a na nákupu o tom přemýšlela,abych koupila přesně to co potřebuju a ani rohlík nemusela vyhodit.
@marulu to si fakt nemyslím, že by tam všichni byli nasáčkovaní celou dobu. Naopak mi poslední dny přišlo, že bylo v nákupních centrem vždy fakt skoro prázdno (byla jsem včera a o víkendu, ale celkem rychlá návštěva, já rychle nakoupím to co potřebuji a netrávím tam celé hodiny 😀 ), rozhodně to nebylo místo, kde by se člověk měl nakazit... Máš pravdu v tom, že lidé ve špatné fin situaci nevzali obchody útokem. Tak to myšleno ani nebylo. Spíš to byla reakce na celkovou situaci co je. Protože to že si lidi nekoupí pár věcí, to je na celém asi to nejmenší a dá se vydržet, ale to do jakého stavu díky tomuto dostanou velkou část lidí (a fakt to není jenom o maloobchodu), to je za mne fakt ne pováženou. A pak se diví, že to tito lidé nic nedodržují. Ty misky vah jsou postavené blbě, v konečném důsledku obětujeme mnohem víc lidí, než na Covid, jenže to se nepočítá, protože to není/nebude vidět a nedá se kvantifikovat nespolehlivým PCR testem....
@blondynka400 já chápu, že je to blbá situace, ale zahlcene nemocnice, kde za chvíli nedostaneš ani pořádnou necovid péči, jsou také napováženou. Zatím to jeste jde, ale za 2 týdny už to může být průšvih a asi bohužel bude. Takhle to vypadá, když jsme dlouho nic nedělali. Jak by to asi vypadalo kdybysme vůbec nic nedělali?
Tyjo normalne lehce zacinam panikarit
@marketka_m To ultimátum je dobrá blbost, autory bych poslala jako dobrovolníky do nemocnic na Covid oddělení a předpokládám, že by si ani nevzali roušky, když je jen "doporučuji". Zase skupina sobeckych individuí.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/asi-jen-1-a-... tak uz laviruji s tim otevrenim celeho prvniho stupne,no nerikala jsem,ze udelaji z toho kockopsa? 🤣
@marcicek84 zrovna v tomhle je chápu, že to dávkují, vždyť by sobecký rodiče zase jen psali petice a zahlcovali soc. sítě atd. Další věc je, že kdyby se při vyhlášení těch prvních opatření začali lidi chovat rozumně, tak to možná aspoň trochu reálný bylo, i když i to je otázka. Je pravda, že predikovat se nedá vůbec nic. Jinak mi to ale přijde dobrej nápad pustit do škol ty nejmenší jakmile to půjde. Hlavně ať zase nevymysli něco jako na jaře, že půjde jen kdo chce.....
@marulu nezlob se na mě, ale po tom komando Prymulovém výstupu to fakt není na místě zase lavírovat, měli by se vzpamatovat, už to je trapné, akorát udělají to, že lidi jim nebudou věřit vůbec nic, budou sílit demonstrace a podnikatelé budou naštvaní a jednou aby si tam pro ně nepřišel dav, korona ne korona. Myslím, že jsou dávno za hranou co se únosnosti a slibů týče...třeba být kadeřnicí, tak už na ně prdím a jezdím domů po lidech...
@marcicek84 ta skola v prirode je celkem ulet. V zari to vsechny skoly zrusily a ted by to melo byt naraz “v norme”.
@alcar asi tak...oni fakt nevědí co melou...jestli tady je ještě někdo kdo jim věří, tak je blázen...vidíš skoro 15 tis. nakažených za den, tak to možná s těmi opakovanými testy, lžou, lžou, lžou a je to dost průhledné...
fakt by mě zajímalo, jak se budou tvářit tady kvitovači nepřiměřených opatření, až zjistí, že ten důchod co měli mít, že není a nebude, že mohli prodloužit některým lidem život o 5 až 10 let, snad až nebudou mít na jídlo, nájem nebo léky, snad jim ten blažený pocit, že nezkrátili nikomu život, zůstane...ale to už ti zachránění po těch 30 letech mezi námi stejně nebudou...snad i ti co tak tak splatí podnikatelské dluhy bude přešťasten a děti, kterým ve škole ujede vlak a budou mít díky tomu horší úroveň a budou žít hůře než by musely, budou taktéž přešťastný a ten blažený pocit přetrvá...tak snad aspoň ti Babišovci by u voleb mohli hledat jinou alternativu
@marcicek84 tak myslíš že měli rovnou říct: vůbec nevíme, kdy školy otevřeme, možná v listopadu, možná v lednu. Je otázka či lidi vezmou hůř.
@marulu hele, jestli školy otevřou v lednu, tak už je to opravdu na opakování ročníku...a to už půjdou do ulic všichni rodiče...já to jejich vaření žáby neschvaluji, oni řekli,že bez ohledu na epidemiologickou situaci I.stupeň otevřou. Tak měli říct, že je v plánu otevřít pokud a dát podmínky, ten plán do teď nemáme, tak co jako, to je tajné nebo jak???
@marcicek84 ale vždyť ti to říkají, musíme se dostat na R 0,8, prostě zvrátit exponenciální růst. Je možný, ze třeba aspon část 1.stupne se pokusí vrátit o něco dřív a budou sledovat, jestli to neco udělá. To je přece jasný, že se tohle moc plánovat nedá.
Nejlepsi by bylo otevrit vse, nechat pochcipat pitomce ( jo, kez by corona sedala prave na ne) a byl by klid.
Bohuzel corona vir si jede dle sveho a zmasakruje koho uzna za vhodne ona sama.
Takze dle nekterych je lepsi vse otevrit a nechat ,,zrejme,, vymrit tisice lidi na chodbach nemocnic ci o samote doma. Zhroucen system a zdravotnictvi by bylo take super, dalsi lide by totiz umirali na slepak, infarkt nebo treba zanet zubu - otravu krve, protoze pri zhroucenem systemu te proste nikdo neosetri. Jo,take reseni. Vycisti se rady, stari a nemocni nebudou, to se pak hned usetri za duchody. Parada.
@marketa11112 mě tak vytaceji tyhle bohorovny postoje. Ono si totiž spousta lidí neuvědomuje, že koronavirus je trochu ruská ruleta, od toho, jestli to chytis až po to, jaký budeš mít průběh. Samozřejmě se pravděpodobnost s věkem a mobiditou zvyšuje, ale mladý, zdravý na to může zařvat a starý polymorbidni bude zcela bez příznaků.
@marulu já být maturantem, tak jsem jsem znevýhodněná jako prase, být v 1. nebo 2. třídě taky a to nejsou zdaleka jen tyto ročníky...jak jasné,jasně oni říkali, že to číslo 0,8 se v žádném případě neváže na otevření I. stupně, tak proč s ním teda operuješ??? že se to otevře za každé situace...ve videu prymula plus komando to najdeš.
@marcicek84 a jak to asi můžeš otevřít za každé situace, když z těch škol se to prokazatelně šíří?
@marulu ale jasne,ze problem muze mit kdokoli. Jen ta pravdepodobnost je u stareho,nemocneho cloveka vetsi. u nas to mela kolegyne . rikala, ze 5 dni fakt masakr, myslela, ze uz z postele nevstane.
@marulu a když se podíváte na ty procenta kdo se kde na kazil, dominuje práce a rodina, udělejme z dětí pitomce a ještě jim někteří tleskají...
https://neovlivni.cz/oficialni-data-kde-se-lide...
zavřené školy jsou hloupost, ani podle dat jim to nevychází dominantně...
At fakt zavrou vsechno. Tohle hadani,co je lepsi a co horsi zavrit,kdo je na tom hur a kdo lepe,je k nicemu. Pochopte,ze vsechno je na ho....
@marketa11112 Ono to tak dopadne, protože lidi tady nejsou schopný pobrat, co je exponenciální růst, pořád si myslí,že to bude jako na jaře.... Pořád se tu hádají u každého opatření a vymýšlí, jak to očůrat, takže pořád přikládají pod kotel..... Já chápu, že je na tom někdo hodně špatně, ale ten člověk by měl pochopit, že tím, že se pravidla nedodržují bude ještě hůř a delší dobu, takže děti budou mít nevzdělané, ale ještě i chudé....😢
@marcicek84 no jasně rodina, a kdo to do tý rodiny dotáhl? Děti. Znám takových rodin opravdu dost, to mi věř. A v naší školce nakazily bezpriznakovy děti učitelky.
@anina32 jenže když to dáš dobrovolně, tak vypadnou děti rodičů, kteří nezvládají distanční vzdělávání a naopak půjdou deti, kde ani dist. Výuka není problém. Mně by teda školy v přírodě nevadily, co je pro děti lepší než pobyt někde v horách, v přírodě (ale je pravda, že máme skvělou učitelku a dobrý kolektiv dětí, takže bych své dítě vyslala s klidným svědomím).
@hojda já myslím, že se nedokážete vžít do lidí, co se jim neustále zavírají živnosti nebo jsou doma na 60 procentech a že je takových dost je jasné, ano koho se to netýká a sedí doma na HO tak tomu to je jedno, takže lidé už teď jsou chudí, tak ještě aby měli ty děti nevzdělané, zavřít školy je velká chyba, ani v Německu je už pak nezavírali...
@marulu když se podíváš na procenta, tak určitě ně dominantně děti,ale do rodiny to spíše dotáhl někdo z práce a práci nám nikdo zakázat nechce ani to neplánuje...
@marcicek84 jenže oni to často ani nezjistili, že to dotáhla děti. Fakt znam vic rodin, kde nevěděli kde to chytli a pak když vysly deti negativne, tak jim došlo, že dítě třeba bolela 2 dny hlava nebo třeba zvracelo a když si to dali do souvislosti, tak to nejspíš byla nákaza od dítěte.V Německu školy nezavirali, ale jinak se chovali tak, aby tu epidemii drželi a právě ty školy nemuseli zavírat.😀

@blondynka400 ja premyslim, jake opatreni vymysli zitra. Mohli to udelat aspon tim svym obvyklym stylem. V pondeli ohlasim, ze se to dozvime ve stredu a ve stredu ohlasim, ze opatreni zacnou platit od nedelni pulnoci, ale ze se jimi maji lidi ridit pokud mozno uz ted a ve ctvrtek si to rozmysli a zacnou platit od ted do hodiny. Furt lepsi scenar, nez ten dnesni.