Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marketka_m ale dost lidí je má.... A nevidíš to na nikom a navíc jsou i alternativní způsoby, jak jsem psala. Ono prostě nejde jen čekat na stát, protože v tuto chvíli (a je to zcela na miste) budou mít přednost zdravotníci.
@marketa_sob to je fakt, nikdo neví, kdo to má a kdo ne
Ale je to tak, že oni plošné nošení asi nenařídí, protože by je lidí hrozně zkritizovali za to, že to nedokážou zařídit. Ale já si prostě myslím, že reálně by se to zařídit dalo... Věřím, že v každé široké rodině se najde nějaký pragmatik, který nakoupil, popř. Někdo, kdo je umí alternativně ušít... A pak by to bylo na té širší rodině, aby si pomohli. A jako jasné je to, že by do obchodu nemohla chodit celá rodina, aby se tyhle pomůcky zbytečně " nevyplytvaly" ale jen jeden, který by klidně nakoupil opět pro širší rodinu... Byla by to tvrdá restrikce, ale ublížilo by to v reálu někomu?
Mluvím o těch nákupech, ale podstatne je i zaměstnání..
@ajja87 tak uvidíme, jak to bude nakonec...
@marketa_sob no jako ale kdo ten covid pozná, ted nevíš máš rýmu, chřipku nebo to může být covid? někteří symtomy nemají nebo měli lehký průběh, ale jsou stále nakažliví, rouška chrání 10 min. pak si myslím, že tě nemocný i tak může nakazit, nebo tě nakazí spíš zdravý co nemá symptomy...no ale aspoň by se přenosu nějak zabránilo...
a máš pravdu v tom, že už můžeme být nakažení, jen o tom nevíme...
tak my.jsme asi divna rodina..ptala jsem se nejblizsich. tety,strejdy apod a jejich rodin..cca v rodine 4-5 lidi..dohromady cca 40 lidi..a nikdo nikdo nema rousku doma..soudruzi udelali jsme chybu...
@marketka_m a nikdo by je ani neuměl ušít jo? Z naší rodiny umí síť skoro všechny starší ženy...
Spíš ti, co mají doma několik balení roušek po 50 a více kusech, by se měli zamyslet a darovat je do nemocnic, lékařům, záchranářům. Tohle vláda fakt nezvládá a hlava neví, co dělají ruce, je to tristní.
@marcicek84 já asi nerozumím tomu, co píšeš, vždyť já právě celou dobu píšu o tom, že lidé to mohou šířit i když jsou bez příznaků. Což je právě ten problém, proto je řešením nošení roušky všech... (Tak to bylo nařízeno i v Číně, tam je výhodou, že vzhledem ke smogu je zásobení domácnosti rouškami lepší, nez u nás)... Píšeš zdravý,co nemá symptomy, to už ale přece není zdravy jedinec.
anonymní - ano, tak to je hezké opravdu, takže vlastně místo, aby veřejně přiznala chybu @jelenice_zavodnice si to vyřešila po svém, raději zvolila zdrhnout a nepřispívat, jak jsem psala několikrát předtím, každý je silný na puse, obviňuje neprávem druhé a nakonec ani nemá koule splnit veřejný slib omluvy. Jak vidno tu diskuzi plevelila sama svými nesmyslnými obviněními a teď jen čeká, že to vyšumí...
Takže milá @jelenice_zavodnice, když mi posíláš své osobní vzkazy přes cizí osoby, taky ti taktéž jeden pošlu, ale hezky veřejně: v mých očích jsi teď klesla úplně na dno, vyloženě jsi na mě útočila, neprávem obviňovala,dotírala, obtěžovala mě,i přes to, že jsem ti několikráte napsala, že se mýlíš, neměla jsi kousek studu s tím pokračovat a nemáš ani odvahu mi poslat, když to neumíš odčinit veřejně, SZ s omluvou, posíláš to přes druhé, se kterými ani nejsem přes SZ v kontaktu, protože neznám ani jejich nick, to je opravdu velmi ale velmi nevhodné řešení vzhledem k tomu, že tvé útoky byly na mou osobu cílené a veřejné a několikráte jsi prohlásila, že pokud prokážu, že říkám pravdu, že se veřejně omluvíš. A takový malý dovětek: Kdybych byla kráva, tak to můžu hnát do extrému a vysoudit na tobě i finanční odškodnění a tu omluvu k tomu. Neboj se, nejsem vztahovačná, tak to nechám být, jenom pro příště bys neměla o lidech prohlašovat věci, o kterých nemáš jasné důkazy, neboť se jedná o pomluvu a na to právě zákoník již pamatuje.
Ostatním se omlouvám za off topic a tuto kapitolu uzavírám.
Snad i @llluckaaa je teď s rozuzlením zápletky spokojená, taky jsi mě tím párkrát osočila, takže se zakladatelkou diskuze zjevně nejsem jedna a tatáž osoba.
@marketa11112 My máme s manžeme, každý jiného zubaře, tak mi to domluvil u jeho zubařky, jestli by na mě mrkla, tak zkuste podobně přes někoho známého, nemusíte se přehlašovat, jen aby to na to kouknul někdo jiný, občas se stane, že jeden člověk prostě problém nevidí.
@marketa_sob no ale když ti nic není, tak jsi zdravá, nemusíš mít symptomy, být zdravá, jenom jsi přenašec, nikdo tvou nákazu nezaznamená, ani ty sama... lékařsky pokud ti někdo nevezme stěr budeš stále vedená, že jsi zdravá, nikdo nezjistí, že jsi byla nějakou dobu přenašeč.
@marcicek84 tak to jsou ale imunní jedinci, kteří mohou přenášet a nikdy se nenakazit. To bude spíše ojedinělé, co je ale časté je to, že ze začátku jsi bez priznaku, ale nakažlivá a nemoc se projeví později.
@marketa_sob to máš pravdu, to je častější...
@marcicek84 nicméně i pro tyhle případy imunních přenašečů by roušky byly velmi uzitecne
@marketa_sob ano to nepopírám, min. v MHD by to mělo být povinné, kdo nemá roušku stejný účel splní ovázaný bavlněný šátek a to si myslím, že lidé doma mají...
Ahoj holky, mam dotaz. Ale prosim nekamenujte me. 😁
Jak je to s karantenou u cloveka, ktery prisel do styku s clovekem, ktery je v narizene karantene kvuli pobytu ve Francii? Neresme moralni a zdravotni stranku veci.
Ja si myslim, ze ano. Ale vycetla jsem na diskuzich jen tyto podminky: navrat z rizikove zeme a setkani s clovekem, ktery byl pozitivni na Covid.
@marcicek84 lidí by si poradili 😉
@alcar tak nařízeno zákonem to není, ale obezřetnost to asi chce...
@marcicek84 Nechápu, o co ti jde. Tvou zápletku nesleduju a neřeším, takže nevím, s čím mám být spokojená 🙂 A pokud píšeš o aféře kdo je kdo, tak je mi to šumák 😀
@marketka_m u nás taky, co se týče roušek nula nula prd 😉
@hojda nebo pak konzultace u jiného zubaře, cena je cca kolem 500kc. Každopádně fakt musím říci, že je rozdíl zubař na zdravotní pojišťovnu a zubař, co jede i na vlastní pěst, u něj totiž to není rychlokvaška, ale dá tomu potřebný čas @marketa11112
@alcar doporučí ti karanténu, ale asi nenařídí, nevím
@marcicek84 co jsem slíbila, to jsem splnila. Prokázala jsem, že nejsem Ty a tím mám hotovo 😉
@llluckaaa - tak 2-3 x ses k tomu tak vracela, dokonce hned na začátku diskuze, tys tu myšlenku de facto rozjela jako první, tak je zvláštní, že předtím tě to tak zajímalo a teď už ti to je šumák, každopádně jsem chtěla, abys věděla, jak to je
anonymní - děkuji za splnění slibu, konec přítrž všem spekulacím!!!
@marcicek84 nechces se uz na to konecne vykaslat? Jelenice uz tu zjevne neni, tak nechapu, proc to tu znova otvirate?? Fakt to tu nikoho jineho nezajima 🙄 To tu je fakt jak u blbecku na dvorecku... Chapu ty, co uz odsud kvuli tomuto radeji odesly 😩
@alcar můj osobní názor: když už k takovému styku došlo a nebudu psát, co si o tom myslím, měl by dotyčný zalézt do karantény taky.
@kejt29 však jsem psala, že s tím končím, proč to teda znovu otevíráš ty? možná kdybys byla v mé kůži, tak to pochopíš, ale koho se to netýká a nebyl veřejně osočován to samozřejmě nepochopí a asi ho to nezajímá, protože jeho nick nebyl vláčen kanály, viď.
@mourovatakocka měl ale nikdo mu nedá neschopenku, tak aby si bral dovolenou..technicky dost blbé
@marcicek84 aha, takze ty to znova otevres, protoze tady nutne potrebujes dokazat, zes mela pravdu a hned uzavres at ti to nikdo nemuze vycist, jo? Tys to otevrela opet a zas, nikoho pravda nezajima, mohla jsi normalne napsat soukrome autorce a pokecat si o tom. Tady to jen plevelis abys vsem ukazala. Mi tato debata vyhovovala kvuli clankum ostatnich, ale je pravda, ze tve obcasne a totalni odskoky jsou naprosto zbytecne. Kdo tu zustal te nijak drasticky neosocoval. Zvedas si sebevedomi na tech, co je to nezajima. V nekterych vecech holky mely pravdu. Neumis se povznest obzvlast kdyz uz je tema daaaaaavno mrtve 🤷♀️
@marcicek84 No hlavně jsem už dávno psala, že se svět netočí jen kolem vás a řeším teď úplně jiná témata než kdo je kdo 😉 Např. teď řeším, že budu šít roušky 🙂

@marketa_sob ono je pravda ze rousky mame nosit vsichni..ale rousky nejsou...a vlada tohle nemuze naridit protoze vi ze rousky neumi zaridit pro vsechny..jako ceska republika nejsme prioraveni