Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 Co ty o tomhle? https://www.idnes.cz/technet/veda/kolektivni-im...
@marketka_m taky si myslim,vsak se podivej na reakce,ilonne ma najednou duvody proc ne,kdyz jsem se bavila o tom,ze bych kdmitla testovani be firme,tak me malem uklovala a ted by se testovsni melo tykat mji a naejdnou ma docela podben duvody,tak si rikam,proc to predtim mela zapotrebi a to je se vsim
@ilonne Pekova ale nevytupovala nekolikrat tydne jako Flegr,v tom je ten vtip...
@meesha ja nerozumim tomu,kdyz nekdo prevleka kabat,tak ono by clovek cekal,ze na ten test bez remcani nakluse...
@marcicek84 jezisi ona nerika, ze pripadne nepujde, ona rika, ze by se to dalo delat efektivneji, boze, cemu na tom nerozumis 🙈
Vedec se muze mylit, s tim neni problem, ale nemel by pouzivat lzive vstupy - v tom je pro me Pekova naprosto neseriozni (pominu-li to, ze to cele zjevne nefunguje). Flegr pouzil nejaky model, nekteri tvrdi, ze byl pouzit chybne (tomu ja nerozumim, nedokazu to posoudit, ale fakt je, ze kdyz se s nejakym matematikem pusil do diskuze na fb, tak bylo zrejme, ze i ten uznal, ze ma pravdu. Ale fakt se nepriklanim ani k jedne strane, tomuhle nerozumim), ale to je neco jineho, nez cilene lhat.
Tvuj problem je proste extremismus: kdo neni se mnou, je proti mne. Kdo upozorni na to, ze Flegr varuje- ten ho nekriticky zboznuje a podle tebe se bude hroutit, kdyz se zmyli. To je absurdni.
@hojda tak vzhledem k tomu,ze uz pise,ze PCR nedetekuje co ma a je to bullshit tak je pak otazka jak moc je ta pandemie skutecna a pokud to ma za cil donutit lidi k ockovani,tak si nemyslim,ze na to nekdo bude slyset,tak to vypada ze mame sach mat,lide se nechteji testovat ani ockovat,rousky zatim trpi ale uz taky ne vsichni,podniky krachuji a kolektivni imunkta bude za dlouho,jestli vubec nekdy...
@marcicek84 Jenže tvoje důvody byly naprosto nesmyslné, vlastně jsi žádné neměla, jen to, že je to podle tebe hororová záležitost a že nejsi ovce. Prostě hysterie. Můj důvod je ten, že testovat část lidí, kteří v případě nákazy Covidem zjevně budou mít příznaky, je nesmyslné, když nechtějí testovat přenášece, u kterých nákaza probíhá bezpriznakove.
@marcicek84 ja se ji ptat nebudu, je mi to putna a nic mi do toho neni.
@marcicek84 Odpovím jako ty - do toho ti nic není....
@meesha mmch ja zase vidim extremimus v tom uctivani kovid nabozenstvi ... Flegra tady nektere vskutku nekriticky zboznovaly,snad uz to je za nami...
@ilonne ok,takze dle argumentu to je jasne, nejdes,vymyslela sis jine duvody proc ne,takze co si pak o tobe mam myslet,jestli jsi to nahodou tehdy neprehnala,ja vim, taky sis chtela do me kopnout,to je cele,ale vidis,ze de facto mas shodny nazor a to podotykam,ze tu narozdil ode me neni extremne neprijemna predstava zapichnute spejle v nose...
@marcicek84 JJ píše se to na stránkách občanské neposlušnosti, tak to musí být pravda😂
@hojda mas spatny zdroj,asi sis nevsimla a klidne si tam dej preklad 😉
@marcicek84 špatný zdroj máš ty😂 Zveřejněno na občanská neposlušnost před 7 hodinami.
@marcicek84 nevim o nikom, kdo by ho nekriticky zboznoval. To je jen tvoje zbozne prani. Pokud si neco chybne pamatuji, jiste mi sem das citat, odkaz.
zkusim posledni pokus, jestli to pochopis. Pokud jsem pochopila, mas pocit, ze je to i @illone stejne, jako kdyz se ti nelibilo testovani zamestnancu v kanclech. A ze jsme byly pro. A ted @illone neni. Ale: ona by totiz ta situace s touhle byla shodna, pokud by se vyzadovalo treba testovani jen sekretarek a ne uredniku. treba. To by si asi klepal na hlavu kazdy.
No a teď kardinální otázka:
Co je lepší? zavřít ekonomiku a netestovat, protože údajně "to lidi nechtějí", nebo prostě otevřít ekonomiku, pustit lidi dělat živnosti, děti do škol a screeningově testovat? Já jsem od začátku pro tuhle možnost. A myslela jsem, že tohle tady v tuto dobu už bude. Tou nedostupností testů se tady všechno jen odsouvá.
Jinak já jsem PRIMÁRNĚ pro testování dětí ve školkách a školách. A speciálně školky a první stupeň. Protože tyhle děti jsou opravdu bezpříznakovci, kteří tu nákazu skrytě rozdávají dál do komunit. Nejde vůbec o učitele jako takové. Jde o to, aby se to kvůli jednomu dítěti ve třídě nerozneslo do třiceti rodin. Třicet rodin. I kdyby polovina těch rodin už měla nákazu za sebou, tak je to pořád 15 rodin. Od jednoho dítěte to do týdne může dostat 45 lidí. Od nich zase další. A je tu komunitní přenos do měsíce zpátky. A zase bude stát zavírat obchody. Přitom tahle prevence je jednoduchá.
@marcicek84 Nestíhám vás, holky, jen letmo pročítám a ještě ne vše. Ale uvedla bych na pravou míru, že Flegr kritizuje PCR. V posledních dnech jsem od něj zaznamenala kritickou reakci na testy antigenů. To ale není PCR, ta má spolehlivost furt stejně vysokou. 😉 On kritizoval použití antigenních testů před návštěvou starší generace příbuzných. Ve smyslu, že pozitivní antigenní test = s velmi vysokou pravděpodobností skutečná pozitivita na koronavirus. Ale bohužel negativní antigenní test nezaručuje negativitu, neb je tam vysoká míra falešné negativity. To, že by na základě výsledků těchto testů měli lidé navštěvovat prarodiče, zní strašidelně snad každému, kdo je trochu soudný.
@werumka ja s tim nesouhlasim a me dite by opakovane bezduvodne testovali jen pres mou mrtvolu a o tom je,ze to je neprotlacitelne,vzdyt vidis,jak se vzpouzeji ucitele,taky testy odmitaji,maji to mit nepovinne
@meesha ale tady jste se dusovaly jak byste kdykoli kdyby to bylo nutne test podstoupily a ono nakonec nic...
@marcicek84 ale ona nepise, jestli je podstoupi nebo ne 🙈 ona pise, ze se ji to jevi jako nekoncepcni, a ze s tim nesouhlasi.
@marcicek84 A je to z důvodu, že jsi přesvědčena, že to bude dítěti vadit? Nebo pro to, že to vadí Tobě? Protože ty děti jsou s testy fakt v pohodě. Zvlášť ty malé, ty se ani nenadechnou a je po všem. Jestli by to zajistilo, že mohou chodit do školy, jsem pro. Pro naše děti to byla taková prkotina, že kdybych jim dala vybrat, jestli test nebo nechodit do škol, tukali by si na čelo. Ten strach jim děláme my rodiče.
@marcicek84 A jinak ještě otázka- co znamená ve tvých očích "bezdůvodně testovat"?
@meesha na primou otazku neodpovedela,takze...
@marcicek84 tedy znova 🙉 to, jak se nakonec rozhodne na te veci prece nic nemeni. Pokud usoudi, ze se s tim verejne sverovat nebude, tak je to pravo na jeji soukromi. O tom debata nebyla.
\jeste jednou polopate: Debata byla na tema: ma smysl testovat ucitele? Tematem nebylo, jestli se @illone necha otestovat. Rozumime? Ne? Tak se vzdavam a mel si to porad dokola, jak je libo
@werumka jsem zakonny zastupce ditete a ja s temi testy u sveho ditete nesouhlasim,stejne tak jako se nenechavam testovat ja.Mam na to pravo,ziju v pravnim state a je to proti memu presvedceni.A pokud se bavime o tech zbytecnostech pokud bude testovani na dobrovolne bazi tak dost rodicu stejne postavi proti a pak to stejne bude postradat smyslu.Stourat v nose,at si nechaji dobrovolnici dle libosti...
@meesha ano ta debata takova byla a opravdu mi prislo dost mimo,ze se tady do me navazelo a de facto v konecnem dusledku dela to,co u druhych kritizovala,kdyz to rekli nahlas...coz asi zase nechces pochopit ty,navic ja bych tady od vas za tohle jisto jiste dostala couda,vid.Ale druha strana zjevne muze vsechno...
@marcicek84 A považuješ to za správné i v případě, kdy by hrozilo, že Tvé bezpriznakově dítě by mohlo ohrozit jiné lidi? Kdybys dala na misku vah nechat testovat nebo nenechat a jít do tohohle rizika?
@marcicek84 nerozumim, sry, zkus priste nejaky podmet a prisudek nebo neco takoveho....
@werumka coze,jake riziko?skolky jedou celou dobu,jednou jsme ji meli v karantene a svete div se nic moc se nikomu nestalo,takze ja tady to riziko proste velke nevidim,nakonec se ani testy po nikom nechtely...vzhledem k tomu,ze jsem tady davala clanek o tom,ze PCR testy nevi co detekuji a taky clanek o tom ze ani ty 3 mesic epo prodelani te pred covidem nechrani,tak by asi bylo na case timto dale nezabyvat,jelikoz detekovat to poradne nejde a opatreni zabijou mnohem vice lidi nez covid sam.A urcite kdyz odmitnu teatovat sebe nebo sve dite z toho nebudu mit spatne spani...naopak by mi vadilo,ze bych pristoupila na jakoukoli formu natlaku nebo bezpravi
@meesha ne ty nechces rozumet,to je jiny problem
@marcicek84 No vidíš, já zase četla článek, že protilátky vydrží půl roku 🙂 všichni respektujeme informace podle svého přesvědčení. Ať chceme nebo ne. Ty i já. Jenze ja třeba mám navíc i tu osobní zkušenost i zkušenost z velmi blízkého okolí, že bezpriznakově dítě rozšířilo nemoc po rodině. Aniž by věděli, kde se nakazilo.

@marcicek84 promin, ale pokud tomu jasne nerozumis, tak si radsi budu myslet, ze mas mentalni indispozici, to se fakt neda.
@marketka_m vtip je v tom, ze nikdo z nas nereaguje tak, jako Marci, vis. Jaky "ze je s ni konec".