icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

re_barbora
16. bře 2020

@matire no zustane doma aspon ta nejohrozenejsi skupina.. ja si myslim, ze chtej nechat lidem aspon nejakou svobodu a spolehaj na to, ze zacnou premejslet a fakt budou vychazet co nejmin. Kdyz ne, tak bych se nebala, ze to nezprisni a neprodlouzi treba na mesic.

matire
16. bře 2020

@marketa11112 Víš na koho bych to sváděla já? Na ty, kdo to sem přitáhli a na vládu! A to myslím fakt vážně. Jak je možný, že jsme věděli, že to v Itálii mají a přitom navrátivší se šli normálně mezi lidi? Tak holt nejpozději po prvním importovaným případu měli dát každýho z Itálie a postupně dalších zemí do karantény. A byli by jsme v pohodě.

matire
16. bře 2020

Jo, procházka. Třeba obden, ale to je fuk. Jsem kvůli tomu, že vezmu děti na chvíli ven, taky vyčůránek, kterej se druží a šíří to dál? Ne. Protože se nebudu družit a půjdu jen s členy své domácnosti do míst, kde nikoho nepotkáme. A fakt to není žádné porušení, když Hamáček jasně řekl přímo do kamer, že lze jít na procházku. A jak už jsem psala - když lidi vezmou rozum do hrsti, tak nemusí zůstat zavření doma. Chce to jen inteligenci a ohleduplnost. Mnohem větší problém vidím v tom, že chodí děti do školek a že chodí do práce i ti, kteří by doma zůstat mohli. A že hromada lidí tu inteligenci postrádá.

heligona
16. bře 2020

Oni to chtějí zpomalit, ne zastavit. Protože dokud se to neprožene, tak to nezmizí.

marketa11112
16. bře 2020

@matire to urcite. Nepochopila jsem,jak nekdo muze jet na ,,dovolenou,, tam,kde nemoc je. Ty bych nechala zaplatit celou lekarskou peci + jim dala nejaky trest za verejne ohrozeni ci jak se tomu nadava.

autor
16. bře 2020

@re_barbora víš co, běž si chladit žluč jinam 😉 díky

autor
16. bře 2020

@re_barbora jen aby nedošlo k omylu, tvůj názor beru, chápu, je blbost, aby se vše zastavilo, ale z druhé strany, pokud se to tady totálně poděla, jak v Číně, tak to budou muset udělat. Já nemám problem s tím, že lidé mají chodit do zaměstnání, já mám problem s neřízenými vycházkami. Ale proč tady hned musíš všem nadávat, to vážně nepochopím a k tomu patří můj příspěvek výš

autor
16. bře 2020

@dor to by měli, taky to nechápu
@kejt29 u nás taky jela hospoda, no problem
@kejt29 je to pořád to samé,ale udělali další krok ve vaření žáby. "Nebudeme zavírat jednotlivá města, pod karanténu půjde celá ČR". Dnes časně ráno už uzavírají města. Ale celá ČR je v karanténě, je některá města mého přísnější opatření,no ne?

marketka_m
16. bře 2020

ja si myslim ze krajske hygieny cekaly take na vetsi karantenu..nedockali se..tak z rana okamzite zavedli opatreni..a to uz je neco vice..vidi ze oblast je zamorena koronavirem..tak aspon ji trochu izolujo ve vesnici

matire
16. bře 2020

@heligona Jsem sice laik, ale myslím, že by se to mohlo i téměř zastavit a pak pohlídat. Líbí se mi názor toho jednoho miliardáře (pan Barta, myslím)... Kdyby fakt téměř všichni zůstali deset dní doma, aby se odchytli všichni nakažení... A ti, kdo jsou potřeba v práci, tak roušky a respirátory. Jo, lidi potřebujou svobodu, ale tohle by bylo deset dní (i kdyby třeba 14) a pak klid a normálně žít! Kdežto takhle se budeme bát a omezovat měsíce

autor
16. bře 2020

@eithelwing jde o to, že někdo neví, že to má, je nakažlivý a prská kolem sebe bacily i během mluvení. Roušky by měly stopovat potencionální nosiče, teda spíš minimalizovat okruh roznosu
@re_barbora ale oni budou postupně přitvrzovat, ale postupně, viz uzavírání měst hygienou dnes rano
@mourovatakocka na procházce nic špatného nevidím, ale na těch, co "procházky" budou mít jen jako zástěrku. Já jsem ráda, že se budeme moci vyvětrat, ale zároveň jsem si vědoma toho, jak se budou větrat jiní
@matire proč 8 dní? Vaří žábu, proto 😉 pak přitvrdí, neboj 😉

heligona
16. bře 2020

@matire jo, jenže pak stačí jeden turista a jedeme nanovo.

eithelwing
16. bře 2020

Jop, tenhle důvod beru, bohužel teď už člověk fakt neví, zda to má nebo ne. Jen si říkám, zda zdravý člověk, který si není jistý, se tím víc neohrozí.
Každopádně osobně beru jako přínosnější udržovat omezení kontaktu. Což samozřejmě nemůžou splnit všichni. 🤔

marcicek84
16. bře 2020

@mourovatakocka pokud ten nápad bude mít celé sídliště, tak to bude masakr, takže bych se omezila než aby dali zákaz vycházení a pak ten zakaz vycházení byl měsíc

marketa11112
16. bře 2020

U nas prave zaviraji veskere urady. Dnes v 10:00 konci - zavreno do odvolani

kejt29
16. bře 2020

Tak treba omezit skolky jen pro pracujici. A ty prochazky si muzem normalne odpustit. To by zas takovy skok nebyl...

marcicek84
16. bře 2020

@matire hele tak si dělej co chceš, vem si, že bude plno takových jako ty, budete o sebe nakonec zakopávat a pak jak ty děkuješ lyžařům, tak my zase bude děkovat v případě zákazu vycházením takovým které museli trajdat za každou cenu někam...prostě já si myslím, že procházka je nástroj, že už to doma fakt nejde - jakože děti když zabavíš tak to půjde, nebo si otevři okno dokořán a oblečte e a pořádně větrejte, pokud jde o čerstvý vzduch...Ted to o tom, že bychom se všichni měli omezit nám v práci všem dali práci z domu, i ten zaměstnavatel nás chce mít doma ne venku, ne v MHD...bylo jasně řečeno, že kdo může má zůstat doma.

mourovatakocka
16. bře 2020

Tak máme za sebou procházku bez hřiště, co jsem dceři musela vysvětlovat asi čtyřikrát (pokaždé, když jsme kolem nějakého šly 🙂). Lidi normálně chodili do krámu, se psem, s dětma, ale rozhodně méně, než kolik běžné potkáváme.

matire
16. bře 2020

@heligona No turisti vůbec! Když je špatná situace a omezují se Češi, tak tu turisti nemají, co dělat. A když, tak minimálně stejná opatření, jako pro navrátivší se Čechy

autor
16. bře 2020

@eithelwing chápu 😉 pokud by všichni nosili roušky i zdravý bude víc v bezpečí, pokud ji budou nosit jen jednotlivci, zdraví, co to budou mít, budou víc ohrožení než bez roušky

matire
16. bře 2020

@marcicek84 Tak potřetí zmiňuju rozum v hrsti 😛 Kouknu z okna a vidím, jestli je venku prázdno nebo plno. A k tý procházce se váže i zbytek věty "třeba ob den". To není trajdání za každou cenu. To není dokonce ani běžný režim. A dál jsem psala o inteligenci a ohleduplnosti. A když to vezmeme ještě dál - před domem mám auto a nejsem jediná 😄 V autě člověk nikoho nepotká a dojede si na naprostou samotu.

heligona
16. bře 2020

@matire ale to by znamenalo absolutní uzavření hranic až do doby, než nemoc projde celým světem. Klidně půl roku, rok? A ve výsledku by všichni měli imunitu kromě nás...

marcicek84
16. bře 2020

Tak jestli si všichni chodí kde chtějí a prostě ven musejí, tak měst, které budou zavírat hygienici,brzy přibude...

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/c... - tohle je taky maso

marcicek84
16. bře 2020

@matire a tohle jsi četla, tak snad taky vezmeš rozum do hrsti 😉

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/c...

bbn
16. bře 2020

@werumka jinak ještě poznámka k tomu, že přenos od bezpříznakových jedinců je nepravděpodobný 😉 https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/c...

matire
16. bře 2020

@marcicek84 Hele, dřív jsem s tvými příspěvky souhlasila, ale poslední dny to směrem od tebe nabírá grády a cítím jistou agresi. Ne jen k sobě, celkově. No řeknu to takhle: kdyby se všichni chovali jako já ohledně koronaviru, tak můžeme být klidnější. Teď se můžeš zasmát, jak chceš; neznáme se. Já z něj mám strach, nejspíš větší než ostatní v okolí, vyhýbám se lidem a přeju si, ať už je ta potvora pryč. Ale není důvod nechodit ven, když je člověk rozumný (znovu to slovo). Obě děti mají slabou imunitu, na to ti každej doktor řekne, že je důležitý pobyt venku. Myslíš si, že někomu ublížíš, když nikoho nepotkáš? Tím končím s nějakým obhajováním, nemám to zapotřebí. Jsme v diskuzi, každý svůj názor...

matire
16. bře 2020

@heligona Uzavření hranic ne, jen karanténu pro přijíždějící. Což je taky nepříjemný, ale lepší než pak pro všechny, ne? Jo, klidně půl roku, rok. Nemůžu si pomoct, ale myslím si, že ochránit svý občany by mělo být přednější. Získat imunitu by bylo super, ale ráda bych ještě viděla svý rodiče a prarodiče, nemluvě o tom, že bez rizika nejsme ani my a naše děti.

re_barbora
16. bře 2020

Anonym - promin, mozna jsem to prehnala, ale tohle uz se fakt neda cist. Kdyby to tady zavreli vsechno, lidi by nesmeli do prace ani vychazet, tak by si tady zas vsichni stezovali co jim maj co zakazovat, co maj jako tejden s detma doma delat v takovym pocasi a podobne. Proste vzdycky si hlavne postezovat. To uz je snad nas narodni sport 🙄

kejt29
16. bře 2020

@re_barbora vsak to ted trochu resi v druhe diskuzi “karantena”. Nekteri proste hledaji klicky jak budou chodit ven i pri domacim vezeni. Protoze s jednim ditetem doma tyden nevydrzi, protoze dite neusne jinde, nez venku atd. Vcera jsme byli na prochazce a naproti rodinka s malym chlapeckem, ktery automaticky sel k nasim detem. Rodice ho jeste podporili. My se radsi sebrali a sli dal. Lidi si fakt neuvedomuji to nebezpeci 😢

heligona
16. bře 2020

@matire jako nápad je to dobrý, to musím uznat. Ale prostě nevěřím, ze by to bylo v praxi uhlidatelny. Snad kdyby toto opatření udělala celá Evropa a uzavřela se před zbytkem světa. Plus co potom případné opakovane vlny v dalších letech

Strana