icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

gramar
18. led 2021

@marketka_m opraveno 🤣 Ale i podělit jestli to bude trvat dlouho 🤪
Jo tak máme zase komunismus, a v sobotu fronta na kubánské pomeranče, ať máme čím hrát vybíjenou 🤣🤣

marcicek84
18. led 2021

@marketka_m tak to snad ne,to se budou rodice skubat,neni to overena vakcina,deti ji nepotrebuji,studie na to nemaji,to bych se divila,ze to daji jako povinnou vakcinu...

@marge_s a myslis,ze jde pit jedine kafe? Ze tam nic jineho nemaji? ale prosim te,tady nikdo nelze,to zas zvelicujes...

marketka_m
18. led 2021

@marcicek84 hey já doufám že to byl výkřik do tmy.. jako fakt jsem slyšela jednu větu ale strašně mě to vyděsilo,... že se zbláznili... a myslím že to bude souviset s tím syndromem o kterém se v posledních dnech hodně mluví...

marcicek84
18. led 2021

@gramar
@marketka_m
Jako je to fakt uz sila co se vymysli,tsk bud jsou shopy otevrene nebo zavrene,jak vybrany sortiment,at s tim jsou nekam,to neni normalni ani logicke...

marcicek84
18. led 2021

@marketka_m spise budou chtit na nejakych detech delat tu studii,zalezi ktere deti si budou chtit vybrat,vim,ze v USA tim chteli ockovat jak tehotne,tak deti...Nebo treba to mysli tak,ze neockovane dite nemuze do skoly?To nemusi byt jen o skolkach.Za me ta vakcina pro deti neni odzkousena,ze je bezpecna a chtela bych videt,ktery rodic tim necha dite naockovat,mozna to odnesou deti v ustavni peci,ktere nemaji nikde zastani...a nebo ti reknou nemas ockovane dite na dite,tak ti ho odebirame,takova konspirace uz tu nekde byla....ale jestli se uz objevila tato myslenka,tak se mame jeste na co tesit...

marketka_m
18. led 2021

@marcicek84 jak říkám, nepřemýšlím nad tím co by kdyby! já doufám že to byla informace do vzduchu!!! atím to skončí ..

hojda
18. led 2021

Přemýšlím, co teď budou dělat ti, kteří se nechtějí očkovat, protože vakcína jim změní genom:

marcicek84
18. led 2021

@hojda a vis co by to znamenalo,by byla pravda to co tvrdil jisty profesor a ze to uniklo z labiny v Cine pri vyvoji leku na HIV,dokonce jista doktorka by mela pravdu,ze je to umele vytvorene...

marge_s
18. led 2021

@hojda br 😡

hojda
18. led 2021

@marge_s Ještě větší sajrajt, než jsme si mysleli☹

marge_s
18. led 2021

@hojda presne 😡

marcicek84
18. led 2021

A ze nikomu neni divne,ze to jiny koronavir neumi,ale zrovna tento jako jediny jo...tak uz by to meli zacit pomalu vysetrovat...

werumka
18. led 2021

@marcicek84 Určitě to žádný jiný neumí? Nebo se žádný jiný takhle dopodrobna nezkoumal? To by mě docela zajímalo.

marcicek84
18. led 2021

@werumka umi to snad SARS?nikde se o tom nepsalo,ze jo...aspon jsem nezaznamenala...jinak owobne se mi zda divne,ze by nejak koronavir umel sam o sobe totez jako virus HIV a ze by to vzniklo prirodne,to jako mam pochybnosti...

marge_s
18. led 2021

@marcicek84 2minuty google https://dvojka.rozhlas.cz/v-nasi-dna-se-skryvaj...
Nic mytickeho, zadna pekova, jen je to sajrajt

marcicek84
18. led 2021

@marge_s hmm,tak tady zverejnuje poplasne
zpravy,kdyz je to normalni,ne? 🙈🙉🙊

gramar
18. led 2021

@werumka Koronavirů se zkoumá spoustu a i díky tomu byla vakcína tak rychle, protože je postavená na základech sars a mers. Nebýt toho tak tu o vakcíně ještě můžeme tak snít... Takže myslím že prozkoumáno je dost, otázka je kolik z tohoto zkoumání je veřejně přístupné...
@marcicek84 No to je iluze jsou dvě varianty, nebo tedy tři... První je ta ofiko - naštvaný netopýr k obědu, druhá je že to uniklo nedopatřením z čínské laborky a třetí že to uniklo z americké laborky která je taky v číně... Čína jiné než momentálně oficiální stanovisko nevydá (tedy netopýr) i kdyby jim koronáč zazvonil na zvonek laborky tak to prostě nikdy nepřiznají, to samé kdyby to šlo z té americké... Víš co by to bylo za průser kdyby se ukázalo že to je nedbalost, jako ruku na srdce to ať raději ani neříkají, protože to co by následoval, by byl větší masakr než covid sám...

Navíc na sars a mers lidi padali jak mouchy a je málo vypovídající vzorek přeživších, si myslím... Navíc v konečném důsledku je teď těžce u řiti jak to vzniklo (pokud to tedy někdo nemá jako sociální pokus a v kapse nenosí lahvičku s lékem), teď je primární jak z toho ven, protože já potřebuji ten mixér 😂 Až pomine ten hlavní bordel, bude ustanoveno milion vyšetřovacích skupin, které budou řešit PROČ, KDE, KDO, CO atp...

marge_s
18. led 2021

@marcicek84 mas vazne divnou logiku. Tak novy poznatek, ten virus se chova zase o neco pitomejc. Na tom neni nic poplasnyho.
Le bez znalosti veci nebo bez toho, aby se clovek snazil nevo dozvedet, placnout “ A ze nikomu neni divne,ze to jiny koronavir neumi,ale zrovna tento jako jediny jo...tak uz by to meli zacit pomalu vysetrovat..” , pokus udelat z noveho objevu bezmyslenkovite neco skandalniho...je na pomezi hoaxu (na hrane, rikam, ne hoax), pokud bys chtela byt dusledna

marge_s
18. led 2021

@gramar svata pravda, ted je to fakt uz jedno, hlavne se z toho dostat. Kazda mame svuj “mixer” 🙂

hojda
18. led 2021

Statistiky ze školek vPraze taky nic moc☹ https://www.pedagogicka-komora.cz/2021/01/v-pra...

marcicek84
18. led 2021

@marge_s a tak mi rekni,ktery jiny koronavir to umi,kdyz se dle tebe to pohybuje na hrane hoaxu...

gramar
18. led 2021

Zdroj wiki:
K lednu 2020 bylo hlášeno asi 2 500 případů MERS..[11] Zhruba 35 % z těch, kteří mají diagnostikovanou chorobu, na ni zemře.[12]

Inkubační doba SARS, tj. časový interval, který uplyne od nákazy virem k prvním projevům onemocnění, činí 2–8 dní, v některých případech až 10 dní. Infekce začíná obvykle vysokou teplotou (nad 38 °C), bolestmi hlavy, celkovou únavou. Po 2–8 dnech se přidružuje suchý kašel a dýchací obtíže. U většiny postižených se vyvíjí zápal plic. Vysoká smrtnost (téměř 10 %[4]) je přičítána především příliš silné imunitní reakci vyvolané cytokiny (tzv. cytokinová bouře), hlavní roli má přílišná produkce interferonu gama lidskými buňkami.[5]

Nákaza koronavirem SARS-CoV-2 může mít i smrtící následky. K 26. říjnu 2020 onemocnělo ve světě přes 43 mil. lidí a z nich více než 2 002 468 na nákazu zemřelo. Dle prvotních výzkumů se smrtnost pohybuje mezi 2 a 3 %[107] a v lednu 2020 WHO uvedlo, že smrtnost činí přibližně 3 %.[108] Ve studii Královské univerzity bylo uvedeno, že se smrtnost může pohybovat od 0,8 %, kdy jsou započítáni přenašeči bez symptomů, do 18 %, kdy jsou započítáni pouze nakažení se symptomy z provincie Chu-pej.[109] V Číně byla smrtnost pravděpodobně 1,4 %,[110] v Německu 0,72 %, v Itálii 10,8 % a ve Španělsku 8 %.[111]

Údaje o smrtnosti jsou ovlivněny kvalitou statistik počtu nemocných, přičemž se metodika pro úřední čísla vydávaná Národní zdravotní komisí (NHC) mění.[112] V průměru zemře vážně nemocný pacient s covidem-19 třicet dnů po nakažení.[111]

V Evropě vede statistiky úmrtnosti European Mortality Monitoring Project (Euro MOMO), který své zprávy aktualizuje na základě údajů členských států s týdenní periodou.[113] Z nich mimo jiné vyplývá, že zvýšená úmrtnost seniorů v Itálii a Španělsku během pandemie covidu-19 je výrazně vyšší než během chřipkových epidemií, kdežto v České republice nebo Rakousku se pohybuje kolem normálu.[114][115] Zvýšená mortalita seniorů nad 65 let byla ale zaznamenána např. během chřipkové epidemie 2014/2015, kdy jich v Evropě zemřelo přibližně o 217 000 více než činí dlouhodobý průměr. U jiných věkových skupin (15–64) jsou úmrtí na chřipku řádově nižší nebo zanedbatelná (0–14).[116]

V Evropě byla nejhorší situace v první polovině dubna (14. a 15. týden), kdy byla zaznamenána velmi zvýšená úmrtnost v Irsku, Švédsku a Švýcarsku a extrémně zvýšená úmrtnost v Belgii, Francii, Itálii, Nizozemsku, Španělsku a Velké Británii.[115]

gramar
18. led 2021

Zdroj SZU
U chřipky je celková smrtnost maximálně 0,1 %. Vzhledem k tomu, že se jedná o hromadně se vyskytující onemocnění, v ČR v souvislosti s chřipkou zemře každý rok přibližně 1500 osob, samozřejmě ve značném rozptylu podle závažnosti konkrétní chřipkové epidemie

werumka
18. led 2021

@gramar víš co úplně nechápu? Že se srovnává smrtnost nemoci, na kterou se dosud neockovalo s nemoci, na kterou se rizikové skupiny každý rok očkují. Tzn. jaká je skutečná smrtnost chřipky? Pokud by se neockovalo?

gramar
18. led 2021

@marcicek84 Dle dostupných informací žádný s prokazatelnou jistotou. Otázkou je, zda to není proto, že o žádném z ostatních korona virů nebylo tolik dat v čase a tolik příležitostí pro mutaci...? Jak Sars, tak Mers měli vesměs lokální výskyt, vysokou smrtnost a nebylo tolik vzorků které by následně šlo zkoumat...

marcicek84
18. led 2021

@gramar samozrejme,ze se ani Cina ani USA nereknou to je jasne...to se provali tak po 50 letech

gramar
18. led 2021

@werumka Tu chřipku jsem hodila jen pro porovnání, ne jako bernou minci 😉
Ale ano je to neporovnatelné, protože těžko dáme dohromady data která by byla odpovídající. Nevím zda se dají dohledat relevantní data z dob kdy se na chřipku umíralo, protože nebylo očkování, či známá "léčba"... Tak do historie se tím asi nechci prohrabávat, jsem líná 😎😂 Navíc na chřipku si tělo tvoří určitou imunitu, kdežto u covidu je to velmi spekulativní, nebo spíše se ta imunita tvoří u tak malého procenta (jestli vůbec)...

gramar
18. led 2021

@marcicek84 No to je stejné jako čekání na odtajnění spisu Kennedyho 😂 A opravdu si nejsem jistá, že by bylo moudré to v tuto chvíli hodit do éteru i kdyby na to byl spis důkazů, protože se obávám že v tuto chvíli by to bylo stejné jako hodit do středu země atomovku...

werumka
18. led 2021

@gramar Myslim, ze ani ta historie by nam moc nepomohla, vzhledem k tomu, jak rychle se vyviji zdravotnicky moznosti cloveka zachranit. Takže by ta čísla mohla být prestrelena zase opačným směrem. Asi by to šlo odhadnout, ale na takový počty nejsem úplně stavěná 😁

marcicek84
18. led 2021

@gramar je ze koronavir - obvykle bezna ryma pochybuju,ze to umi a pokud to umi tak by geneticky obsadila bunku a coronu uz tam nepustila a byli bychom imunni...a protoze nejsme tak mi prijde,ze to je slepa ulicka...kazdopadne za zkoumani SARS by to stalo...

Strana